مهدی کروبی، دبیرکل حزب اعتماد ملی، پس از مخالفت اعضای شورای مرکزی این حزب با استعفایش، اختیارات خود را به این شورا واگذار کرد.
اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی روز جمعه با استعفای مهدی کروبی مخالفت کردند.
در همین حال به گزارش وبسایت روزنامه اعتماد، آقای کروبی روز شنبه، ۱۲ خرداد، در نامهای با اشاره به مخالفت اعضای شورای مرکزی با استعفایش تأکید کرد که «اختلاف سلیقهها و روند موجود به صلاح حزب نیست».
دبیرکل حزب اعتماد ملی در این نامه همچنین همه «وظائف و اختیارات» خود را به شورای مرکزی این حزب واگذار کرد و از آنان خواست «با بهرهگیری از همه ظرفیتها امور مرتبط را پیگیری و در زمان مقرر نسبت به برگزاری کنگره اقدام کنند».
براساس اساسنامه حزب اعتماد ملی، «ریاست شورای مرکزی و اداره جلسات شورا»، «انتخاب قائم مقام و سخنگو از میان اعضای شورای مرکزی» و «پیشنهاد خط مشی، برنامهها و در صورت نیاز پیشنهاد اصلاح اساسنامه و مرامنامه و ارائه به شورای مرکزی» از جمله وظایف دبیرکل این حزب است.
پس از درگیریها در کنگره حزب اعتماد ملی در روز جمعه چهارم خرداد مهدی کروبی، دبیرکل این حزب، از سمت خود استعفا داده بود اما اعضای شورای مرکزی روز جمعه، ۱۱ خرداد، با استعفای او مخالفت کردند.
روز جمعه چهارم خرداد، در پایان کنگره حزب اعتماد ملی درگیریهایی بین اعضای این حزب رخ داد. برخی از اعضای حزب اعتماد ملی دلیل این درگیریهای را اعتراض به «انتخاب غیرقانونی» اعضای شورای مرکزی میدانند.
با این حال محمد صادق جوادی حصار، عضو حزب اعتماد ملی، به رادیو فردا گفتهاست که اعضای شورای مرکزی جدید انتخاب نشدهاند، بلکه تا تنها زمان برگزاری کنگره در شش ماه آینده، ابقا شدهاند.
به گفته آقای جوادی حصار، شورای مرکزی حزب اعتماد ملی اعلام کرده بود که به دلیل همزمانی با ماه رمضان و موضوعات دیگر، امکان برگزاری کنگره به صورت کامل وجود ندارد و تصمیم گرفته شده بود، برای ابقای اعضای شورای مرکزی به مدت شش ماه و اصلاح اساسنامه به صورت «قیام و قعود» (برخاست و نشست) رأیگیری شود.
او گفت که اصلاح اساسنامه و ابقای اعضای شورای مرکزی به صورت «قیام و قعود» به تصویب کنگره حزب رسیدهاست.
این عضو حزب اعتماد ملی همچنین یادآوری کرد که اختلاف بین دو گروه از اعضای حزب سابقه داشته و یکی از دلایل آن نحوه همکاری حزب با شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان بودهاست.
به گفته آقای جوادی حصار، از یک طرف رسول منتجبنیا خواستار فعالیت جداگانه حزب اعتماد ملی بوده اما برخی از اعضا از جمله اسماعیل گرامی مقدم، ابراهیم امینی و مجمدجواد حقشناس خواستار «تعامل سازنده» و «گفتوگوی انتقادی» با اصلاحطلبان «در عین انتقادات از آنان» بودند.
در همین حال رسول منتجبنیا روز پنجشنبه در نامهای به مهدی کروبی با اشاره به از اتفاقات رخ داده در کنگره این حزب، از سمت قائممقامی دبیرکل حزب اعتماد ملی استعفا کرده بود.
تصمیمگیری دربارهٔ استعفای قائممقام دبیرکل حزب اعتماد ملی جزو اختیارات دبیرکل این حزب است و آقای کروبی هنوز واکنشی به این استعفا نشان ندادهاست.
با این حال با واگذاری اختیارات دبیرکل به شورای مرکزی، این شورا نیز می تواند دربارهٔ استعفای آقای منتجبنیا تصمیمگیری کند.
حزب اعتماد ملی در سال ۸۴ با محوریت مهدی کروبی تأسیس شد و پس از اعتراضها به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، دفتر آن در تهران پلمب شد.
اما به دنبال انتخابات ریاستجمهوری سال ۹۲ اعضای بلندپایه این حزب از بازگشت آن به عرصه سیاسی خبر دادند و نشستهای این حزب بار دیگر برگزار شد.
مهدی کروبی و همچنین میرحسین موسوی، رهبر دیگر معترضان سال ۸۸، همراه با زهرا رهنورد، همسر آقای موسوی، از بهمن ۸۹ تاکنون در حصر خانگی بهسر میبرند.
با استفاده از گزارشهای ایرنا، وبسایتهای اعتماد آنلاین، حزب اعتماد ملی، و رادیوفردا؛ ا.م / پ.پ