علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، سوم خرداد، در دیدار با رئیس و نمایندگان مجلس یازدهم ضمن تعریف و تمجید از مجلس این دوره، آن را مجلسی «انقلابی، باسواد، جوان و پرتحرک و پرکار» دانست.
رهبر جمهوری اسلامی گفت: «از گوشه و کنار و از چپ و راست متلکی به مجلس زده میشود یا حاشیههایی مطرح میشود... اما انصافا این یک مجلس انقلابی است».
او افزود: «بعد از سه سال، در مجموع این مجلس را همچنان انقلابی، باسواد، جوان و پرتحرک و پرکار میدانم.»
علی خامنهای بدون اشاره به مسائلی چون افشاگریها درباره تحویلِ خارج از ضوابط خودرو به تعداد زیادی از نمایندگان مجلس برای پس گرفتن استیضاح وزیر صمت، یا ماجرای موسوم به «سیسمونیگیت» گفت که «ویژگی بسیاری از نمایندگان این مجلس، سادهزیستی و پرهیز از رفتار اشرافیمآبانه و نگاه بالا به مردم» است.
روز سیام اردیبهشت، در ادامه افشاگریها درباره تحویلِ خارج از ضوابط خودرو به شماری از نمایندگان مجلس، احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس گفت که از مجموع ۳۰۰ خودرو اعلامی در این پرونده، از سرنوشت ۱۵۳ خودرو خبری در دست نیست.
دو نماینده مجلس، از جمله احمد علیرضابیگی، اوایل اردیبهشتماه فاش کردند که شمار زیادی دستگاه خودرو شاسیبلند به نمایندگان تحویل داده شد تا استیضاح وزیر صمت را پس بگیرند.
پس از آن، حسن درویشیان، بازرس ویژه ریاستجمهوری ایران نیز تحویل شمار زیادی خودرو «به قیمت کارخانه و بدون قرعهکشی» به تعدادی از نمایندگان مجلس را تأیید کرد.
در پی رایگیری برای انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف روز سهشنبه، دوم خردادماه، برای چهارمین سال پیاپی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد. اما انتخاب یکی از معاونان رئیس، موجب تنش و درگیری در صحن مجلس شد.
محمدباقر قالیباف سال گذشته هم در حالی در سمت ریاست مجلس ابقا شد که به خاطر ماجرای سفر شماری از اعضای درجه یک خانوادهاش به خارج از ایران «برای خرید سیسمونی» در شرایط فعلی اقتصادی ایران، بهشدت مورد انتقاد افکار عمومی قرار داشت.
بیشتر در این باره: «تنش و درگیری» در صحن مجلس؛ قالیباف برای چهارمین بار رئیس مجلس شدعلی خامنهای در سخنرانی روز چهارشنبه خود بدون اشاره به این افشاگریها و انتقادات از رئیس مجلس و نمایندگان که تاکنون بیپاسخ مانده، اینگونه اظهار نظر کرد که «سادهزیستی از ویژگی بسیاری از نمایندگان این مجلس است.»
محمدباقر قالیباف در رایگیری صبح روز سهشنبه با ۲۱۰ رای در مقام ریاست مجلس ابقا شد.
دو رقیب رئیس مجلس یعنی الیاس نادران تنها ۴۷ رأی و فریدون عباسی دوانی تنها هفت رأی از مجموع ۲۶۴ رای کسب کردند و نتوانستند محمدباقر قالیباف را از کرسی ریاست دور کنند.
الیاس نادران که سال گذشته هم با محمدباقر قالیباف رقابت کرده و شکست خورده بود، روز دوشنبه در نامهای که در مجلس توزیع کرد قالیباف را متهم کرد که مصوبات مجلس را «دستکاری کرده» و به هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت اجازه میدهد که مطالباتش را به او «دیکته کند».
آقای نادران در این نامه همچنین رئیس مجلس را به «مدیریت سادهانگارانه توام با ترس» متهم کرده است.