بازگشت خلیل‌زاد به قطر؛ امیدواری درباره نهایی کردن مذاکرات با طالبان

زلمای خلیل‌زاد گفته که آمریکا آماده است تا مسائل باقی مانده در مذاکرات با طالبان را حل فصل کند.

زلمای خلیل‌زاد، نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان، سه شنبه ۲۹ مرداد به هنگام بازگشت مجدد به قطر نسبت به دستیابی به توافق صلح با طالبان ابراز امیدواری کرده است.

بیشتر در این باره: رئیس‌جمهوری افغانستان در پاسخ به تهدیدهای طالبان: مردم تسلیم زور نمی‌شوند

به گزارش خبرگزاری فرانسه ساعاتی پس از اعلام خبر بازگشت زلمای خلیل‌زاد به قطر، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا گفت: ما ۱۸ سال است در اینجا (افغانستان) حضور داریم، واقعا مسخره است.

رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: ما با دولت (افغانستان) در حال مذاكره هستیم و با طالبان هم در حال مذاکره ایم. ما مذاکرات خوبی داریم و باید ببینیم که چه اتفاقی می‌افتد.

انجام مذاکرات دولت و طالبان در کابل

آقای خلیل‌زاد هفته گذشته پس از پایان دور هشتم مذاکرات بین هیئت آمریکایی و نمایندگان گروه طالبان در قطر گفته بود «بر مسائل باقی‌مانده برای دستیابی به یک توافقنامه بالقوه با طالبان» متمرکز بود که زمینه خروج مشروط نیروهای آمریکایی را فراهم می‌کند. وی تاکید کرده بود:« پیشرفتی عالی داشته‌ایم.»

زلمای خلیل‌زاد سه شنبه هنگام بازگشت به قطر در توییتی نوشته است: هفته‌ای سازنده در واشینگتن (داشتم). اطلاعات لازم را در خصوص این که کجا ایستاده‌ایم و گام بعدی چیست، در اختیار مدیریت قرار دادم.

نماینده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان اضافه کرده است، دوباره در راه بازگشت (هستم). ابتدا در دوحه توقف خواهم کرد، جایی که تلاش خواهیم کرد مسائل باقی مانده را حل فصل کنیم. ما آماده‌ایم. باید ببینیم که آیا طالبان هم آماده‌اند.

وزارت امور خارجه آمریکا می گوید، آقای خلیل‌زاد پس از دوحه در تلاش خواهد بود تا زمینه مذاکرات دولت افغانستان و گروه طالبان را در کابل فراهم کند.

مایک پومپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا هم سه شنبه از روند مذاکرات با طالبان ابراز خشنودی کرده است.

زلمای خلیل‌زاد هفته گذشته بود که مذاکرات با طالبان در خصوص «جزئیات تکنیکی و همچنین سازوکارهای لازم برای اجرای موفقیت‌آمیز توافق چهاربخشی» ادامه خواهد داشت.

توافق دوجانبه آمریکا و گروه طالبان شامل خروج تدریجی نیروهای خارجی از افغانستان و در مقابل تضمین عدم استفاده‌ از خاک افغانستان از سوی گروه‌های تروریستی خواهد بود.

پس از این توافق قرار است مذاکره فراگیر برای صلح افغانستان بین گروه های و جریان های سیاسی مختلف در این کشور آغاز شود.

مایک پومپئو ذو هفته پیش کفته بود، دستور دونالد ترامپ کاهش نیروهای نظامی آمریکایی در افغانستان تا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۲۰ است.

رسانه‌های آمریکایی به‌تازگی گزارش داده‌اند که ایالات متحده در گام نخست شمار نیروهای خود را از ۱۴ هزار نفر به ۸ هزار نفر کاهش خواهد داد.

جنگ افغانستان طولانی‌ترین نبردی‌ است که ایالات متحده را درگیر خود کرده‌است. جنگ در این کشور به کشته شدن ده‌ها هزار تن از شهروندان نظامی و غیرنظامی افغان منجر شده است. بنا بر گزارش‌ رسمی وزارت دفاع آمریکا تا ژوئیه سال جاری بیش از ۲۲۱۰ نظامی آمریکایی در افغانستان جان خود را از دست داده‌اند.

با استفاده از خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا؛ خ