محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در اظهاراتی آهنگ جدید و اعتراضی غلام کویتیپور به نام «رئیس» را «آهنگ غیر مجاز» خواند و گفت که «آهنگ جدید کویتیپور بدون مجوز بوده و مسئولیت آن با منتشر کننده این آهنگ است.»
غلام کویتیپور، نوحهخوان مشهور دوران جنگ ایران و عراق که زاده خرمشهر است، آهنگ اعتراضی «رئیس» را به تازگی در فضای مجازی منتشر کرد که با استقبال مردم و کاربران شبکههای اجتماعی همراه بوده است.
بیشتر در این باره: رد پای «زن، زندگی، آزادی» در عزاداریهای مُحرمبه فاصله کمتر از یک هفته از انتشار این آهنگ اما محمدمهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد اسلامی دولت ابراهیم رئیسی، روز پنجشنبه ۵ مرداد ماه، با «غیر مجاز» خواندن آهنگ جدید و اعتراضی کویتیپور، تاکید کرد که «کاری که بدون مجوز منتشر شود، مسئولیتش متوجه منتشر کننده آن» است.
این اظهارات در حالی است که غلام کویتیپور اولینبار تک آهنگ «رئیس» را در صفحه خود در اینستاگرام منتشر کرد، اقدامی که بسیاری از خوانندگان دیگر نیز در سالهای اخیر و مورد تک آهنگهای عمدتا «بدون مجوز» از وزارت ارشاد اسلامی، انجام میدهند و البته انتشار این تک آهنگها معمولا واکنشی در سطح وزیر را در پی ندارند.
به این ترتیب اظهارات وزیر ارشاد اسلامی در واکنش به آهنگ اعتراضی «رئیس» آنهم در پی استقبال و بحث برانگیز شدن این آهنگ، در عمل چراغ سبزی برای اعمال فشار دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی به کویتیپور به بهانه «انتشار آهنگ بدون مجوز» است، در حالی که آنچه در عمل مقامهای حکومتی را بر آشفته ماهیت و متن آهنگ اعتراضی «رئیس» است.
تکآهنگ اعتراضی کویتیپور در روزهایی منتشر شد که حکومت به استقبال برگزاری مراسم سالانهٔ عزاداری امام سوم شیعیان رفته است.
دانیال مقدم، هنرپیشه و خوانندهٔ جوانی که پیشتر تکآهنگهای پراکندهای از او منتشر شده نیز در تک آهنگ جدید کویتیپور به عنوان به عنوان رپخوان مشارکت دارد.
غلام کویتیپور که خود کلام و متن اثر جدیدش را سروده، پیشتر گفته بود که «نقد او نهایتاً به رئیسجمهور و کابینه است و تعریضی به نظام نداشته»، اما این ترانه نه تنها نام خانوادگی رئیسجمهور جمهوری اسلامی، ابراهیم رئیسی، را به خاطر میآورد بلکه بسیاری «رئیس» ترانهٔ آقای کویتیپور را در هیات علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، دیدهاند.
کویتیپور در متن آهنگ «رئیس» از جمله به سرکوب مردم معترض اشاره کرده و میگوید: «حاجی اینجا دارن همه جوونا رو میدرن، تو صورت ناموسمم بیرحمانه میزنن، میزنن مشت به سر مادر مظلومم، همونا که دم از عدالت علی میزنن» و در جایی دیگر خطاب به رهبران ارشد حکومت میگوید: «وقتشه زمونه باطلت کنه، وقتشه که صندلی ولت کنه.»
متن رپ گنجاندهشده در آهنگ جدید کویتیپور نیز با زبانی گوشهدار و بُرنده، جمهوری اسلامی و رهبران آن را در دایرهٔ آنچه «نظام احمقسالاری» خوانده میشود، قرار میدهد.
غلام کویتیپور که زمانی با نوحه «ممد نبودی» در شمار نوحهخوانها و مداحان اصلی و سرشناس جمهوری اسلامی بود پس از جنگ به تدریج راهی دیگر در پیش گرفت و پس از اعتراضاتی که در پی انتخابات بحثبرانگیز سال ۱۳۸۸ شکل گرفت، به منتقد رهبران جمهوری اسلامی تبدیل شد.
آقای کویتیپور دو سال پیش در جریان اعتراضات گسترده مردم خوزستان به بحران بیآبی که با سرکوب خونین معترضان به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی مواجه شد، نیز آهنگ «زخم دشنه» را در حمایت از اعتراضات مردم استان زادگاه خود و دیگر استانهای ایران منتشر کرده بود.