منابع امنیتی از کشته شدن سخنگوی حزب‌الله در بیروت خبر دادند

ساختمانی در محله رأس‌النَبَع در جنوب بیروت که روز یکشنبه ۲۷ آبان هدف حمله هوایی منتسب به اسرائیل قرار گرفت

رسانه‌های بین‌المللی به نقل از منابع امنیتی لبنان می‌گویند مسئول رسانه‌ای گروه حزب‌الله لبنان در حمله هوایی اسرائیل به ساختمانی در بیروت کشته شده است.

بر اساس این گزارش‌ها، محمد عفیف که سخنگوی این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران بود، روز یکشنبه ۲۷ آبان و در پی این حمله کشته شده است.

منابع امنیتی لبنان به رویترز گفتند که یک حمله اسرائیلی به ساختمانی در منطقه‌ای پرجمعیت در بیروت در روز یکشنبه، محمد عفیف، رئیس روابط رسانه‌ای حزب‌الله را کشته است.

حزب‌الله هنوز این خبر را تأیید نکرده است و ارتش اسرائیل نیز از اظهار نظر در پاسخ به سؤالات رویترز خودداری کرد.

خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از یک منبع امنیتی اعلام کرد محمد عفیف روز یکشنبه در حمله هوایی اسرائیل به مرکز بیروت کشته شد.

علی حجازی، دبیرکل شعبه لبنانی حزب بعث، نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی لبنان، مرگ محمد عفیف «مسئول رسانه‌ای حزب‌الله» را تأیید کرد.

بیشتر در این باره: وزیر دفاع اسرائیل: در جنگ با حزب‌الله آتش‌بسی در کار نیست

خبرگزاری آسوشیتدپرس هم خبر می‌دهد که یک مقام حزب‌الله کشته شدن «سخنگوی اصلی حزب‌الله لبنان» در این حمله هوایی را تأیید کرده است.

این حمله محله رأس‌النبع را هدف قرار داد، جایی که بسیاری از مردم که در پی بمباران اسرائیل از مناطق جنوبی بیروت آواره شده بودند، به آنجا پناه برده بودند.

محمد عفیف از دو ماه پیش و پس از آغاز جنگ تمام‌عیار بین اسرائیل و حزب‌الله و به ویژه پس از کشته شدن حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله در حملات هوایی اسرائیل، در کانون توجه قرار داشت.

او ماه گذشته به دلیل حملات قریب‌الوقوع اسرائیل، کنفرانس خبری خود را در بیروت به‌سرعت خاتمه داد.

منابع امنیتی اعلام کردند که حمله به ساختمانی انجام شده که دفاتر حزب بعث در آن قرار دارد. علی حجازی، رئیس این حزب در لبنان، به شبکه تلویزیونی الجدید گفت که محمد عفیف در زمان حمله در این ساختمان حضور داشت.

وزارت بهداشت لبنان اعلام کرد که در این حمله یک نفر کشته و سه نفر زخمی شده‌اند.

صدای آمبولانس‌ها که به سمت محل حادثه می‌رفتند شنیده می‌شد و صدای تیراندازی برای جلوگیری از نزدیک شدن مردم به محل حمله به گوش می‌رسید.

حمله اسرائیل به جنوب بیروت پس از حملات موشکی حزب‌الله به حیفا

اسرائیل روز یکشنبه ۲۷ آبان با حملاتی جنوب بیروت را هدف قرار داد. ارتش اسرائیل اعلام کرد در این روز مواضع حزب‌الله در این محل را هدف قرار داده است.

این حمله چند ساعت پس از آن انجام شد که این گروه مورد حمایت ایران اعلام کرد پایگاه‌های اسرائیلی اطراف شهر حیفا را هدف قرار داده است.

تصاویر تلویزیونی نشان داد که ستونی از دود بر فراز مناطق جنوبی پایتخت لبنان برخاسته است. ارتش اسرائیل پیش از آن به ساکنان سه منطقه هشدار داده بود که محل را تخلیه کنند.

در منطقه‌ای جنوبی‌تر، حملات هوایی شبانه اسرائیل و گلوله‌باران توپخانه‌ای شهر حساس «خیام»، در حدود شش کیلومتری مرز، را هدف قرار داد. خبرگزاری ملی لبنان صبح روز یکشنبه این خبر را گزارش کرد.

این بمباران پس از آن رخ داد که ارتش اسرائیل از یک «حمله سنگین موشکی» به حیفا در اواخر شنبه خبر داد و اعلام کرد که یک کنیسه مورد اصابت قرار گرفته و دو غیرنظامی زخمی شده‌اند.

اسرائیل از ۲۳ سپتامبر حملات خود به لبنان را تشدید کرده و نیروهای زمینی خود را اعزام کرده است. این در حالی است که نزدیک به یک سال تبادل محدود آتش میان نیروهای مرزی وجود داشت، که توسط شبه‌نظامیان حزب‌الله مورد حمایت ایران و در حمایت از گروه افراطی حماس در غزه آغاز شد.

در نوار غزه، جایی که حمله گروه حماس به اسرائیل موجب آغاز جنگ شد، سازمان دفاع مدنی غزه که وابسته به حماس است، گزارش داد که در حملات روز شنبه ۲۴ نفر کشته شدند.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود.

پیشروی نیروهای اسرائیلی در جنوب لبنان

در آغاز هشتمین هفته از عملیات زمینی ارتش اسرائیل علیه گروه حزب‌الله در لبنان، نیروهای اسرائیلی روز شنبه ۲۶ آبان به عمیق‌ترین نقطه در خاک لبنان رسیدند.

خبرگزاری دولتی لبنان گزارش داد که نظامیان اسرائیلی یک تپه راهبردی در روستای چما در حدود ۵ کیلومتری مرز را تصرف کردند. این گزارش از انفجار چند خانه در این دهکده خبر داد اما ادعای آن در خصوص انفجار زیارتگاه شیمعون پیامبر تأیید نشد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد «عملیات محدود و محلی» نیروهایش در جنوب لبنان ادامه یافته است.

همزمان، ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۲۷ آبان به ساکنان سه منطقه مشخص در شهر ضاحیه در کنار بیروت فرمان تخلیه داد و اعلام کرد «به زودی» در این مناطق عملیات خواهد کرد. ضاحیه دهه‌ها مقر اصلی حزب‌الله و نیروهای آن بوده است.

جنگنده‌های اسرائیلی شنبه نیز ضاحیه و همچنین نقاطی از بندر صور را بمباران کردند. خبرگزاری دولتی لبنان از کشته شدن شش تن از اعضای یک خانواده در روستای «خرابیه» در شمال شرق صور خبر داد. ارتش اسرائیل اعلام کرد در حملات روز شنبه تأسیسات متعلق به حزب‌الله را هدف قرار داد.

بیشتر در این باره: لبنان «در حال بررسی طرح پیشنهادی آمریکا برای آتش‌بس ۶۰ روزه با اسرائیل است»

حملات هوایی اسرائیل به ضاحیه پس از آن تشدید شد که در «رگبار راکتی سنگین» حزب‌الله در این روز، یک کنیسه در حیفا، بزرگ‌ترین شهر شمال اسرائیل، هدف قرار گرفت و دو غیرنظامی زخمی شدند.

حزب‌الله در مورد حملات روز شنبه گفت «مراکز نظامی» در حیفا و حومه آن را هدف قرار داده است. روز شنبه بیش از ۸۰ راکت به سوی حیفا و شهرهای اطراف آن شلیک شده بود که حدود نیمی از شمار حملات راکتی روزانه دو هفته قبل این گروه نیابتی تهران علیه اسرائیل بود.

هرتسی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، در بازدید کم‌سابقه از نیروهایش در «کفر کلا» در جنوب لبنان گفت کشورش پیشاپیش «بهای سنگینی» از حزب‌الله گرفته اما عملیات تا زمانی که مردم به خانه خود در شمال اسرائیل بازنگردند، ادامه خواهد یافت.

بر اساس فیلم منتشرشدهٔ ارتش در روز شنبه، ژنرال هالوی در «کفر کلا» گفت زنجیره فرماندهی حزب‌الله از هم پاشیده، عوامل بسیاری در ساختار اصلی گروه از بین رفته و زیرساخت‌های آن ضربات سخت خورده است.

وزارت بهداشت لبنان شمار تلفات در این کشور از آغاز حملات حزب‌الله به اسرائیل در روز ۱۶ مهر سال گذشته را بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ نفر اعلام کرد و گفت ۸۰ درصد آن‌ها تلفات هشت هفته گذشته بوده است.

آمار دولت لبنان شبه‌نظامیان را از غیرنظامی‌ها تفکیک نمی‌کند اما اسرائیل تا هفته گذشته ارزیابی کرده بود که «دست‌کم ۲ هزار و ۵۰۰ تن» از کشته‌ها در لبنان شبه‌نظامیان حزب‌الله بوده‌اند. گروه‌های هوادار حزب‌الله شمار کشته‌های این گروه تا اوایل هفته را حدود یک هزار و ۶۰۰ تن اعلام کردند. حزب‌الله به‌روزرسانی رسمی تلفات خود را از روز ۲۷ شهریور که اسرائیل عملیات انفجار پیجرهای این گروه را عملی کرد، متوقف کرده است.

تلاش‌های سیاسی صلح در لبنان

همزمان با عملیات زمینی ارتش اسرائیل در لبنان و ادامه حملات راکتی و پهپادی حزب‌الله به شمال اسرائیل، کوشش‌های دولت جو بایدن برای دستیابی به توافق آتش‌بس در لبنان ادامه یافته است.

به گزارش کان، شبکه رسانه ملی اسرائیل، آموس هوکشتاین، نماینده ویژه دولت بایدن در امور مذاکرات اسرائیل و لبنان، این هفته دوباره به اسرائیل سفر خواهد کرد.

سفیر آمریکا در لبنان اعلام کرده که کشورش پیش‌نویس طرح آتش‌بس را به دولت لبنان ارائه کرده است.

این نخستین بار از آغاز حملات حزب‌الله به اسرائیل در بیش از ۱۳ ماه است که این گروه آماده است برای آتش‌بس در لبنان، بدون تعیین شرط پایان عملیات ارتش اسرائیل علیه گروه افراطی حماس در غزه، مذاکره کند. نبیه بری، رئیس مجلس لبنان از سوی حزب‌الله در این مذاکرات دخیل است.

علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران، که روز جمعه در بیروت از جمله با نبیه بری دیدار کرد، گفت ایران هر تصمیمی را که حزب‌الله بگیرد، خواهد پذیرفت. او افزود ایران در پی «برهم زدن» طرح تهیه‌شده از سوی آمریکا نیست.

در این میان، گیدئون سعار، وزیر خارجه اسرائیل، روز شنبه گفت قطعنامه گروه ۲۰ در ارتباط با خاورمیانه باید حق اسرائیل را برای دفاع از خود به رسمیت بشناسد و خواهان آزادی شهروندان ربوده‌شده اسرائیلی باشد که بیش از ۴۰۰ روز است در غزه نگاه داشته شده‌اند.

آقای سعار با ابراز نگرانی از احتمال مطرح شدن یک موضع «نامتوازن و مغرضانه علیه اسرائیل» در قطعنامه سران این گروه، در پیامی در شبکه ایکس نوشت با وزیران خارجه کشورهای متحد اسرائیل که عضو این گروه هستند، تلفنی گفت‌وگو کرده و هشدار داده که هر بیانیه‌ای که نگرانی‌های اسرائیل را بازتاب ندهد، به صلح و امنیت منطقه آسیب می‌زند و تنها ایران و گروه‌های نیابتی‌اش را تشویق می‌کند به گسترش بی‌ثباتی در سراسر خاورمیانه ادامه دهند.

نشست سران گروه ۲۰ روزهای دوشنبه و سه‌شنبه در ریودوژانیرو در برزیل برگزار می‌شود و ارزیابی شده رهبران شماری از کشورهای اتحادیه آفریقا و اتحادیه اروپا در آن شرکت کنند.

عملیات غزه، چهارمین فیلم از یک گروگان

خبرگزاری فلسطینی وفا اعلام کرد در حمله هوایی اسرائیل در شامگاه شنبه به یک مدرسه زیر نظر سازمان ملل که در آن جابه‌جا شدگان غزه زندگی می‌کردند، ۱۰ تن کشته و ۲۰ نفر دیگر زخمی شده‌اند. بر اساس این گزارش، دو فروند موشک به مدرسه «ابو عاصی» در اردوگاه «شاطی» در حومه شهر غزه اصابت کرد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد یک مرکز فرماندهی گروه افراطی حماس را در این مکان هدف قرار داد.

خبرگزاری رویترز نیز بامداد یکشنبه از کشته شدن شمار دیگری از فلسطینیان در بیت لاهیا در جریان حمله اسرائیل به یک ساختمان چند طبقه در این بخش از شمال غزه خبر داد.

سخنگوی دفاع مدنی غزه که وابسته به حماس است، ارزیابی کرد کرد حدود ۵۰ تن از ساکنان این ساختمان «کشته و زخمی» شده باشند.

جنگ ارتش اسرائیل در غزه در چهاردهمین ماه برای ادامه وارد کردن ضربه به توان نظامی حماس و یافتن ۱۰۱ تن از گروگان‌های این کشور در دست گروه‌های افراطی حماس و جهاد اسلامی فلسطین ادامه یافته است.

بیشتر در این باره: بازداشت «سه مظنون» پرتاب منور به خانه بنیامین نتانیاهو

گروه جهاد اسلامی فلسطین در یک اقدام کم‌سابقه برای چهارمین بار فیلمی از یک غیرنظامی ربوده شده اسرائیلی به نام ساشا تروپانوف را منتشر کرد که او بار دیگر از شرایط حقارت‌بار و نبود امکانات در غزه سخن گفت و از اسرائیلی‌ها خواست فشار بر دولت برای انجام معامله با سازمان‌های مسلح فلسطینی را بیشتر کنند. فیلم سوم از این گروگان سه روز پیش از آن منتشر شده بود.

اسرائیلی‌ها شنبه شب در تجمعات اعتراضی دیگری در چند شهر از بنیامین نتانیاهو و وزیران دولت او خواستند با معامله با گروگان‌گیرها موافقت کند.

تشکیلات امنیتی اسرائیلی اعلام کردند سه شهروند معترض اسرائیلی را که در جریان اعتراضات شنبه شب ترقه‌های منور به درون حیاط اقامتگاه شخصی بنیامین نتانیاهو در شهر قیصریه پرتاب کردند، شناسایی و بازداشت کرده‌اند. یکی از بازداشتی‌ها یک افسر دوره ذخیره بوده است. شنبه شب آقای نتانیاهو و همسرش در این خانه نبودند.

«آمریکا باید از همه توان خود برای درخواست علنی آزادی گروگان‌ها استفاده کند»

مایک هاکبی، سیاستمدار منصوب شده آمریکایی از سوی دونالد ترامپ برای پست سفارت در اسرائیل، روز شنبه به روزنامه نیویورک پست گفت آمریکا باید از تمامی توان خود برای درخواست علنی آزادی گروگان‌های اسرائیلی استفاده کند.

او کوشش‌های ناکام یک سال اخیر برای دستیابی به معامله برای رهایی این شهروندان ربوده شده اسرائیلی را ناامیدکننده نامید و «حصول گشایش» در مورد گروگان‌ها در پی انتخاب آقای ترامپ را بعید ندانست. آقای هاکبی گفت عوامل درگیر می‌دانند که رئیس‌جمهور منتخب «بازی نمی‌کند».

مایک هاکبی افزود دولت ترامپ بر خلاف دولت کنونی واشینگتن با اسرائیل «دو پهلو» سخن نخواهد گفت، دادن تسلیحات به اسرائیل را مشروط نخواهد کرد و یک سیاست پیگیر و روشن در قبال اسرائیل خواهد داشت.

به گفته مایک هاکبی، ایران اگر می‌توانست اسرائیل را نابود یا آن را اشغال کند، حتماً این کار را می‌کرد اما هدفش به اینجا هم ختم نمی‌شد بلکه این تازه آغاز کارش می‌بود.

او گفت جمهوری اسلامی ایران تهدید بزرگی است که هم می‌خواهد اسرائیل و هم دولت‌های عربی در منطقه را نابود کند و هم آمریکا را هدف خود قرار داده است.

اما به گفته آقای هاکبی، دولت تازه ترامپ ظرفیتی برای گسترش پیمان‌های صلح ابراهیم فراهم می‌کند.