اسرائیل به حوثی‌ها هشدار داد سرنوشت حماس و حزب‌الله را خواهند داشت

دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد

سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد با هشدار شدید به حوثی‌ها خواهان توقف حملات آنها به سمت این کشور شد و سفیر ایالات متحده نیز گفت تهران باید پاسخگو شود.

نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی حملات هوایی حوثی‌ها به سمت اسرائیل شامگاه دوشنبه ۱۰ دی برگزار شد.

سفیر اسرائیل در این جلسه خطاب به حوثی‌ها گفت: «ظاهرا متوجه نشده‌اید که در یک سال گذشته در خاورمیانه چه گذشت.»

دنی دانون هشدار داد که با تداوم حملات حوثی‌ها به سمت کشورش آنها با همان سرنوشتی روبه‌رو خواهند شد که «بر سر حماس، حزب‌الله، اسد و همه کسانی که می‌خواستند ما را نابود کنند آمد».

بیشتر در این باره: حمله سنگین اسرائیل به زیرساخت‌های حوثی‌ها؛ نتانیاهو: «این شروع کار است»

حوثی‌های مورد حمایت ایران در هفته‌های اخیر پرتاب موشک، راکت و پهپاد به سوی اسرائیل را افزایش داده‌اند و اسرائیل طی دو هفته اخیر دو بار حملات سنگینی علیه زیرساخت‌های حوثی‌ها در یمن انجام داد.

پس از دومین حمله که پنجشنبه گذشته انجام شد نخست وزیر اسرائیل به حوثی‌ها هشدار داد که این «شروع کار است».

سفیر اسرائیل در سازمان ملل با بیان اینکه کشورش حملات گروه‌های نیابتی ایران را تحمل نخواهد کرد، تأکید کرد که اسرائیل توانایی حمله به هر نقطه‌ای در خاورمیانه، از جمله ایران، را دارد.

او پیش از این نشست نیز به خبرنگاران گفته بود اگر «تروریست‌ها» از فاصله دو هزار کیلومتری اسرائیل را تهدید می‌کنند، این فاصله مانع از قوه قهریه کشورش علیه آنها نخواهد بود.

شبکه العربیه روز دوشنبه ۱۰ دی گزارش داد که سه بندر عمدهٔ یمن که در قلمروی حکومت شورشی‌های حوثی هستند، به دنبال آخرین حمله هوایی اسرائیل در روز ششم دی از کار افتاده و «فلج شده‌اند».

بر اساس این گزارش، کشتی‌های لنگرانداخته در بنادر حدیده، رأس عیسی و صلیف قادر به بارگیری نیستند. برخی از این بنادر دارای تأسیسات نفتی هستند که برای اقتصاد حوثی‌ها حیاتی است.

آمریکا خواستار پاسخگو کردن ایران شد

نماینده آمریکا در نشست شامگاه دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل نیز تاکید کرد که ایران از حوثی‌ها حمایت تسلیحاتی می‌کند.

دوروتی شی، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، گفت ایران موشک‌های دوربرد در اختیار حوثی‌ها قرار داده است تا با آنها به زیرساخت‌های غیرنظامی اسرائیل حمله کنند و تبلیغات خود حوثی‌ها درباره استفاده از موشک هایپرسونیک نیز موید این واقعیت است.

خانم شی با بیانی اینکه ارسال این تسلیحات برای حوثی‌ها ناقض تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل است، از این شورا خواست که واکنش نشان دهد و ایران را بابت حمایت خود از حوثی‌ها پاسخگو کند.

با این حال سفیر ایران در سازمان ملل این اتهام را رد کرد و گفت جمهوری اسلامی «از یک راه‌حل سیاسی برای حل مناقشه یمن» حمایت می‌کند.

به گزارش ایرنا، امیر سعید ایروانی شامگاه دوشنبه در نامه‌ای به رئیس سازمان ملل و رئیس دوره‌ای شورای امنیت نوشت که تهران هرگونه «نقض تحریم‌های تسلیحاتی» یا «دخالت در شعله‌ور کردن درگیری‌ها در یمن یا هر جای دیگر» را رد می‌کند.

بیشتر در این باره: نقش جمهوری اسلامی در جنگ‌ها و درگیری‌های مسلحانه در جهان در سال ۲۰۲۴

ایران طی سال‌های گذشته از شبه‌نظامیان حوثی در یمن حمایت سیاسی و اقتصادی کرده و نیروهای بین‌المللی در آب‌های منطقه بارها کشتی‌های حامل سلاح ایران به سمت یمن را توقیف کرده‌اند.

در نشست شامگاه دوشنبه شورای امنیت خالد خیاری، دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور خاورمیانه، با ابراز نگرانی شدید از گسترش درگیری‌ها در خاورمیانه خواستار توقف حملات حوثی‌ها به اسرائیل شد.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل، نیز ضمن محکوم کردن حملات موشکی حوثی‌ها به اسرائیل، از حملات اسرائیل و همچنین ایالات متحده و بریتانیا به یمن انتقاد کرد.

حمله جدید حوثی‌ها

تنها ساعاتی پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل، آژیر خطر در مناطق مرکزی اسرائیل به صدا در آمد و پس از آن ارتش این کشور از رهگیری موشکی که از یمن شلیک شده بود خبر داد.

به نوشته رسانه‌های اسرائیلی، این موشک بالستیک را حوثی‌های مورد حمایت ایران به سمت اسرائیل شلیک کرده بودند و سقوط بقایای آن و پدافند هوایی در استان اورشلیم خسارتی در بر نداشت.

در همین حال محمد علی الحوثی، از رهبران حوثی‌ها، شامگاه دوشنبه تهدید کرد که حملات این گروه به اسرائیل متوقف نخواهد شد.

شورشیان حوثی از آغاز جنگ کنونی غزه با ادعای حمایت از فلسطینی‌ها بارها به کشتی‌های عبوری از آب‌های منطقه حمله کرده و چندین بار موشک و پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرده‌اند.