ارتش سوریه روز دوشنبه ۱۲ دی گفت بر اثر حملات موشکی اسرائیل که پس از نیمهشب گذشته روی داد فعالیت فرودگاه دمشق متوقف شد و در این حمله دو سرباز کشته و دو نفر دیگر مجروح شدند.
این دومین بار طی هفت ماه گذشته است که فعالیت فرودگاه دمشق بر اثر حملات اسرائیل متوقف میشود. ارتش سوریه بدون ارائه جزئیات بیشتر افزود که در این حمله چند نقطه در اطراف فرودگاه دمشق نيز آسیب دیده است.
وزارت حملونقل سوريه گفت تعمیر تاسیسات آسیبدیده از بامداد روز دوشنبه آغاز شد و همزمان با ادامه تعمیرات در ساعات بعدازظهر به وقت محلی، پروازها از فرودگاه دمشق از سرگرفته شد.
به نظر میرسد که هدف حملات مکرر اسرائیل به بنادر و فرودگاهها در مناطق تحت کنترل حکومت سوریه، مختل کردن انتقال محمولههای تسلیحات از سوی حکومت جمهوری اسلامی ایران برای گروههای مورد حمایت آن از جمله حزبالله لبنان است.
دیدهبان حقوق بشر سوریه که مرکز آن در لندن است و اخبار جنگ داخلی سوریه را جمعآوری و منتشر میکند گفت در حمله موشکی اسرائیل علاوه بر فرودگاه دمشق، یک انبار مهمات در نزدیکی فرودگاه واقع در جنوب پایتخت سوریه نیز هدف قرار گرفته است و در این حمله چهار نفر کشته شدهاند.
خبرگزاریهای بینالمللی نمیتوانند این اطلاعات را بهطور مستقل تایید کنند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه افزود باند مخصوص پروازهای مسافربری تعمیر شده ولی باند دیگری که هواپیماهای باری و گروههای مورد حمایت جمهوری اسلامی از آن استفاده میکنند هنوز در دست تعمیر است.
اسرائیل هنوز در مورد این حمله اظهار نظر نکرده است.
بیشتر در این باره: انتشار جزئیات بیشتر از «نقش ماهانایر» در انتقال تسلیحات به سوریه و لبنانتلویزیون دولتی سوریه گزارش داد «شام وینگز ایرلاینز» یک شرکت هواپيمايی خصوصی سوری پروازهای خود از فرودگاه دمشق را از سر گرفته است و یک شرکت بینالمللی ردگیری پروازهای تجاری نیز گفت یک هواپیمای شرکت هوايی عراقی «فلای بغداد» که از فرودگاه نجف به پرواز درآمده بود حوالی ساعت ۹ صبح در دمشق به زمین نشسته است.
در ماه ژوئن گذشته نیز تاسیسات مخابراتی و باند فرودگاه دمشق بر اثر حملات هوایی اسرائیل به شدت آسیب دید و پس از دو هفته فعالیت عادی خود را از سر گرفت.
در ماه سپتامبر نیز فرودگاه شهر حلب در شمال سوریه در حمله هوایی اسرائیل آسیب دید و فعالیت آن چندین روز متوقف شد.
در اواخر سال ۲۰۲۱ نیز بندر مهم لاذقیه هدف حملات هوایی اسرائیل قرار گرفت و بخشی از کانتینرها و تاسیسات این بندرگاه دچار حریق شد.
در چند سال اخیر اسرائیل چند صد حمله به اهداف گوناگون در مناطق تحت کنترل حکومت سوریه انجام داده و به ندرت مسئولیت این حملات را پذیرفته و یا درمورد آنها اظهار نظر کرده است. ولی به حملات مشخصی علیه شبهنظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در خاک سوریه از جمله حزبالله لبنان که هزاران نفر از نیروهای آن در کنار ارتش سوریه میجنگد، اذعان کرده است.
حزبالله لبنان و شبهنظامیان اعزامی جمهوری اسلامی ایران، از زمان جنگ داخلی سوریه در کنار نیروهای رژیم بشار اسد جنگیده و در تغییر توازن قوا به نفع حکومت سوریه نقش مهمی ایفا کردهاند.
اسرائیل میگوید حضور نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی در نزدیکی مرزهای این کشور یک خط قرمز است و حملات خود به تاسیسات و کاروانهای حامل تسلیحات در خاک سوریه را به این دلیل موجه میداند.