کیم جونگاون، رهبر کره شمالی خواستار ادامه تلاشها در جهت ایجاد «فضای آشتی» بین دو کره شدهاست. هیئت عالیرتبه اعزامی او به سئول پس از دیدار با رئیسجمهوری کره جنوبی به پیونگیانگ بازگشتهاست.
کیم جونگاون پس از بازگشت هیئت عالیرتبهای که دربرگیرنده خواهرش، کیم یوجانگ بود، با این هیئت دیدار کرد. کیم یوجانگ در جریان دیدار با مون جهاین، رئیسجمهوری کره جنوبی، از او رسما دعوت کرد تا به شمال سفر کند.
به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، رهبر آن کشور در جریان دیدار با این هیئت گفتهاست «مهم است که با گرم کردن فضای آشتی و گفتوگو، که ناشی از تمایل قوی شمال و جنوب (کره شمالی و کره جنوبی) است، به کسب نتایج خوب ادامه دهیم».
رهبر کره شمالی در پیام سال نوی خود احتمال انجام مذاکراتی با همسایه جنوبی را مطرح کرده بود و پس از آن نیز تیمی از ورزشکاران آن کشور، همراه یک هیئت سیاسی به المپیک پیانگچنگ در کره جنوبی اعزام شد.
با وجود این رخدادها برخی از تحلیلگران میگویند این احتمال وجود دارد که قصد اصلی کره شمالی از فرستادن هیئت سیاسی به کره جنوبی و عملکرد اخیر آن، اقداماتی «گمراهکننده» با هدف تضعیف تحریمهای بینالمللی و یا اثرگذاری بر اتحاد سیاسی و نظامی واشینگتن و سئول باشد. آمریکا میگوید روابط واشینگتن و سئول پایدار و مستحکم است.
در ایالات متحده واکنشهای مختلفی در مورد تلاشهای دیپلماتیک اخیر ابراز شدهاست. جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا، ۲۳ بهمن ماه گفته بود «خیلی زمان عجیبیست که [رهبر کره شمالی] تلاش میکند نشان دهد قصد بهبود روابط با کشوری (کره جنوبی) را دارد که همیشه به آن حمله میکند و آن را عروسک خیمهشببازی آمریکا مینامد». آقای متیس گفتهاست هنوز زمان آن نیست که بتوان قضاوت درستی از انگیزههای کره شمالی داشت.
از سوی دیگر مایک پنس، معاون دونالد ترامپ، در همان روز در گفتوگویی با روزنامه «واشینگتنپست» گفته در صورتی که پیونگیانگ آماده باشد، ایالات متحده نیز آماده انجام مذاکرات بدون پیششرط با کره شمالیست. او در عین حال افزودهاست اگر اقدامی از سوی کره شمالی در جهت پایان دادن به برنامه هستهای صورت نگیرد، بر شدت تحریمها علیه آن کشور باز هم افزوده خواهد شد.
گفته میشود در صورتی که دو کره دست به انجام مذاکرات رسمی بزنند، این مذاکرات به احتمال زیاد در گام نخست، پیرامون مسائل نظامی انجام خواهد شد. یک مقام رسمی در ریاستجمهوری کره جنوبی، به خبرگزاری دولتی آن کشور گفتهاست «احتمال بسیار زیادی وجود دارد که دو طرف نخست اقدام به انجام مذاکراتی در سطح کارگروه، مورد مسائل نظامی کرده و سپس سطح این مذاکرات را افزایش دهند».
تنشها در شبهجزیره کره طی ماههای گذشته افزایش پیدا کرده و در چند مورد به تهدیدهای لفظی به حمله اتمی به ایالات متحده و یا نابودی حکومت کره شمالی در صورت اقدامات تحریکآمیز انجامیده است.
پیونگیانگ برخلاف قطعنامههای مختلف شورای امنیت سازمان ملل، بهشکل گستردهای بر ظرفیتهای هستهای و موشکی خود افزودهاست.