نیروهای اسرائیلی دهها فلسطینی، از جمله مدیر و دهها عضو کادر پزشکی بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه، را بازداشت کردند.
مقامات درمانی وابسته به گروه افراطی حماس اعلام کردند ارتش اسرائیل «بیش از ۴۵۰ تن» را در این بیمارستان بازداشت کرده که ۳۳ نفر آنها کادر درمان بودند.
ارتش اسرائیل میگوید این بیمارستان بهعنوان مرکز فرماندهی گروه افراطی حماس استفاده میشده است، اما حماس این ادعا را رد کرد.
این بیمارستان از روز جمعه هفتم دی هدف حمله نیروهای اسرائیلی قرار گرفته و سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که این حمله آخرین مرکز درمانی بزرگ در شمال غزه را از خدماتدهی خارج کرده و جان ۷۵ هزار فلسطینی باقیمانده در منطقه را به خطر انداخته است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که ۳۵۰ بیمار و پرسنل پزشکی پیش از عملیات در بیمارستان کمال عدوان تخلیه شدند و ۹۵ نفر دیگر نیز در طول عملیات به بیمارستان اندونزیایی منتقل شدند و این انتقال با هماهنگی مقامات بهداشتی محلی انجام شد.
بیشتر در این باره: کشورهای اسلامی حمله اسرائیل به بیمارستانی در غزه و «آتش زدن» آن را محکوم کردنداز سوی دیگر، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که حملات هوایی اسرائیل در سراسر نوار غزه روز شنبه ۱۸ فلسطینی را بهقتل رسانده است. حداقل ۹ نفر از این افراد در خانهای در اردوگاه المغازی در مرکز غزه کشته شدند. ارتش اسرائیل دربارهٔ این حملات و تلفات اظهارنظری نکرده است.
در ماههای اخیر، نیروهای اسرائیلی مردم را از مناطق اطراف شهرهای جبالیا، بیتحنون و بیتلاهیا در شمال غزه بیرون رانده و بخش زیادی از این مناطق را تخریب کردهاند. فلسطینیان اسرائیل را متهم کردهاند که با تخلیه این مناطق دست به «پاکسازی قومی» میزند. اسرائیل این اتهام را رد کرده و میگوید هدفش جلوگیری از تجدید قوا و سازماندهی مجدد افراد حماس در این مناطق است.
در همین حال ارتش اسرائیل اعلام کرد که دو راکت از شمال غزه شلیک شده است که یکی از آنها به سمت اورشلیم بود و هر دو رهگیری شدهاند.
بنابر گزارشها، اسرائیل در کارزار خود علیه حماس، که پیشتر کنترل غزه را در دست داشت، بیش از ۴۵ هزار ۴۰۰ فلسطینی را کشته است. به گفته مقامات بهداشتی نوار غزه، بیشتر جمعیت ۲.۳ میلیونی این منطقه آواره شده و بخش زیادی از غزه ویران شده است.
این جنگ در پی حمله حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد که به گفته مقامات اسرائیلی ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۵۱ نفر را نیز بهعنوان گروگان به غزه منتقل کرد.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
گزارش اسرائیل به سازمان ملل: شهادت گروگانها از آزار جسمی و جنسی در غزه
یک گزارش دولت اسرائیل که قرار است این هفته به سازمان ملل ارائه شود، نشان میدهد گروگانهایی که سال گذشته از غزه آزاد شدند، از جمله کودکان، در دوران اسارت خود مورد آزار جسمی و جنسی قرار گرفتهاند.
وزارت بهداشت اسرائیل در این گزارش، بر اساس شهادت گروگانهای آزادشده، مواردی از شکنجه مانند سوزاندن، ضرب و شتم، گرسنگی عمدی و سوءاستفاده جنسی را مطرح کرده است.
گزارش حاکی است که برخی گروگانها، از جمله کودکان، مجبور به برهنه شدن تحت تهدید اسلحه شدهاند. زنان از رفتارهایی مانند بسته شدن به تخت و نگاه خیره گروگانگیران به آنها و از گرسنگی مردان و شکنجههای شدید دیگر سخن گفتهاند.
این گزارش قرار است به گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه ارائه شود. وزیر بهداشت اسرائیل این شهادتها را «هشداری به جامعه جهانی» برای افزایش فشار به حماس برای آزادی گروگانهای باقیمانده در غزه دانست.
بر اساس گزارشها، از ۲۵۱ گروگان گرفتهشده در حمله حماس در ۷ اکتبر سال گذشته، ۹۶ نفر همچنان در غزه باقی ماندهاند. تلاشها برای رسیدن به توافقی جدید برای آزادی گروگانهای باقیمانده و برقراری آتشبس در جریان است.