شمخانی خواستار «اخراج سریع» گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی از کردستان عراق شد

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران (سمت چپ) در دیدار با مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق (سمت راست)

دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران بعدازظهر یکشنبه ۲۱ شهریور در دیدار با نخست‌وزیر عراق بر لزوم «خلع سلاح» و «اخراج سریع» گروه‌های مسلح مخالف جمهوری اسلامی از اقلیم کردستان عراق تاکید کرد.

علی شمخانی در گفت‌وگو با مصطفی الکاظمی ضمن ابراز نگرانی از آن‌چه «تحرکات فزاینده گروه‌های تروریستی در اقلیم کردستان» خوانده است، حضور گروه‌های مسلح را «مخل امنیت مرزهای دو کشور» دانست.

هم‌اکنون چندین گروه مسلح کُرد مخالف جمهوری اسلامی از جمله کومله (سازمان کردستان حزب کمونیست ایران)، پژاک (حزب حیات آزاد کردستان) و حزب دموکرات کردستان (حدک) در اقلیم کردستان عراق حضور دارند.

جمهوری اسلامی ایران گروه‌های مسلح کرد را به «تجزیه‌طلبی»، «تروریسم» و «ارتباط با بیگانگان» متهم می‌کند. از سوی دیگر، این گروه‌ها نیز جمهوری اسلامی را به نقض حقوق کردها در ایران متهم می‌کنند و می‌گویند هدف‌شان پیگیری حقوق کردها است.

بیشتر در این باره: حملات توپخانه‌ای سپاه به مناطقی از کردستان عراق «ادامه دارد»

در روزهای گذشته و پیش از سفر مقامات عراقی به تهران، گزارش‌هایی درباره حمله سپاه به مناطقی در شمال کردستان عراق منتشر شد که بر اساس گزارش رسانه‌های کردزبان، در این حملات از جنگنده و همچنین «شش فروند پهپاد» برای بمباران برخی مناطق کوهستانی استفاده شده بود.

حملات اخیر سپاه پاسداران در رسانه‌های داخل ایران چندان بازتاب نداشته است ولی وب‌سایت «مشرق نیوز» که به طور معمول گزارش‌هایی درباره فعالیت‌های نظامی سپاه پاسداران منتشر می‌کند، در گزارشی نوشته که هدف حملات نظامی، مقرهای گروه دموکرات کردستان عراق بوده و سه منطقه «سیده کان؛ چومان و حاجی عمران عراق هدف حملات پهپادی قرار گرفته» است.

سپاه پاسداران طی سال‌های گذشته چندین بار مواضع این گروه‌ها در کوهستان‌های اقلیم کردستان را هدف توپخانه قرار داده‌ است.

علی شمخانی، مردادماه امسال نیز در دیدار با وزیر خارجه عراق گفته بود که دولت عراق باید «تحرک جدی‌تری» داشته باشد تا ایران مجبور به «اقدام پیش‌دستانه» علیه این گروه‌ها نشود.

او در دیدار روز یکشنبه با نخست‌وزیر عراق، همچنین پیگیری پرونده کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران، و ابومهدی المهندس، از رهبران گروه‌های شبه‌نظامی شیعه در حمله پهپادی آمریکا، را از اولویت‌های اصلی در زمینه همکاری‌های میان دو کشور دانست.

آقای کاظمی که با همراهی هفت وزیر به تهران سفر کرده، قرار است در دیدار با مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران، درباره مسائل دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی گفت‌وگو کند. او صبح یکشنبه با ابراهیم رئیسی، رئیسی دولت سیزدهم، دیدار کرد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری‌های ایسنا، مهر و گزارش‌های پیشین رادیو فردا/ آ.ت/ ک.ر