بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی ابراهیم رئیسی روز شنبه، ۳۰ مرداد، در صحن علنی مجلس شورای اسلامی آغاز شد.
به گزارش ایرنا، آقای رئیسی در سخنرانی آغازین این جلسه، از جمله چارچوبهای حاکم در برنامه وزرای پیشنهادی دولت خود را «اقتصاد مقاومتی» عنوان کرد و توسعه روابط بینالمللی را بر اساس «منافع ملی و الهامبخشی در جهان اسلام» دانست.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که مذاکرات احیای برجام به دلیل انتقال دولت نیمهکاره باقی مانده و با وجود تاکید مسئولان بر تداوم مذاکرات، برخی نمایندگان مجلس پیشتر از تغییر روند این مذاکرات در دولت جدید خبر دادهاند.
تاکنون برخی انتصابها در دولت ابراهیم رئیسی از جمله انتخاب محمد مخبر، به عنوان معاون اول رئیس جمهور با انتقادهایی همراه بوده است.
بسیاری آقای مخبر را که پیش از این ریاست ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشت، مسئول بحران اخیر کرونا در ایران به دلیل وعده تولید واکسن داخلی میدانند.
فهرست وزرای دولت سیزدهم نیز که روز ۱۹ مرداد منتشر شد به دلیل معرفی چهرههایی چون حسین امیرعبداللهیان، وزیر پیشنهادی برای وزارت امور خارجه که از افراد نزدیک به نیروی قدس سپاه پاسداران است و احمد وحیدی، فرمانده اسبق این نیرو برای وزارت کشور توجه رسانههای داخلی و خارجی را برانگیخت.
آقای وحیدی به همراه محسن رضایی و علی فلاحیان به اتهام نقش داشتن در بمبگذاری ۱۹۹۴ مرکز یهودیان بوینس آیرس تحت تعقیب پلیس بینالملل است و دولت آرژانتین حضور او در کابینه ابراهیم رئیسی را «بیحرمتی به نظام قضایی آرژانتین و قربانیان حملهٔ تروریستی بیرحمانه» دانسته است.
در انفجار مهیب سال ۱۹۹۴ در مرکز «آمیا» ۸۵ نفر کشته و ۳۰۰ تن زخمی شدند و ساختمان هفت طبقه مرکز ارتباطات یهودیان با اسرائیل ویران شد.
علاوه بر این دو نفر، رستم قاسمی، وزیر پیشنهادی برای وزارت راه و شهرسازی هم از اعضای ارشد سپاه و معاون اقتصادی نیروی قدس سپاه است. او در دولت احمدینژاد به عنوان وزیر نفت حضور داشت و متهم به نقش داشتن در پرونده فساد سه میلیارد یورویی بابک زنجانی است.