نایب رئیس انجمن داروسازان ایران: بودجه بخش دارو در سال آینده تنها کفاف شش ماه را می‌دهد

به کفته نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، ردیف بودجه سال آینده برای دارو از امسال نیز کمتر و تنها در حد ۶۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران روز دوشنبه سوم بهمن اعلام کرد ردیف اعتبارات در لایحه بودجه‌ سال آینده خورشیدی که دولت ابراهیم رئیسی به مجلس ارائه کرد و تصویب شد، «تنها برای شش ماه» تامین دارو کفایت می‌کند.

علی فاطمی در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» اظهار داشت در حالی که سال جاری نیز «سخت‌ترین سال تامین دارو بعد از دوران جنگ» ایران و عراق است، ردیف بودجه سال آینده برای دارو از امسال نیز کمتر و تنها در حد ۶۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

به گفته او، در حالی که بودجه‌ای بین ۱۰۵ تا ۱۱۰ هزار میلیارد تومان برای تامین کمترین میزان دارو مورد نیاز است، دارو گران‌تر و کمیاب‌تر از امروز خواهد شد.

این در حالی است که دولت ابراهیم رئیسی بودجه‌های کلانی برای موسسات تبلیغی، مذهبی و نهادهایی که به مجلس و دولت پاسخگو نیستند، درنظر گرفته است.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران افزود که کشور هنوز نیز با کمبود سرم، آنتی‌بیوتیک، داروهای بیهوشی، داروهای بیماران اعصاب و روان و اسپری‌های تنفسی روبرو است.

به گفته آقای فاطمی، حتی افراد سالمی که بیمار نبوده‌اند، در وضعیت آلودگی هوای کشور نیازمند اسپری‌های تنفسی هستند.

حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و داروی ایران، اما روز سوم بهمن فاش کرد که تامین دیرهنگام ارز یکی از دلایل اصلی تداوم نه تنها کمبود دارو بلکه کمبود تجهیزات پزشکی است.

وزیر بهداشت سه ماه پیش وعده کرده بود که معضلات دارو و تجهیزات پزشکی «دو ماه دیگر برطرف شود».

اما رئیس سازمان غذا و دارو هشدار داد که در وضعیت جاری، نه تنها خطر کمبود داروها برای بیماران صعب‌العلاج وجود دارد بلکه کمبود شیر خشک به یک تهدید تبدیل می‌شود.

از سوی دیگر، روزنامه آفتاب یزد روز سوم بهمن در گزارشی با عنون «جولان دلالان در بازار سیاه دارو» پرسید: آن زمان که مسئولان در خصوص وضعیت دارو هشدار ندادند، مردم به این وضعیت دچار شده‌اند، حال که خود آن‌ها هم دارند هشدار می‌دهند، اوضاع به چه صورت خواهد شد؟

به نوشته این روزنامه، در یک ماه اخیر بهای داروها «به طرزی وحشتناک» افزایش یافته است؛ قرص‌های آموکسی سیلین یا استامینوفن از ورقی چهار هزار تومان به هفت هزار و ۵۰۰ تومان و قرص مترونیدازول به ورقی ۹ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است.

دکتر بابک قرائی مقدم، پزشک سرشناس، به آفتاب یزد گفت: «تیم اقتصادی دولت توان اداره اقتصادی کشور را ندارد و نمود آن را می‌توان در مسئله دارو و کمبودها دید».

دادستان کرمانشاه روز سوم بهمن شکایات عدیده مردم این شهر به کاهش چشمگیر اقلام دارویی در داروخانه‌ها را متوجه متصدیان داروخانه‌ها کرد و مدعی شد که کمبودی وجود ندارد. اما مسئولان چند داروخانه در مراجعه خبرنگاران تاکید کردند که کمبود شدید دارو یک حقیقت است.

صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران در روزهای گذشته پیاپی گزارش‌های خبرنگاران خود از کشورهای اروپایی، مانند آلمان، فرانسه و بریتانیا را پخش می‌کنند تا نشان دهد که کمبود دارو در این کشورها نیز یک امر عادی و حتی وخیم‌تر از ایران است.