گزارشها از عراق حاکی است که سیل ورودی از استان خوزستان ایران به منطقه بصره عراق، میدان عظیم «مجنون» را محاصره کرده است.
خبرگزاری عراق و تلویزیون آفاق این کشور از ورود سیلاب از ایران به منطقه بصره و محاصره میدان مجنون خبر دادهاند.
این گزارشها میگویند گروه شبهنظامی شیعه «حشد شعبی» که مورد حمایت ایران است، برای کنترل سیلاب و هدایت آن به سمت اراضی غیرمسکونی و میادین نفتی وارد عمل شده، اما میدان مجنون از هر طرف در محاصره سیل قرار گرفته است.
همچنین ویدیویی در یوتیوب از باز کردن مسیر آب در مرز خوزستان توسط ماموران ایران به سمت عراق منتشر شده است که یک ایرانی به زبان عربی و فارسی در حال توضیح دادن نکاتی درباره انتخاب این مسیر برای آزادسازی سیلاب از خوزستان به سمت عراق است.
حشد الشعبی طی اعلامیهای گفته است تمام ادوات و ماشینهای مهندسی این گروه بصورت ۲۴ ساعته در حال تلاش برای هدایت سیل به مناطق غیرمسکونی و صنعتی هستند.
میدان مجنون هم اکنون روزانه ۲۴۰ هزار بشکه تولید نفت دارد و تخریب تاسیسات نفتی میتواند به فاجعه زیست محیطی تمام عیار برای عراق و آبهای خلیج فارس منجر شود. عراق اخیرا با کمک شرکتهای خارجی پروژه توسعه این میدان برای افزایش دو برابری تولید نفت را آغاز کرده بود.
خبرگزاری عراق مینویسد بخشی از حفاظ تاسیسات این میدان تخریب شده و تلاشها برای ایجاد چند سد جهت ممانعت از ورود آب به داخل میدان ادامه دارد. این گزارش میافزاید ورود آب میتواند هشت میلیارد دلار خسارت به بار بیاورد و باعث فاجعه زیست محیطی شود.
برخی از میادین خود ایران نیز طی روزهای گذشته زیر آب رفته است. وزیر نفت ایران جمعه با حضور در خوزستان گفت انتشار اخباری پیرامون «سدبندی وزارت نفت در مقابل هورالعظیم به خاطر حفظ میادین نفتی به قیمت ورود سیل به شهرها و روستاها» را انکار و پخش این اخبار را به رسانههای «ضد انقلاب» منصوب کرد.
اظهارات زنگنه در حالی است که خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران یک روز قبل از سخنان وی، طی گزارش ویدیویی از سدبندی وزارت نفت مقابل بخشی از هورالعظیم برای جلوگیری از ورود سیلاب به میادین نفتی خبر داده بود.
این گزارش با انتقاد از انتشار گزارشهای تصویری از آنچه برخی رسانههای ایران درباره «آبگرفتگی میادین نفتی» منتشر کردهاند، میگوید عمق آب وارد شده به مناطق صنعتی نفتی حتی به نیم متر هم نمیرسد، در حالی که مناطق مسکونی زیر هجوم سیلاب واقع شدهاند.
این گزارش میافزاید در حالی که بخشهای زیادی از خوزستان درگیر سیلاب هستند، فعالیت در میادین هورالعظیم بدون هیچ مشکلی ادامه دارد.
تسنیم همچنین از ورود ۱۲ کامیون کمکهای مردمی جمعآوریشده در عراق از طریق مرز شلمچه به ایران خبر داد: «اقلام این کمکها شامل پتو، روغن، برنج، لوازم بهداشتی و دیگر مایحتاج سیلزدگان است که بهوسیله مواکب کشور عراق بهویژه استان بصره جمعآوری و به ایران ارسال شدند».
به گزارش تسنیم، علاوه بر ۱۲ کامیون کمکهای مردم عراق به سیلزدگان، پیش از این نیز ۷۲ تن کمکهای مردم استان بصره عراق نیز میان ایرانیان سیلزده توزیع شده است.
منابع: خبرگزاری کل العراق، تلویزیون آفاق، تسنیم، وزارت نفت عراق؛ د.خ/س.ن