عراق امیدوار است تا سال ۲۰۳۰ هشت راکتور هسته‌ای بسازد

زیرساخت‌های انتقال برق در سراسر عراق به دلیل فرسودگی حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از انرژی در گردش را هدر می دهند. (عکس از آرشیو)

یک مقام عراقی روز سه شنبه ۲۵ خرداد گفت این کشور برای کاهش وابستگی خود به برق وارداتی قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ هشت راکتور هسته‌ای بسازد. عراق در حال حاضر حدود یک سوم از نیاز خود به برق را با خرید برق و گاز از ایران تامین می کند.

کمال لطیف، رئیس اداره ناظر بر منابع رادیواکتیو عراق به خبرگزاری فرانسه گفت:«برنامه ما این است که تا سال ۲۰۳۰- ۲۰۳۱ حدود ۲۵ درصد از برق مورد نیاز کشور را با انرژی هسته‌ای تولید کنیم. انرژی هسته‌ای ارزانتر و برخلاف انرژی خورشید و باد و سایر انرژی‌های تجدیدپذیر در تمام طول سال قابل تولید است.»

آقای لطیف افزود که در حال حاضر مذاکرات با شرکت‌های روسی، کره ای، چینی، فرانسوی و آمریکایی در جریان است و قبل از پایان سال میلادی جاری قراردادها ممکن است امضا شوند.

او حاضر نشد در مورد گزارش هایی که هزینه احدات نیروگاه‌های هسته‌ای را حدود ۴۰ میلیارد دلار تخمین می زنند اظهار نظر کند و فقط توضیح داد که عراق در این مذاکرات روش پرداخت در یک دوره ۲۰ ساله و برخورداری از گزینه بهره نازل را دنبال می کند.

خبرگزاری روسی تاس اخیراً به نقل از شرکت «روس اتم» گزارش داد که این شرکت در در مورد احتمال همکاری در زمینه بهره برداری از انرژی هسته‌ای برای مصارف صلح آمیز با طرف‌های عراقی در حال گفتگو است.

کارشناسان معتقدند که عراق به جای روی آوردن به انرژی هسته‌ای باید زیرساخت‌های انتقال برق در سراسر کشور را نوسازی کند که به دلیل فرسودگی حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از انرژی در گردش را هدر می دهند.

عراق صاحب منابع غنی انرژی‌های فسيلی و در حال حاضر دومين صادرکننده نفت در ميان اعضای اوپک است.

به گفته بانک جهانی یکی دیگر از طرح‌های دولت عراق برنامه بلند مدتی برای مهار گاز طبیعی است که در مراکز حفاری نفت می سوزد و به هدر می رود. محاسبات کارشناسی تخمين می زنند که هر سال حجم زیادی از گاز طبیعی به ارزش تقریبی ۲.۵ میلیارد دلار در چاه‌های نفت عراق می سوزد.

دولت عراق برای بازسازی زیرساخت‌های انرژی برق با شرکت آلمانی زیمنس و شرکت آمریکایی جنرال الکتریک یادداشت تفاهم امضا کرده ولی هنوز از شروع این طرح هيچ خبری نیست.