ادعای طائب درباره فیلترینگ: اینترنت دست دشمن است مجبوریم محدودش کنیم

حسین طائب

مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران و رئیس پیشین سازمان اطلاعات این نهاد نظامی درباره تداوم مسدودسازی دسترسی کاربران داخل ایران به پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی خارجی گفت که «امروز توپخانه ما رسانه است و دست دشمن است».

حسین طائب با بیان این‌که امروز دیگر «بمباران هوایی و موشکی نداریم» و در عوض «جنگ ترکیبی» در جریان است، افزود: «اینترنت دست دشمن است، لذا مجبوریم محدودش کنیم که دشمن در جنگ ترکیبی موفق نباشد».

او عصر دوشنبه ۲۴ بهمن در جریان سخنرانی در دانشگاه پلی‌تکنیک (امیرکبیر) تهران همچنین حمایت سلبریتی‌ها از اعتراضات مردمی را به «جنگ ترکیبی» نسبت داد و مدعی شد: «جنگ ترکیبی می‌گوید سلبریتی را بیاور و کاری کن هوادارانش هیجانی شوند و‌ خشونت ایجاد کنند».

طائب ادامه داد: «باید کاری کنیم مردم چهره واقعی این افراد را بشناسند و در این صورت دنبال‌کننده‌هایشان ریزشی خواهد شد».

مقامات جمهوری اسلامی از اواخر شهریورماه، همزمان با آغاز اعتراضات سراسری در ایران، واتس‌اپ و اینستاگرام، دو اپلیکیشن پرطرفدار در کشور را، مسدود کرده‌اند. در حال حاضر بسیاری از کاربران تلاش می‌کنند از طریق فیلترشکن به این شبکه‌ها دسترسی پیدا کنند ولی همچنان با اختلال‌های شدید روبه‌رو هستند.

پس از گذشت نزدیک به پنج ماه از فیلترینگ گسترده این پلتفرم‌ها، ابراهیم رئیسی شامگاه ۱۱ بهمن با این بهانه‌ که این پلتفرم‌ها «تبدیل به بستر ناامنی در کشور شدند» اعلام کرد که این محدودیت‌ها برطرف نخواهد شد.

حدود یک هفته بعد، وزیر کشور گفت که برای تصمیم‌گیری نهایی در ارتباط با فیلترینگ دائم اینستاگرام و واتس‌اپ در ایران، حکومت همچنان در انتظار «پاسخ روشن» از سوی صاحبان این دو پلتفرم خارجی است.

پیشتر گزارش‌هایی منتشر شده بود مبنی بر این‌که شرکت متا، مالک آمریکایی این دو پلتفرم، درخواست مقام‌های جمهوری اسلامی برای انتقال پایگاه‌ها داده‌های خود در ارتباط با کاربران ایرانی را رد کرده است.

مشاور فرمانده کل سپاه همچنین با اشاره به قدردانی شاهزاده رضا پهلوی از سخنان مولوی عبدالحمید در نقد حکومت گفت: «بگذارید این مسئله رو شود که جریان‌های مخالف به یک جا وصل هستند، ما اختلاف قومی و مذهبی نداریم و شیعه و سنی کنار هم زندگی می‌کنند ولی عده‌ای می‌خواهند از این موضوع سوءاستفاده کنند».

حسین طائب بار دیگر آمریکا را متهم کرد که در پی ایجاد «گسست‌های اجتماعی» در ایران است تا از این طریق، ابتدا «دو طرف اجتماع درگیر شوند و بعد از آن دو طرف با حکومت درگیر شوند».

او نگفت که منظورش از دو طرف دقیقاً چه کسانی است و برای ادعاهای خود نیز سند و مدرکی ارائه نکرد.