رهبر کره شمالی: کره جنوبی دشمن شماره یک ما است

کیم جونگ اون در سخنرانی روز دوشنبه خود کره جنوبی را «دشمن شماره یک» دانست

وزیر امور خارجه کره شمالی در حالی به روسیه سفر کرده که کیم جونگ اون، رهبر این کشور، در یک سخنرانی، کره جنوبی را «دشمن شماره یک» معرفی کرده است.

چون سون هوی، وزیر خارجه کره شمالی، روز سه‌شنبه ۲۶ دی در جریان سفر به مسکو گفت روابط با روسیه بر اساس طرح رهبران دو کشور در حال گسترش است.

این در حالی است که آمریکا و متحدانش از گسترش همکاری‌های نظامی میان مسکو و پیونگ‌یانگ ابراز نگرانی کرده‌اند و همچنین گزارش‌هایی منتشر شده که روسیه در حملات اخیر خود به اوکراین از موشک‌های ساخت کره شمالی استفاده کرده است.

رهبر کره شمالی روز دوشنبه در یک سخنرانی در مجمع عالی خلق، پارلمان بی‌اختیار این کشور، گفت به این نتیجه رسیده که «وحدت دو کره» امکان‌پذیر نیست و سئول را به تلاش برای براندازی حکومت کره شمالی و وحدت دو همسایه از راه «جدب و استحاله» متهم کرد.

کیم جونگ اون همچنین هشدار داد که اگر جنگ با همسایه جنوبی پیش بیاید، کره شمالی از آن اجتناب نخواهد کرد.

او همچنین خواستار اضافه شدن متممی به قانون اساسی این کشور شد که بر اساس آن کره جنوبی «دشمن شماره یک و دشمن اصلی تغییرناپذیر» معرفی شود و قلمروی شمالی شبه‌جزیره کره را مجزا از جنوب تعریف کند.

بیشتر در این باره: شلیک کره شمالی به طرف مرز دریایی همسایه جنوبی؛ کره جنوبی با رزمایش پاسخ داد

در ادامه این اقدامات خصومت‌آمیز نسبت به کره جنوبی، رسانه‌های دولتی کره شمالی خبر دادند که سه مؤسسه فعال برای وحدت دو کره و گردشگری بین دو کشور تعطیل شدند.

از سوی دیگر، رسانه‌های کره جنوبی گزارش داده‌اند که سئول و واشینگتن توافق کرده‌اند مذاکرات زودهنگام درباره تقسیم هزینه‌های حضور نیروهای آمریکایی در کره جنوبی را آغاز کنند تا قرارداد بین دو کشور قبل از انتخابات امسال ریاست‌جمهوری آمریکا و برنده شدن احتمالی دونالد ترامپ تمدید شود.

این قرارداد سال ۲۰۲۵ به پایان می‌رسد و به گزارش خبرگزاری دولتی یونهاپ کره جنوبی، مقام‌های آمریکایی و کره‌ای توافق کرده‌اند مذاکره برای تمدید آن تا سال ۲۰۲۶ و فراتر از آن را امسال آغاز کنند.

دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوری‌خواهان در انتخابات امسال آمریکا، در دوران ریاست جمهوری خود سئول را متهم کرده بود «مجانی» از قدرت ارتش آمریکا استفاده می‌کند و خواسته بود کره جنوبی سالیانه ۵ میلیارد دلار مانند آمریکا برای حضور نیروهایش هزینه کند.

نیروهای آمریکایی در قالب تلاش‌های مشترک واشینگتن و سئول برای بازداشتن کره شمالی از تحرکات نظامی در خاک کره جنوبی مستقرند.

کره شمالی اخیراً برنامه موشکی و هسته‌ای خود را گسترش داده و روز ۱۵ دی‌، مرز دریایی خود با همسایه جنوبی‌اش را با آتش توپخانه هدف گرفت.

ساعتی بعد کره جنوبی با یک رزمایش و استفاده از مهمات جنگی به این اقدام پاسخ داد.

ارتش کره جنوبی اعلام کرد که شلیک توپخانه همسایه شمالی این کشور هیچ خسارت مالی و جانی به بار نیاورده، اما این اقدام «تحریک‌آمیز تنها به تنش دامن می‌زند و صلح در منطقه را به خطر می‌اندازد.»