یک مقام ارشد وزارت کشور ایران با دفاع از دور جدید تحمیل حجاب اجباری از سوی نیروی انتظامی، ادعا کرد که از زمان آغاز دور تازه برخوردها در اواخر فروردین، حتی یک مورد «اعتراض» به این طرح و پلیس به عنوان مجری آن وجود نداشته است.
مقامات جمهوری اسلامی با هدف بازگرداندن گشت ارشاد به خیابانهای ایران، از روز شنبه ۲۵ فروردین برخورد خشن با شهروندان را دوباره آغاز کردهاند و نام این برنامه را «طرح نور» گذاشتهاند.
مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور روز جمعه، هفتم اردیبهشتماه، در گفتگو با خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران گفت: «همه مسئولین قوا بلاتفاق بر اجرای قانون تأکید دارند و حامی فراجا هستند.»
پیش از این نیز غلامحسین محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه به شکل تلویحی دولت ابراهیم رئیسی را متهم کرد که در اجرای طرح جدید و سختگیرانه برای برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری مسئولیت خود را نمیپذیرد.
او فاش کرد که تصمیم برای برخورد شدید نیروهای پلیس با زنان و بازگشت گشتهای ارشاد به خیابانها پس از جلسات مشترک با ابراهیم رئیسی در بهمن و اسفند سال گذشته گرفته شده است.
مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در ادامه اظهارات خود گفت: «اینکه دشمنان میگویند فراجا این مسئلهای را بدون حمایت و همراهی انجام میدهد، مطلقاً حرف درستی نیست».
ادعای معاون وزیر کشور از عدم اعتراض مردم به «طرح نور» در حالی مطرح میشود که شدت عمل نیروی انتظامی و لباسشخصی در برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری به گونهای بوده که حتی اعتراض برخی از نیروهای هوادار جمهوری اسلامی را نیز برانگیخته است.
در موارد متعددی شماری از کاربران شبکههای اجتماعی نوشتهاند هرگونه اعتراض افراد خانواده و همراهان زن بازداشتشده در خیابان، به بازداشت آنها منجر شده است.
بیشتر در این باره: رادان: متولیان حجاب به مأموریتها عمل نمیکنند و حتی مطالبهگر هم شدهانداحمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی نیز روز پنجشنبه، ششم اردیبهشت، در جمع طلاب و برخی از هواداران تحمیل حجاب اجباری در قم، در مقام دفاع از این خشونتها برآمد و گفت که «در مسیر اجرای طرح نور راه پرفراز و نشیبی داریم.»
رادان همچنین در سخنان خود این ادعا را که طرح نور یک کار «امنیتی» است را رد کرد، با این وجود مشخص نیست به چه دلیل معاون امنیتی و نظامی وزیر کشور در این زمینه با خبرگزاری فارس مصاحبه کرده است.
سخنرانی فرمانده نیروی انتظامی در قم در حالی انجام شد که در تصاویر منتشر شده از این مراسم از سوی خبرگزاری مهر برخی از طلاب این شهر با لباس نظامی و پلاکاردهایی در دفاع از اقدامات جدید نیروی انتظامی حاضر شدند.
روزنامه اعتماد نیز با انتشار برخی از این تصاویر مدعی شد که این طلاب «ظاهر غیرایرانی» دارند.
انتشار تصاویر طلاب با لباس نظامی موجی از انتقادها را در فضای مجازی برانگیخته و شماری از فعالان سیاسی مدنی نوشتهاند که این اقدام آشکارا نشان میدهد در باور مقامهای جمهوری اسلامی، «تحمیل» بر «اقناع» غلبه کرده است.