یوسف نصیری، سرپرست شهرداری نسیمشهر روز جمعه، ۱۰ دی به خبرگزاری مهر گفت در پی فرونشست زمین که عمق آنها حدود ۱۵ متر محاسبه شده، ۱۲ واحدهای مسکونی که در معرض «بلعیده شدن توسط زمین» قرار گرفته بودند، تخلیه شدند.
آقای نصیری از جمله دلایل فرونشست زمین در این منطقه را «بیتوجهی به قناتهای خشک و مدفون» اعلام کرده و گفته است که واحدهای مسکونی گفتهشده در دهه ۸۰ توسط چند سازنده با آگاهی از وجود قنات ساخته شده است و اکنون به دلیل رطوبتهای همین ساختمانها این قنات دچار فرونشست شده است.
در ماههای اخیر گزارشهای متعددی درباره فرونشست زمین در مناطق مختلف ایران منتشر شده است. از جمله فروردین امسال فرونشست زمین در پاکدشت تهران به تخلیه ۱۱ واحد مسکونی منجر شد. مهرماه امسال نیز انتشار ویدئویی درباره پیامدهای فرونشست زمین در میدان نقش جهان اصفهان خبرساز شد.
علیرضا شهیدی، رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی ایران، خرداد امسال از وضعیت فرونشست زمینها در ایران با عنوان «فاجعه» و «زلزله خاموش» یاد کرد و گفت این پدیده باعث ایجاد «بحرانهای امنیتی» خواهد شد.
موسسه تحقیقاتی اینتللب که گروه بینالمللی مشاوره اطلاعاتی است هم تیرماه امسال با انتشار چند تصویر ماهوارهای، فرونشست زمین در اطراف تهران که سالانه ۲۵ سانتیمتر گزارش شده را «بمب ساعتی بیصدا» توصیف کرد و آن را تهدیدی برای ۱۳ میلیون نفر جمعیت ساکن در این مناطق خواند.