روزنامه اعتماد با اختصاص عکس یک خود به محمدعلی نجفی، از انتخاب او به عنوان شهردار تهران استقبال کرده و نوشته است: «منتخب شورای پنجم برای شهرداری تهران گفت که به مردم تعهد میدهد زندگی آینده آنها بهتر از امروز باشد.»
این روزنامه با اشاره به اینکه تا روز پنجشنبه تمامی گزینههای شهرداری «به دنبال تدوین برنامهها و آماده شدن برای ارائه آن در برابر اعضای شورای شهر پنجم بودند» نوشت که اما «یکباره و پیش از رایگیری نهایی محسن مهرعلیزاده، حسین مرعشی و الهه کولایی انصراف خود را از حضور در رقابت نهایی انتخاب شهردار اعلام کردند.»
زهرا نژادبهرام، یکی از اعضای شورای شهر منتخب پنجم، با اشاره به اینکه «تمامی گزینهها، با جدیت و علاقه برنامههایشان را ارائه میدادند. نوع سؤالات و سخنان اعضای شورای شهر هم به گونهای بود که نشان میداد، حاضران برنامههای گزینهها را به دقت مطالعه کردهاند و با آمادگی کامل در این جلسه حاضر شده بودند»، به روزنامه اعتماد گفته است: «سه گزینه دیگر هم با هدف ایجاد اتحاد و انسجام در جریان انتخاب شهردار اصلاحطلب تهران، انصراف خود را اعلام کردند تا شهردار تهران با قاطعیت آرا یعنی ۲۱ رای از سوی ۲۱ عضو حاضر، به عنوان گزینه بیچون و چرای اصلاحطلبان انتخاب شود.»
روزنامه بهار در تیتر یک خود از روند انتخاب محمدعلی نجفی به عنوان شهردار تهران انتقاد کرده و نوشته است: «شهردار از پشت درهای بسته آمد.»
این روزنامه نوشته است: جلسه غیررسمی ۲۱ عضو شورای پنجم شهر تهران روز پنجشنبه «پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگاران» و درحالی برگزار شد که قرار بود «گزینه نهایی شهرداری تهران از بین سه گزینه یعنی الهه کولایی، محسن مهرعلیزاده و محمدعلی نجفی» انتخاب شود.
روزنامه بهار البته از محمدعلی نجفی به عنوان چهرهای «ممتاز» و «با سابقه روشن و شفاف» نام برده و نوشته است: «برای نجفی ۶۶ ساله که از سلسبیل تهران تا خیابان بهشت پر از شهرت، مسئولیت و سمتهای مختلف بوده است، شهرداری تهران سکوی پرتابی برای مهمتر و معروفتر شدن به حساب نمیآید و خود او نیز اعلام کرده در صورت شهردار شدن سودای ریاست جمهوری ندارد و پس از شهرداری هیچ مسئولیت اجرایی را نمیپذیرد.»
روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، اما با تیتر «قلب کارگزاران در بهشت خوب شد» به کنایه اشاره کرده است به انتشار اخباری دربارهٔ بیماری قلبی محمدعلی نجفی که سال ۹۲ و در هنگام استعفای او از سمت ریاست سازمان میراث فرهنگی دولت اول روحانی منتشر شد.
این روزنامه البته در متن گزارش با لحن تندتری نوشته است: «افتخار تفکیک زبالههای جهانگیری در تهران به محمدعلی نجفی، قلب تپنده کارگزاران و شهردار جدید پایتخت رسید.»
روزنامه جوان به صراحت از دوره شهرداری دوازدهساله محمدباقر قالیباف دفاع کرده و دربارهٔ دلیل به کار بردن چنین توصیفی برای انتخاب شهردار جدید تهران را اظهارات اسحاق جهانگیری در مناظرههای انتخاباتی عنوان کرده و نوشته است: «همین اواخر بود که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در مناظرههای انتخابات با صورتی برافروخته بر سر قالیباف فریاد میزد که: شما هنوز نتوانستهاید طرحی برای تفکیک زبالههای شهر از مبدأ ارائه کنید».
روزنامه ایران در شماره شنبه خود ضمن بررسی «عملکرد وزارت اطلاعات» در دولت اول حسن روحانی، از قول آذر منصوری نوشته است: «بخشهایی از این وزارتخانه بویژه در استانها و شهرستانها هماهنگ با وزیر عمل نمیکنند و فشارهایی بر فعالان سیاسی و مدنی وارد میشود که نیاز به پیگیری و دقت بیشتری دارد.»
این چهره اصلاحطلب با تأکید براینکه «در دوره پیش رو تأمین حقوق شهروندی از سوی دستگاههای اطلاعاتی با جدیت بیشتری پیگیری شود»، گفته است: «انتظار میرود در مواردی که حقوق شهروندی از سوی نهادهای موازی اطلاعاتی نقض میشود هم دولت مطابق قانون وارد عمل شود.»
آذر منصوری با اشاره به بازداشت کنشگران، بدون اطلاع دولت یا نهاد اطلاعاتی دولتی، این امر را ناقض حقوق شهروندی دانسته و گفته است: «دولت در چهار سال پیش رو فرصت دارد این چالش را برطرف کند.»
روزنامه ایران از قول آذرمنصوری نوشته است: «ارزیابی عملکرد وزارت اطلاعات دولت یازدهم، بدون توجه به عملکرد این وزارتخانه در دولتهای نهم و دهم را غیردقیق» است و «یکی از چالشهای جدی ما در دولتهای نهم و دهم در امنیتی شدن فضا و فشردگیهای سیاسی و اجتماعی بود که از نگاه امنیتی به مسائل سیاسی کشور نشأت میگرفت، این امر در نهایت مانع فعالیت احزاب و هر نوع کنش اجتماعی، سیاسی و جمعی بود» و «در چنین شرایطی، بسیاری از فعالان عطای کار را به لقایش بخشیدند، اما «در چهار سال گذشته دستگاه امنیتی و اطلاعاتی دولت تلاش کرده است این فضای امنیتی را از روی فعالیتهای سیاسی و اجتماعی قانونی بردارد که این امر موجب ایجاد گشایش در این زمینهها شده است تا جایی که میتوان گفت به وزارت اطلاعات در دوران اصلاحات نزدیک شدیم.»
احمد شیرزاد، استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاحطلب، هم به روزنامه ایران گفته است: «دیدگاه مسئولان و کارشناسان این وزارتخانه در زمینه حراست از اطلاعات علمی باید بازنگری شود. کسی منکر جاسوسی علمی نیست، اما احساس من این است که در میان کارشناسان وزارت اطلاعات برداشت غیردقیقی نسبت به فرایند تولید اطلاعات علمی و نشر و کسب آن وجود دارد که این امر میتواند به برخورد نادرست با مراکز پژوهشی، دانشگاهها و پژوهشگران منجر شود.»
حشمتالله فلاحتپیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، دربارهٔ کارنامه چهارسال نخست وزیر اطلاعات دولت حسن روحانی گفته است: «علوی تلاش کرد حوزه امنیت را از سایر حوزهها جدا کند. اگر گزارش و استعلامی از این وزارتخانه خواسته میشود، تنها در حوزه تخصصی خود یعنی امنیتی و اطلاعاتی اظهار نظر میکند و وارد سایر حوزهها همچون سیاست نمیشود» و در این چهار سال «وزارت اطلاعات، وزارت نظام بود و نه دولت.»
روزنامه آرمان از «لجامگسیختگی بازار رهن و اجاره» گزارش داده و نوشته است: «رکود در بازار مسکن باعث شده مالکان دیگر نتوانند به واسطه خرید و فروش ملک سودی به دست بیاورند. از این رو، فشار خود بر مستاجران را زیاد کردهاند.»
این روزنامه به استناد گزارش بانک مرکزی نوشته است: «شاخص اجاره بهای مسکن در بهار سالجاری ۹٫۴ درصد نسبت به بهار ۹۵ رشد داشته است» اما همزمان «مسئولان وزارت راه و شهرسازی از افزایش قدرت انتخاب مستاجران با افزایش تولید مسکن خبر میدهند.»
روزنامه آرمان تأکید کرده است که «دندانگردی برخی مالکان امان مستاجران را بریده است، تا جایی که گران کردن غیر منطقی اجارهبها در کلانشهرهایی مانند تهران احتمال دخالت دولتی در بازار رهن و اجاره را افزایش داده است.»
روزنامه شهروند در گزارشی با تیتر «سرباز جامانده از کربلا» دربارهٔ اسارت و کشته شدن یک عضو لشکر زرهی نجف وابسته به سپاه پاسداران در مرز سوریه و عراق نوشته است: «انتشار تصویر اسارت محسن حججی که به دست داعش به شهادت رسید، در شبکههای اجتماعی واکنشهای گستردهای به دنبال داشت.»
روزنامه قانون در تیتر یک خود با عنوان «پشت صحنه یک شهادت» به «اشتباهاتی که جان میگیرند» اشاره کرده و نوشته است: «یک روز خانطومان وامروز تنف؛ طیفی از بهترین بندگان خدا به دلایل مختلف جان خود را از دست میدهند و برخی فقط با تقسیم تقصیر، به بریدهشدن سر حقانیت نظاره میکنند. گردنکلفت جهانی (روسیه) که منافع خود را دنبال میکند نیز فقط گاهی اعلام میکند که قابل قبول نیست. آری، قابل قبول نیست جوانان ایرانی که برای حفظ امنیت مرزهای کشورش به صدها کیلومتر آنطرفتر از مرزهای ایران رفتهاند، با اشتباهات محاسباتی برخی سیاستمداران جان خود را از دست بدهند. قابل قبول نیست که روسیه هرجا منافع او حکم میکند، با آمریکا باشد و پشت ایران را خالی کند.»
این روزنامه همچنین نوشته است: «بیشتر از همه این دردها، حماقتهای جریانی خودبرتربین بلای جانست. جریانی که تصور میکند شهدا و شهادت در سیطره فکری آنها خلاصه شده است و هرکس به بازیهای سیاسیشان توجهی ندارد، از این میدان به دور است. بی شک آنها نیز در شهادت این عزیزان، تقصیر دارند و دستشان آلوده به انحرافی است که در اذهان ایجاد میکنند.»
روزنامه همدلی در تیتر یک خود با عنوان «یک شایعه دیگر دربارهٔ ارتباط با موساد» نوشته است: «چند هفته پس از آن که خبر بازداشت دو مداح به اتهام جاسوسی برای اسرائیل تأیید شد و در بحبوحه روزهایی که دو بازیکن ملیپوش فوتبال به خاطر بازی مقابل یک تیم اسرائیلی از حضور در تیم ملی محروم شدهاند، یک نماینده مجلس خبر داد که تعدادی از مدیران یک رسانه مدعی حمایت از ارزشهای نظام به اتهام ارتباط با موساد بازداشت شدهاند.»
این روزنامه نوشته که «حضور احسان حاج صفی و مسعود شجاعی در تیم فوتبال پانیونیوس یونان آن هم در مقابل یک تیم باشگاهی اسرائیل» سبب واکنشهای سیاسی شده تا این دو بازیکن از عضویت در تیم ملی فوتبال ایران محروم شوند، اما همزمان محمود صادقی نماینده تهران در توئیتی «از بازداشت چند مدیر سایت مدعی ارزشها خبر داده است.»
روزنامه همدلی با اشاره به اینکه محمود صادقی گفته که «در جریان پیگیری دربارهٔ بازداشت مدیران کانالهای تلگرامی اصلاحطلب متوجه بازداشت مدیران یک رسانه اصولگرا شده» است اما «اطلاعات بیشتری از این بازداشتها به دست نمیدهد»، نوشته است: «اکنون با وجود آنکه دستگاههای قضایی و امنیتی هنوز بازداشت مدیران این سایت را تأیید نکردهاند اما توئیت صادقی به همان دلیل باید جدی تلقی شود که چندی قبل توئیت یکی دیگر از نمایندگان دربارهٔ بازداشت دو مداح به این ماجرا رسمیت داد تا آنجا که سخنگوی قوه قضائیه نیز آن را تأیید کرد.»
داود آذرنوش، رئیس سازمان ورزش بسیج کشور، در مصاحبهای با روزنامه اعتماد از محرومیت احسان حاج صفی و مسعود شجاعی از عضویت در تیم ملی فوتبال ایران دفاع کرده و گفته است: «ابتدا باید این دو بازیکن عذرخواهی رسمی کنند و حتی اگر شده عذرشان را از باشگاه خود بخواهند و به ملت بپیوندند. اگر عذرخواهی نکنند یعنی مقابل نظام ایستادهاند. بعد راه برای بخشیدهشدنشان هموار میشود.»
این روزنامه از قول رئیس بسیج کشور نوشته است: «وقتی امام (آیت الله خمینی) میفرماید ما اصلاً اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم، یعنی چه؟ یعنی که هیچ ارتباطی نباید با آنها داشته باشیم. رهبر کشورمان فرمود اسراییل ۲۵ سال آینده روی صفحه روزگار نخواهد بود بعد ما برویم مقابل آنها قرار بگیریم (بازی کنیم).»
رئیس بسیج ورزش علاوه براین ورزشکارانی که از احسان حاج صفی و مسعود شجاعی حمایت کردهاند به اقدام «نسنجیده» متهم کرده و گفته است: «شما در کدام کشور سراغ دارید یک فوتبالیست یا ورزشکار حرفهای که تخلف میکند عدهای از او حمایت کنند. حمایت فوتبالیستها از حاج صفی و شجاعی کار زشتی بود. ما انتظار داشتیم این دو بازیکن به خاطر تخلفی که انجام دادهاند عذرخواهی کنند تا بلکه راه رسیدگی به موضوع تخلف آنها هموارتر شود و بخشیده شوند. اما متأسفانه عذرخواهی نکردند. البته هنوز هم برای عذرخواهی دیر نشده است. شما میدانید داعش زاییده کجاست که سر امثال شهید حججی را میبرند؟ حاج صفی و شجاعی باید این موضوع را تشخیص بدهند و بدانند ارزشها کجاست. ما با آمریکا مشکل داریم اما ورزشکاران آنها به ایران میآیند ما هم به آمریکا میرویم. چرا؟ زیرا آن خط قرمزهایی که برای اسراییل وجود دارد برای آمریکا نیست.»