دهها هزار نفر روز شنبه ۱۱ آبان در بغداد، پایتخت عراق، علیه فساد دولتی و دخالت خارجی در این کشور دست به تظاهرات اعتراضی زدند. منابع بیمارستانی و امنیتی گفتهاند در اعتراضات پایتخت یک نفر کشته و ۹۱ نفر زخمی شدند.
بیشتر در این باره: هشدار عراق درباره «مصادره اراده معترضان» توسط «طرفهای خارجی»رویترز میگوید، دامنه اعتراضات طی هفتههای اخیر گستردهتر شده است. در «بزرگترین اعتراضهای» در عراق از زمان سقوط صدام حسین تاکنون٬ هر روز جمعیت زیادی در میدان تحریر در بغداد تجمع میکنند.
طبق این گزارش، تظاهرات در طول روز اغلب به صورت مسالمت آمیز برگزار شده است، اما با تاریک شدن هوا درگیری بین نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان آغاز میشود.
رویترز و خبرنگار شبکه الجزیره میگویند، معترضان در بغداد علیه مداخله خارجی در عراق شعار سر میدادند.
اعتراضات علیه فساد مسئولان دولتی، بیکاری بالا و فقدان خدمات عمومی در شهرهای مختلف عراق در یک ماه گذشته دستکم ۲۵۰ کشته و هزاران زخمی برجای گذاشته است.
رویترز میگوید، به رغم ثروت نفتی عراق، بسیاری مردم در فقر به سر میبرند، از دسترسی به آب سالم آشامیدنی، برق، مراقبتهای بهداشتی یا آموزش و پرورش محرومند.
عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق که سال گذشته به قدرت رسید، تاکنون اقدام موثری برای پاسخ به مطالبات معترضان انجام نداده است.
گزارشها حاکی است که پس از آن که نیروهای امنیتی تلاش کردند هزاران تظاهر کننده را در ام القصر ، بندر اصلی خلیج فارس در نزدیکی شهر نفت خیز بصره،با گاز اشک آور متفرق کنند، معترضان به سمت راههای منتهی به این بندر رفته و این مسیرها را بستند.
شبکه الجزیره هم میگوید، عملیات تخلیه بار در بندر ام القصر که از مجاری اصلی واردات غلات، روغن و شکر محسوب میشود، از روز چهارشنبه متوقف شده است.
طبق این گزارش روز جمعه معترضان درب ورودی به این بندر را بسته بودند و از ورود و خروج کامیونها به این بندر جلوگیری میکردند.
این شبکه خبری میگوید، معترضان معتقدند درآمدهای این بندر به جای هزینه در این بندر به جاهای دیگر فرستاده میشود.
الجزیره میگوید، معترضان در بغداد شعارهایی مانند «بغداد حرة حرة، إیران، برة برة» (بغداد، آزاد، آزاد؛ ایران برو بیرون، بیرون)، «حکومت عراق دست پرورده ایران است»، سر میدادند.
کمیسیون عالی حقوق بشر عراق مقامها و نیروهای امنیتی این کشور را متهم میکند که با خشونت با معترضان رفتار میکنند.