خبرگزاری رسمی کره شمالی در آستانه دیدار ترامپ و کیم: زمانه تغییر کرده

کیم و ترامپ

مقام‌های آمریکایی و کره شمالی آماده دیدار تاریخی روز سه‌شنبه میان رهبران دو کشور می‌شوند. خبرگزاری رسمی کره شمالی می‌گوید مذاکرات بر اساس «نیاز زمانه‌ای که تغییر کرده» به موضوعات خلع سلاح، صلح و مسائل دیگر می‌پردازد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، و کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی، هر دو روز یک‌شنبه وارد سنگاپور شدند؛ آقای ترامپ با هواپیمای ویژه رئیس‌جمهوری آمریکا در پایگاه هوایی «پایا لبار» و آقای کیم، با یک هواپیمای چینی در فرودگاه بین‌المللی «چانگی»، به زمین نشستند. وزیر خارجه سنگاپور که عملا مسئول تدارک مذاکرات در کشورش است، از رهبران آمریکا و کره شمالی استقبال کرد.

مقام‌های هر دو کشور در حال حاضر آماده گفت‌وگوهایی می‌شوند که قرار است ۹ صبح روز سه‌شنبه به وقت سنگاپور، (۵:۳۰ صبح به‌وقت تهران) برپا شود.

دوشنبه ۲۱ خرداد، یک روز پیش از دیدار ترامپ و کیم، خبرگزاری رسمی کره شمالی در گزارشی نوشت «موضوعات گسترده‌ای مورد بحث قرار خواهد گرفت: برقراری روابط تازه‌ای میان جمهوری دمکراتیک خلق کره (کره شمالی) و ایالات متحده، ایجاد سازوکار پایداری برای حفظ صلح در شبه‌جزیره کره، موضوع دستیابی به خلع سلاح هسته‌ای در شبه‌جزیره کره و دیگر مسائل مهم برای دو طرف؛ مسائلی که گفت‌وگوها در مورد آن‌ها، بر اساس نیاز زمانه‌ای که تغییر کرده، صورت می‌گیرد».

خبرگزاری رسمی کره شمالی در گزارش خود به این موضوع نیز اشاره کرده که دیدار ترامپ و کیم جونگ‌اون، «درحالی صورت می‌گیرد که جهان بر آن متمرکز است و انتظارات بسیاری از آن دارد».

دونالد ترامپ روز گذشته گفته بود دیدار پیش‌رو «بختی‌ست، که تکرار نمی‌شود». رئیس‌جمهوری ایالات متحده پیش از راهی‌شدن به سوی سنگاپور به خبرنگاران گفت «فکر می‌کنم در همان لحظات اول، خواهم دانست که آیا اتفاق مثبتی خواهد افتاد یا نه، و اگر فکر کنم اتفاقی نخواهد افتاد، وقت خودم را تلف نمی‌کنم و نمی‌خواهم وقت او (کیم جونگ‌اون) را هم تلف کنم».

کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی نیز در «کـُت مائو»، پوشش همچنان رسمی در میان سران کره شمالی، وارد سنگاپور شده و از دولت سنگاپور به‌خاطر همکاری و مقدمه‌چینی دیدار ۲۲ خرداد تشکر کرد.

ایالات متحده در حال حاضر خواستار خلع سلاح کامل و بی‌بازگشت کره شمالی‌، در درجه اول و سپس لغو تحریم‌ها است، در حالی‌که گفته می‌شود پیونگ‌یانگ انتظار دارد در روند خلع سلاح، از لغو برخی تحریم‌ها برخوردار شود.

علاوه بر موضوع خلع سلاح اتمی که توجه بیشتری را به خود جلب کرده، کشورهای هم‌جوار کره شمالی نیز انتظاراتی از مذاکرات پیش‌رو دارند.

سئول خواستار تضمین و همکاری ایالات متحده برای دستیابی به پیمان صلح دو کره است. از زمان جنگ دو کره در سال ۱۹۵۰-۵۳ به این سو، هر دو کشور در حالت آتش‌بس به‌سر می‌برند و خط مرزی حائل میان آن‌ها نیز یکی از نظامی‌ترین مناطق جهان است.

برای توکیو نیز مسائلی مانند موشک‌های بالیستیک پیونگ‌یانگ و یا شهروندان ژاپنی ربوده‌شده توسط جاسوسان کره شمالی اهمیت زیادی دارد.

در عین حال کنشگران، بسیاری از مهاجران کره شمالی و فعالان مدنی نیز خواستار طرح مسائل مربوط به حقوق بشر هستند.

بر اساس گزارش کی‌سی‌‌ان‌ای، یون‌هاپ، رویترز رادیو فردا|ت.ت