نتانیاهو قطع رابطه حماس با ایران را شرط آشتی با فلسطینیان دانست

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، گفت که کشورش آشتی داخلی فلسطینی که «اسرائیل را با مخاطره روبه‌رو کند، نخواهد پذیرفت».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، بنیامین نتانیاهو روز سه‌شنبه، ۱۱ مهرماه، گفت آشتی فلسطینیان زمانی از نظر او قابل قبول است که «اسرائیل به عنوان کشور یهودی از سوی هر کسی که از روند صلح حرف می‌زند، به رسمیت شناخته شود؛ شاخه نظامی حماس برچیده و رابطه حماس با ایران که خواهان نابودی اسرائیل است قطع شود».

سخنان نخست وزیر اسرائیل در میان اعضای حزب حاکم لیکود در شهرک «معله ادومیم»، نخستین واکنش علنی او نسبت به آشتی ملی فلسطینیان در دو جنبش فتح و حماس بود.

نتانیاهو این را نیز گفت که «آشتی تخیلی» فلسطینی‌ها «نباید به حساب موجودیت اسرائیل باشد».

سخنان نتانیاهو ساعاتی پس از آن بیان شد که نخستین نشست میان دولت تشکیلات خودگردان فلسطینی و کادر رهبری حماس در شهر غزه برگزار شد.

تشکیلات خودگردان که نماینده جنبش فتح است، در این هفته بعد از ده سال تنش‌های خونین و عمیق با جنبش اسلام‌گرای حماس، به غزه بازگشته است.

دکتر رامی حمدالله نخست وزیر تشکیلات خودگردانی از دوشنبه دهم مهر با هدف به دست گرفتن اداره امور غزه از حماس، به باریکه غزه رفت.

حماس که در ده سال گذشته عملاً کنترل غزه را در دست داشت، ماه گذشته کمیته اداری این باریکه را منحل و دولت خودگردانی را دعوت کرد که برای اداره امور غزه هر چه زودتر اقدام کند.

در این میان، محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردانی همزمان با نخستین نشست دولت حکومت فلسطینی در غزه گفت که نمی‌گذارد «تجربه حزب‌الله در لبنان در نوار غزه از سوی حماس تکرار شود».

آقای عباس سه‌شنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی بی سی مصر گفت در لبنان حزب‌الله با سلاحی که دارد آزاد است و هر کاری که می‌خواهد می‌کند و ظاهراً دولت نیز وجود دارد اما ما در غزه تکرار این الگو را به حماس نمی‌دهیم.

محمود عباس تأکید کرد حماس باید اداره واقعی همه امور در غزه، از مسائل اداری و سیاسی گرفته تا امنیتی را به تشکیلات خودگردانی واگذار کند.

به گفته آقای عباس، «تمامی سلاح حماس باید به نیروهای امنیتی تشکیلات فلسطینی سپرده شود.

ابومازن با گفتن این که اختلافاتی میان فتح و حماس باقی مانده‌ است، افزود که اگر حماس می‌خواهد زیر چتر سازمان آزادیبخش فلسطین بیاید، باید قواعد و اصول «ساف» را بپذیرد.

محمود عباس افزود، خودش برای رفتن به غزه «شتاب» ندارد و زمانی که حماس کنترل غزه را به طور کامل واگذار کند، اقدامات تنبیهی (که از سوی تشکیلات خودگردانی بویژه در زمینه بودجه و تأمین هزینه برق غزه برقرار شده بود) برچیده می‌شود.

این‌ها در حالی است که رسانه‌های فلسطینی خبر داده‌اند که نخستین نشست دولت رامی حمدالله با سران حماس در غزه موفقیت چندانی نداشته‌ است.

اما به گزارش آسوشیتدپرس، آقای حمدالله خود در پایان این جلسه گفت برای به‌ دست گرفتن کنترل اوضاع و رفع واقعی معضلات غزه آمادگی دارد.

نشست مشترک تشکیلات خودگردانی و حماس در خانه ای که اقامتگاه یاسر عرفات و محمود عباس رهبری فلسطینی در غزه بود و در ده سال گذشته به اشغال حماس درآمده بود، برگزار شد و این اقامتگاه رسماً به تشکیلات خودگردانی پس داده شد.

در حالی که محمود عباس خواهان خلع سلاح شاخه نظامی حماس شد، اسماعیل هنیه رئیس جدید دفتر سیاسی حماس که خود در روزهای گذشته در غزه از رامی حمدالله استقبال و با او دیدار کرد، شامگاه سه شنبه به یک شبکه تلویزیونی مصری گفت، حماس سلاح خود را زمین نمی‌گذارد.

اسماعیل هنیه استدلال کرد که سلاح موجود در دست حماس «سلاح مقاومت» در برابر «رژیم اشغالگر» (اسرائیل) است و «تا زمانی که اشغال هست، حق ملت فلسطین است که سلاح به دست بگیرد».

در همین حال، اسماعیل هنیه نسبت به تحقق وفاق ملی و ثمربخش بودن آن ابراز امیدواری کرد.

به نوشته واشینگتن پست، هفته آینده مذاکرات بیشتری میان هیئت‌های فتح و حماس با میانجی گری مصر در قاهره انجام می‌شود.

خیابان‌های غزه این روزها شاهد پلاکاردهایی با شعارهای سپاسگزاری از حکومت عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر است.

به گزارش آسوشیتدپرس، پوسترهای بزرگ آقای السیسی بخاطر تلاش در راه وحدت دوباره میان باریکه غزه با کرانه باختری در همه جای غزه دیده می‌شود.