اسرائیل فضاپیمای بدون سرنشین به کره ماه می‌فرستد

آمریکا و اتحاد شوروی سابق ۱۲ فضاپیمای بدون سرنشین به کره ماه فرستاده‌اند

یک نهاد غیرانتفاعی اسرائیلی قصد دارد در ماه فوریه (بهمن) یک فضاپیمای بدون سرنشین را در سطح کره ماه فرود بیاورد. این اولین ماموریت فضایی از این نوع از سال ۲۰۱۳ تاکنون است.

این فضاپیما شبیه یک میز مدور است و چهار پایه از جنس فیبر کربنی دارد. ئیدو آنتبی، مدیرعامل این نهاد غیرانتفاعی به نام «اسپیس‌ای ال»، گفت قرار است این فضاپیما در ماه دسامبر از پایگاه فضایی کیپ کاناورال در فلوریدا توسط یک موشک اسپیس اکس فالکون ۹ به فضا پرتاب شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این فضاپیما قرار است روز ۱۳ فوریه ۲۰۱۹ (۲۴ بهمن ۱۳۹۷) بر سطح کره ماه فرود بیاید و طی دو روز علاوه بر ارسال عکس و ویدئو به زمین میدان‌های مغناطیسی در سطح کره ماه را اندازه گیری خواهد کرد.

ئیدو آنتبی افزود: «فضاپیمای ما کوچکترین موردی است که تاکنون در سطح کره ماه فرود آمده است.»

از سال ۱۹۶۶ آمریکا و اتحاد شوروی سابق ۱۲ فضاپیمای بدون سرنشین به کره ماه فرستاده‌اند که با استفاده از فناوری موسوم به نيروی ترمز توانستند به آرامی روی سطح این سیاره فرود بیایند. چین نیز در سال ۲۰۱۳ فضاپیمایی به کره ماه فرستاد.

نهاد غیرانتفاعی «اسپیس‌ای ال» سال ۲۰۱۱ توسط تعدادی مهندس و با بودجه‌ای حدود ۹۰ میلیون دلار تاسیس شد. آنها ناگزیر شده‌اند ابعاد و قابلیت‌های عملیاتی این فضاپیما را برای سفری کاراتر فدا کنند.

این فضاپیما روز سه‌شنبه در صنایع هوا- فضای اسرائیل که یک شرکت دولتی تولید تجهیزات دفاعی است رونمایی شد. ارتفاع آن حدود ۱.۵ متر و وزن آن ۵۸۵ کیلوگرم است. این فضاپیما چهار پایه از جنس فیبر کربنی دارد و تقریبا دو سوم وزن آن را سوخت تشکیل می دهد.

این فضاپیما در ارتفاعی حدود ۶۰ هزار کیلومتر از سطح زمین رها خواهد شد. پس از حدود دو ماه حرکت در مدار کره زمین وارد مدار ماه خواهد شد. سپس سرعت آن کاهش خواهد یافت و به آرامی روی سطح کره ماه فرود می‌آید که مانع صدمه دیدن آن خواهد شد.

ئیدو آنتبی گفت: «فرود آمدن پیچیده‌ترین بخش ماموریت است. نقطه‌ای که انتخاب شده تقریبا مسطح است و فضاپیما با زمین تماس بسیار فعالی دارد. از لحظه‌ای که فضاپیما به نقطه تعیین شده برای فرود می‌رسد فرود را به شکل کاملا خودکار انجام خواهد داد.»

«اسپیس‌ای ال» اساسا با کمک‌های مالی حامیان خصوصی فعالیت می‌کند. شلدون ادلسون صاحب کازینوهای زنجیره‌ای در آمریکا و موریس کان میلیاردر و یکی از موسسین آمدوکس، بزرگترین شرکت فناوری‌های جدید در اسرائیل، از حامیان مالی آن هستند.

منبع: حبرگزاری رویترز؛ ش.ر/س.ن