رسانههای دولتی سوریه گزارش دادند که «موشکهای اسرائیل» شامگاه جمعه، ۲۳ اردیبهشت، مرکز سوریه را هدف قرار دادند. این حمله پنج تن، از جمله یک غیرنظامی را کشت و زمینهای زراعی کشاورزان و جنگلها را به آتش کشید.
خبرگزاری رسمی سوریه، سانا، اعلام کرد که اسرائیل در چند مرحله موشکها را از جنگندههایش از سمت مدیترانه در غرب بانیاس به سوی شهر مصیاف شلیک کرد، اما شماری از آنها توسط پدافند هوایی سوریه سرنگون شد.
این خبرگزاری به نقل از یک منبع نظامی نوشت که یک غیر نظامی در میان پنج کشته ناشی از این موشکباران است و هفت تن دیگر نیز از جمله یک کودک زخمی شدند.
به ادعای سانا، پدافند هوایی سوریه «اکثر موشکها را رهگیری و منهدم کرد».
درهمین حال ناظر حقوق بشر سوریه اعلام کرد که بمبافکنهای اسرائیلی حداقل هشت فروند موشک شلیک کردند که به انبارهای سلاح و نقاط استقرار شبهنظامیان متحد ایران در مصیاف اصابت کرد.
به گفته این گروه، که با داشتن شبکهای از فعالان در سوریه، از خاک بریتانیا جزئیات جنگ داخلی و تحولات روزانه آن را رصد و ثبت میکند، شاهدان عینی از وقوع آتشسوزی در این منطقه و سپس، حرکت آمبولانسها به سوی محل اصابت موشکها خبر دادند.
مصیاف، در حومه شهر حماه، مرکز استانی به همین نام است، که گمان میرود در ده سال اخیر بارها هدف حمله هوایی اسرائیل قرار گرفته باشد. مصیاف یکی از مراکز مهم نظامی است که برخی از صنایع نظامی سوریه نیز در آن مستقر هستند.
ارتش اسرائیل اظهارنظری در مورد حمله شامگاه جمعه نکرده، اما به گفته ناظر حقوق بشر سوریه این دوازدهمین عملیات هوایی اسرائیل علیه خاک سوریه از آغاز سال میلادی جاری تا حال بوده است.
رسانههای منطقه روز ۲۱ اردیبهشت از دو حمله منتسب به اسرائیل به فاصله چند ساعت به نقاط مختلفی در استان قنیطره در سوریه خبر دادند. خبرگزاری رسمی سوریه تنها خبر یک حمله در آن روز را تایید کرد.
حمله منتسب به اسرائیل در روز هفتم اردیبهشت سنگینترین بمباران ماههای اخیر بود. به گزارش ناظر حقوق بشر سوریه در آن حمله ۹ تن کشته و تعداد دیگری زخمی شدند.
بیشتر در این باره: والاستریت جورنال: اسرائیل طی پنج سال به بیش از ۴۰۰ موضع مرتبط با ایران حمله کرده استرسانههای اسرائیل گفتند که جمهوری اسلامی ایران محمولههای جنگافزار برای حزبالله ارسال کرده و ارتش اسرائیل «اطلاع دقیق» داشت که این محمولهها روز هفتم اردیبهشت به سوریه رسیده بود.
در آن حمله، چند موشک شلیک شده از جنگندههای اسرائیلی به فرودگاه بینالمللی دمشق نیز اصابت کرده بود.
انجام دو حمله منتسب به اسرائیل در روز ۲۱ اردیبهشت و حمله روز ۲۳ اردیبهشت، چند روز پس از سفر بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، به تهران و دیدارهای او با علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران و ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران رخ داده است.
رسانههای اسرائیل هفته گذشته نوشتند که کشورشان نگران است که کاهش نظامیان روسیه در سوریه، در نتیجه اعزام بخشی از این نظامیان روس به جبهههای جنگ در اوکراین، به تقویت حضور نظامی ایران در سوریه منجر شود.
وال استریت جورنال ماه گذشته به نقل از مقامات نظامی اسرائیل نوشت که در پنج سال میان زمستان ۱۳۹۵ تا بهار ۱۴۰۱، اسرائیل بیش از ۴۰۰ بار به سوریه حمله کرده است.
حملات اسرائیل به سوریه، چه هوایی و چه زمینی، علیه آنچه «تهدید منافع» خود تشخیص میدهد، در طول دههها در جریان بوده اما از آغاز جنگ داخلی سوریه تشدید شده است.
اسرائیل هدف از حملات سالهای اخیر را مقابله با حضور ایران در سوریه عنوان کرده است. از اظهارات مقامات اسرائیلی چنین برمیآید که پایگاههای شبهنظامیان متحد ایران و محمولههای تسلیحاتی که ظن آن میرود ایران برای شبهنظامیان تحت فرمان خود ارسال میکند، از اهداف دایمی این کشور است.
با این حال، بعد از هشدار دو سال پیش حزبالله به اسرائیل، که این سازمان به کشته شدن نیروهایش در حملات اسرائیلی در سوریه واکنشی سخت نشان خواهد داد، کمتر خبری در مورد وارد شدن تلفات یا جراحت به نیروهای حزبالله منتشر شده است.