رونمایی ارتش اسرائیل از واحد جدید پهپادی

پهپادی از نسل قبلی پهپادهای اسرائیل

ارتش اسرائیل یک واحد جدید پهپادی خود را در چارچوب بخش عملیات محرمانه یگان ۹۹۰۰ ارتش راه‌اندازی کرده است. روز چهارشنبه، ۲۸ خرداد، از این واحد پهپادی رونمایی شد.

یگان ۹۹۰۰ مسئول گردآوری داده‌های تصویری جغرافیایی در ذیل دایره اطلاعات ارتش اسرائیل است.

واحد جدید پهپادی، افزون بر تقویت توان جنگ الکترونیکی، با هدف گردآوری اطلاعات امنیتی و نظامی با دقت و سرعت بیش‌تر، برای تأمین اطلاعات مورد نیاز سربازان در جبهه جنگ برپا شده و به گزارش رسانه‌ها، توان یگان یادشده را «دو برابر» خواهد کرد.

فرمانده این واحد گفته است که نیروهای یگان زمینی و زرهی ارتش به هنگام عملیات و در جبهه‌ها از طریق اطلاعات سریع و به‌روزشده واحد پهپادی در هر شرایط اقلیمی، می‌توانند توان برتر خود را تضمین کنند.

بر اساس برخی گزارش‌ها، دست‌کم در بخشی از حملات هوایی منتسب به اسرائیل در سال‌های اخیر در سوریه، عراق، لبنان و نقاط دیگر منطقه، پهپادها در گردآوری اطلاعات برای «ضربه زدن به ایران و متحدینش» و یا حتی وارد کردن مستقیم ضربه نقش مهمی داشته‌اند.

بیشتر در این باره: «ستاد ویژه مقابله با ایران» در اسرائیل تابستان آینده آغاز به‌ کار می‌کند


به گزارش رسانه‌های اسرائیل، تشکیل واحد پهپادی جدید در خدمت یگان محرمانه ۹۹۰۰، اجرای بخشی از طرح موسوم به «تنوفا» یا «مومنتوم» است که آویو کوخاوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، سال گذشته آن را ازجمله برای تقویت «توان تخریبی و ضربه‌زنی» ارتش اسرائیل در مقابله با «تهدیدهای فرامرزی» و «تهدیدهای ایران» اعلام کرد.

اسرائیل یکی از صادرکنندگان عمده پهپادهای تهاجمی و غیرتهاجمی با کاربردهای دیگر به ارتش‌های شماری از کشورهای غربی، و نیز آذربایجان و هند است.

در همین حال اسرائیل اذعان می‌کند که ایران، حزب‌الله و حماس نیز در روندی پیوسته در تلاش برای تقویت قدرت پهپادی خود بوده‌اند.

هم‌زمان اعلام شد نهاد جدیدی در ارتش اسرائیل که قرار بود با نام «اداره راهبردی و ایران» برای رویارویی با احتمالات آتی در برابر جمهوری اسلامی ایران برپا شود، نام ایران را حذف کرده و عنوان اداره «راهبردی و حلقه سوم» را برگزیده است.

به نوشته اسرائیل هیوم، منظور از «حلقه سوم»، تهدیدهای فرامرزی عمدتاً ناشی از ایران در منطقه و فرامنطقه برای اسرائیل و نیز تهدیدهای مشابه از سوی کشورهای دیگر است.

با وجود حذف نام ایران از این بخش از ارتش، رسانه‌های اسرائیل گزارش داده‌اند که روند گزینش افسران برای این نهاد هنوز در جریان است، هرچند بحران کرونا تکمیل این دایره را مدتی با تعلیق روبه‌رو کرد.

آویو کوخاوی در روزهای اخیر ضمن مخالفت با کاهش بودجه ارتش در پی بحران کرونا، بر «خطرات ایران و متحدانش» تأکید کرد و نیز در اشاره تلویحی به حملات سایبری ماه گذشته ارتش اسرائیل علیه بندر رجایی در جنوب ایران، گفت اقدامات تهاجمی ارتش در دوره اخیر، از جمله از طریق فناوری بیش‌تر شده است.

در این میان، هفت فروند دیگر از جنگنده‌های آمریکایی اف‌‌۳۵‌آی نیز در هفته‌های آینده به ارتش اسرائیل تحویل داده خواهد شد. به نوشته جروزالم پست، چهار فروند تا یک ماه آینده و سه فروند در اوایل پاییز به اسرائیل خواهد رسید.

این هفت جنگنده بخشی از ۵۰ بمب‌افکن اف‌۳۵ است که اسرائیل آن را از آمریکا دریافت می‌کند. پیشتر، ۲۰ فروند از این نوع جنگنده پیشرفته که تنها ارتش آمریکا از آن بهره‌مند بود، به اسرائیل تحویل داده شده است.

هم‌زمان با درخواست رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ایران برای فراهم کردن حضور بازرسان آژانس از دو سایت آباده و تورقوزآباد در ایران که نخست‌وزیر اسرائیل وجود آن‌ها را در سال‌های گذشته برملا کرد، بنیامین نتانیاهو این هفته در تماس تلفنی با وزیر خارجه آمریکا در مورد ایران مذاکره کرد.

مایک پومپئو در سخنرانی آنلاین در همایش کمیته یهودیان آمریکا تأکید کرد که دولت دونالد ترامپ «از هر اقدام اسرائیل در دفاع از خود حمایت می‌کند».