نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از عملکرد دو ساله دولت ابراهیم رئیسی و با اشاره به وعدههای انتخاباتی او، گفت سفره مردم در این مدت، «کوچک» نشده بلکه «خالی» شده است.
حسینعلی شهریاری روز یکشنبه ۱۵ مرداد در صحن علنی مجلس همچنین به «کمبود قابل توجه» دارو در ایران اشاره کرد و اعلام کرد سازمان برنامه و بودجه منابع مالی را برای دارو بهموقع تأمین نمیکند و بانک مرکزی و گمرک «مشکلاتی بهوجود میآورند».
او افزود: «باید دعا کنیم که فرزندان مسئولان بیمار شوند تا به دارو احتیاج پیدا کنند و فکر جدی برای رفع مشکلات دارویی مردم داشته باشند.»
این نماینده مجلس همچنین با اشاره به وضعیت استان سیستان و بلوچستان گفت که خشکسالی این استان را از بین برده و «کلی از روستاها» به دلیل طوفان شن نابود شدهاند، ولی دولت برای حقابه این استان هیچ کار مهمی جز «شعار دادن» انجام نداده است.
بیشتر در این باره: یک نماینده مجلس: مقامات به فریاد العطش مردم سیستان و بلوچستان عادت کردهاندرئیس سازمان محیط زیست ایران روز ۱۱ مرداد خبر داد که حکومت طالبان در سال جاری تنها ۱۵ میلیون متر مکعب از حقابه ۸۵۰ میلیون متر مکعبی ایران را رها کرده که معنایش این بود بهرغم مذاکرات، هشدارها و تهدیدهای نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی، کمتر از دو درصد از حقابه ایران آزاد شده است.
شهریاری همچنین از افزایش «روز به روز» مهاجرت از سیستان و بلوچستان خبر داده و گفته مشخص نیست با چه نیرویی باید امنیت این استان را تأمین کرد.
او یکی دیگر از مشکلات این استان را «اشتغال» دانست و گفت «جمعیت قابل توجهی» از مردم آن بیکار هستند و در «اشتغال دولتی» اندک هم به افرادی استانهای دیگر این شغلها میرسد.
این نماینده مجلس همچنین اعلام کرد پاداش پایان خدمت نیروهای وزارت بهداشت و درمان در این استان بعد از دو سال پرداخت نشده و در مورد همسانسازی حقوق بازنشستگان و شاغلان بارها تذکر داده شده است، «اما چیزی از آن در نیامده».
او با اشاره غیرمستقیم به اعتراضهایی که از سال گذشته در زاهدان و دیگر شهرهای سیستان و بلوچستان ادامه دارد، گفت: «استانی که آرامش داشت با سوء مدیریت دچار تنش کردهاند و تصمیمی نمیگیرند که آرامش را به استان برگردانند. با زور و قوه قهریه و با تنش، آرامش به استان سیستان و بلوچستان بر نمیگردد.»
در جریان اتفاقاتی که روز هشتم مهر ۱۴۰۱ رخ داد و به «جمعه خونین» یا «جمعه سیاه» زاهدان معروف شد، گروهی از مردم در واکنش به خبر «تجاوز» فرمانده نیروی انتظامی چابهار به یک دختر بلوچ، دست به تجمع زدند که از سوی نیروی انتظامی و مأموران امنیتی جمهوری اسلامی، «به رگبار بسته شدند».
به گزارش منابع حقوق بشری در جریان این تیراندازیها، دستکم ۹۰ تن صدها تن کشته و دهها تن دیگر نیز زخمی یا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.