همزمان با اظهارنظرهای ضد و نقیض مسئولان جمهوری اسلامی درباره سرنوشت لایحه «حمایت از عفاف و حجاب»، جانشین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران مدعی شد که اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ با طراحی «دشمن» و هدف قرار دادن حجاب اجباری انجام شد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، مهدی سیاری روز پنجشنبه ۱۵ تیر در یک سخنرانی گفت چون تمرکز دشمنان جمهوری اسلامی در سال گذشته بر «دین مردم» بوده، موضوع «حجاب» را هدف قرار دادند.
جانشین سازمان اطلاعات سپاه به نقل از فردی که او را «یکی از فتنهگران» خواند، گفت که درباره حجاب اجباری «جمهوری اسلامی نه از آن عبور میکند و نه میتواند[آن را] پیاده کند» و به همین دلیل «مرکز ثقل همه اعتراضات باید حجاب باشد.»
این مقام امنیتی همچنین مدعی شد که در جریان اعتراضات سال گذشته، بیش از «۵۰ سرویس اطلاعاتی» کشورهای مختلف «میز مقابله با جمهوری اسلامی» تشکیل داده بودند و هدف اصلی آنها «نابودی اسلام» بود.
سیاری اعتراضهای گسترده سال گذشته را «فتنه ۱۴۰۱» توصیف کرد و ادعا کرد دشمنان جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۲ «بیثباتسازی در داخل و انزوا در خارج » را برنامهریزی میکنند.
مسئولان امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی مانند رهبر جمهوری اسلامی، اعتراضهای سال گذشته را به «دشمن» نسبت میدهند و ادعای موفقیت حکومت در شکست دادن آن را مطرح میکنند.
حسین نجات، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران در قرارگاه ثارالله روز سوم تیر گفت «دشمنان» میخواستند در تهران «راهپیمایی ۵۰۰ هزار نفره بر پا کنند» و همچنین قصد داشتند «دانشگاهها و مدارس تعطیل شوند، کامیونداران و کارخانجات اعتصاب کنند و بازارها به تعطیلی کشیده شوند».
همچنین سند «خیلی محرمانهای» که رادیو فردا در بهمن ۱۴۰۰ و چند ماه پیش از آغاز اعتراضهای ۱۴۰۱ منتشر کرد، نشان میداد در یک جلسه «کارگروه پیشگیری از بحرانهای امنیتی معیشتپایه» اعلام شده بود که «جامعه در حالت انفجار زیرپوستی قرار دارد» و نارضایتیهای اجتماعی در یکسال گذشته «۳۰۰ درصد» افزایش یافته است.
از سوی دیگر بر اساس اسنادی که در خرداد ماه امسال از هک وبسایت ریاستجمهوری بهدست آمد، مشخص شد حسین نجات در جریان اعتراضها در یک جلسه محرمانه شورای امنیت کشور اذعان کرده بود «۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت دانشگاهها معترضاند و نظام باید در این زمینه وقت بگذارد».
جرقه اعتراضات سراسری و ادامهدار در ایران از روز ۲۶ شهریور سال گذشته در پی جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد زده شد و دامنه آن به سرعت گسترش یافت.
نهادهای مدافع حقوق بشر میگویند در این اعتراضات بیش از پانصد نفر کشته و دهها هزار نفر بازداشت شدند.