دفاع خامنه‌ای از «انقلابی» نامیدن مجلس یازدهم؛ نمایندگان مراقب خود باشند

رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه، چهارم خردادماه، از اظهارات پیشین خود در «انقلابی» نامیدن مجلس یازدهم دفاع کرد و به طور تلویحی به نمایندگان توصیه کرد «انقلابی بمانند».

علی خامنه‌ای در دیدار روز چهارشنبه با نمایندگان مجلس شورای اسلامی، «انقلابی‌ ماندن» را مهم‌تر از «انقلابی‌ بودن» خواند و افزود: «نباید زندگی نمایندگان با قبل از دوره نمایندگی تفاوت کند.»

وی افزود که «بعضی‌ها» از این که وی مجلس یازدهم را «انقلابی» نامیده بود، «خوش‌شان نیامد»، اما به گفته او، «این یک تعبیر حقیقی بود».

به نظر می‌رسد اشاره او به دانشجویانی باشد که روز سه‌شنبه ششم اردیبهشت با رهبر جمهوری اسلامی دیدار کردند و از او خواستند که عنوان «انقلابی‌گری» را از مجلس شورای اسلامی پس بگیرد.

علی خامنه‌ای در آن زمان در واکنش به درخواست دانشجویان گفت: «حالا صحبت مجلس شد و اعتراض به مجلس و درخواست از من که عنوان انقلابی‌گری را پس بگیرم از این مجلس. خب خیلی نماینده‌های این مجلس همین جوان‌های دیروز در جایگاه شمایند. یعنی خیلی‌ از آن‌ها جوان‌هایی هستند که چند سال قبل از این مثل شما می‌آمدند می‌ایستادند انتقاد می‌کردند، حرف می‌زدند، اشکال می‌کردند».

بیشتر در این باره: دانشجویان خواستار پس گرفتن عنوان «انقلابی‌» از مجلس توسط خامنه‌ای شدند

رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه همچنین به افرادی اشاره کرد که «در سال‌های اول انقلاب بسیار پرشور و حرارت و به‌ تعبیری سوپرانقلابی بودند، اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند.»

وی با تاکید بر ضرورت «انقلابی ماندن فردی و جمعیِ مجلس»، از مقام‌های جمهوری اسلامی و نهادها خواست «مراقبت از خود را افزایش دهند».

خامنه‌ای از جمله بر «ساده‌زیستی، و اسیر تجملات و اعیان‌نشینی نشدن» نمایندگان تاکید کرد و گفت که «نمایندگان باید اجتناب جدی از تبعیض و فساد، چه در قبال فساد دیگران و چه مراقبت از خود در مقابل فساد» داشته باشند.

او در عین حال از نمایندگان خواست از «گروکشی و معارضه» با سایر نهادها و مقام‌ها در جمهوری اسلامی پرهیز کنند و «نطق‌های میان‌دستورِ پرشورِ همراه با اعتراض و عصبانیت» را نیز مخالف «انقلابی بودن» برشمرد.

اظهارات وی در شرایطی بیان می‌شود که اعتبارنامه شماری از افرادی که به عنوان نماینده مجلس یازدهم انتخاب شده بودند، به علت آن چه «فساد اداری و مالی و یا سوء استفاده از قدرت» نامیده شد، از سوی همکاران‌شان تائید نشد.

محمدباقر قالیباف نیز که نام وی با چندین پرونده‌ فساد مالی و اداری گره خورده سه سال است که در صدر «مجلس انقلابی» نشسته و به تازگی هم رسوایی «سیسمونی‌‌گیت»، بار دیگر موضوع فساد وی را بر سر زبان‌ها انداخت.

روز چهارشنبه در پی برگزاری انتخابات هیئت رئیسه دور یازدهم مجلس شورای اسلامی، محمدباقر قالیباف برای سومین سال پی‌در‌پی رئیس باقی ماند.


با استفاده از گزارش‌های تسنیم و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.