دو مقام فلسطینی پنجشنبه ۱۸ مرداد گفتهاند که گروه شبه نظامی حماس و اسرائیل بر سر برقراری آتش بس تازهای در غزه به توافق رسیدهاند.
به گزارش رویترز هنوز دو طرف به طور رسمی این توافق آتش بس را تایید نکرده اند.
این در حالی است که یک مقام اسرائیلی که نخواسته است نامش فاش شود، توافق بر سر آتش بس با فلسطینیها را رد کرده است.
رویترز با این حال تاکید میکند که اسرائیل به ندرت توافق با حماس را تایید میکند چرا که از نظر مقامهای اسرائیل حماس یک گروه تروریستی است.
در پی تشدید حملات میان اسرائیل و حماس سازمان ملل متحد و مصر تلاشهای دیپلماتیک خود برای برقراری آتش بس در غزه افزایش دادهاند.
یک مقام فلسطینی که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفته است: «با میانجیگری مصر گروههای فلسطینی در غزه با بازگشت آرامش توافق کردند و تا زمانی که اسرائیل آن را رعایت کند فلسطینیها دست به اقدامی نخواهند زد.»
گزارش ها حاکی است که چهارشنبه و پنجشنبه از یک سو جنگندهها و توپخانه ارتش اسرائیل نقاطی را در غزه هدف قرار دادند، و از سوی دیگر، با افزایش حملات راکتی از غزه به جنوب اسرائیل، ساکنان این منطقه به پناهگاهها فراخوانده شدند.
به گزارش رویترز ارتش اسرائیل طی چهارشنبه و پنجشنبه دستکم ۱۵۰ نقطه را در غزه هدف قرار دادهاند. این در حالی است که شبه نظامیان فلسطینی نیز به سوی اسرائیل راکت و خمپاره شلیک کردند.
ارتش اسرائیل می گوید فلسطینیها تا ظهر پنجشنبه از غزه بیش از ۲۵۰ راکت و خمپاره به سمت اسرائیل شلیک کردند.
به گزارش واینت، در طرف اسرائیلی، یک کارگر زن خارجی که در مزرعه اسرائیلیها کار میکرد، بر اثر اصابت ترکش راکت به سینهاش زخمی شد.
همچنین گزارشها حاکی است که شماری از ساکنان دچار شوک روانی ناشی از گریزهای پی در پی به پناهگاهها شدهاند و آژیر خطر هر چند دقیقه یک بار احتمال اصابت راکت را هشدار داده است.
وزارت بهداشت غزه میگوید که در ساعات اولیه حملات اسرائیل در بامداد پنجشنبه سه تن کشته و بیش از ۱۰ تن دیگر زخمی شدند.
آن طور که در گزارش چند رسانه فلسطینی آمده است٬ قربانیان یک زن باردار، شوهر و نوزادشان بودند که در بمباران اردوگاه نصیرات در مرکز باریکه غزه کشته شدند.
اما به گفته ارتش اسرائیل، حملات هوایی و توپخانهای متوجه اهداف وابسته به حماس و جهاد اسلامی فلسطین بوده و «بیش از ۱۴۰ هدف حماس» و ۲۰ قرارگاه و پایگاه شبه نظامیان آن، از جمله در بیت لاهیا در شمال غزه و نیز در رفح در جنوب این باریکه بمباران شد.
گردانهای عزالدین قسام شاخه نظامی حماس در بیانیهای گفت که با اسرائیل «به خاطر جنایاتش، تسویه حساب سنگینی خواهد کرد» و «دیگر طرحهای آتشبس را نمیپذیرد».
از سوی دیگر نخست وزیر، وزیر دفاع و رئیس نیروهای مسلح اسرائیل پنجشنبه در یک نشست «اضطراری» به بررسی این وضع پرداختند.
برخی از رسانههای اسرائیل می گویند که دولت با تشدید حملات به غزه موافقت کرده است.
طبق این گزارشها، بحران دو روز اخیر، احتمال دارد به تکرار عملیات ارتش اسرائیل در غزه مانند سالهای ۲۰۰۸، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۴ بیانجامد.