یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، گفته است در صورتی مذاکرات هستهای با ایران به بنبست برسد، غرب میبایست گزینه «تهدید نظامی معتبر» روی میز قرار دهد.
یائیر لاپید روز جمعه در مصاحبهای اختصاصی با روزنامه تلگراف، هشدار داد که اسرائیل و متحدان غربیاش برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، باید یک تهدید نظامی معتبر ایجاد کنند.
بیشتر در این باره: فرمانده سپاه رزمایش موشکی جدید را «پیام جدی و میدانی» به اسرائيل توصیف کردوزیر امور خارجه اسرائیل تصریح کرد، گر ایرانیها فکر کنند که جهان بهطور جدی قصد ندارد جلوی آنها را بگیرد، به سمت بمب خواهند رفت.
یائیر لاپید تصریح کرد، ما باید روشن کنیم که جهان اجازه نخواهد داد این اتفاق بیفتد. باید یک تهدید نظامی معتبر روی میز باشد.
طی ماههای اخیر جنگ لفظی مقامهای اسرائیل و ایران بالا گرفته است. در حالی که مقامهای اسرائیل میگویند کشورشان قادر است تاسیسات هستهای ایران را بمباران کند. مقامات جمهوری اسلامی هم از پاسخ «کوبنده» به چنین حمله ای سخن گفتهاند.
وزیر امور خارجه اسرائیلدر ادامه این مصاحبه اضافه کرد، اسرائیل نیز مانند بریتانیا به راه حلی دائمی و جامع برای تهدید هسته ای ایران امیدوار است.
یائیر لاپید در این مصاحبه طرح خود را برای مقابله با تهران ارائه کرد که تحریمهای شدیدتر و نظارت دقیقتر بر فعالیتهای هستهای ایران شامل آن میشد.
او استدلال کرد که غرب به «برنامه ای برای تداوم عدم همکاری و پیشرفت برنامه هستهای ایران نیاز دارد. همچنین باید یک تهدید نظامی معتبر روی میز وجود داشته باشد.»
وزیر خارجه در ادامه گفت، ایران باید از نظر دیپلماتیک و سیاسی منزوی شود.
اسرائیل پیش از این نیز نارضایتی خود را از اقدامات دولت جو بایدن در راستای مذاکرات برای احیای توافق هستهای موسوم به برجام بیان کرده است.
در همین زمینه٬ جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سه شنبه به اسرائیل رفت تا در با مقامهای این کشور در خصوص دستیابی به یک «استراتژی مشترک» مذاکره کند.
دولت جو بایدن معتقد است کماکان دیپلماسی بهترین رویکرد برای حل مناقشه بر سر بر نامه هسته ای ایران است.
به گزارش رویترز، اسرائیل مدتهاست که میگوید رویکرد دیپلماسی آمریکا و قدرتهای جهانی برای احیای برجام که هم اکنون در وین، پایتخت اتریش جریان دارد به بن بست رسیده است و برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی، میبایست به حملات پیشگیرانه متوسل شد.
این گزارش اضافه میکند، اما کارشناسان امنیتی تردید دارند که آیا اسرائیل توانایی نظامی برای توقف مؤثر برنامه ایران را دارد یا اینکه اصلا واشینگتن از حمله نظامی به تاسیسات اتمی حمایت خواهد کرد یا نه.
جیک سالیوان در اسرائیل گفته بود، آمریکا کماکان بر این باور است که «دیپلماسی، بازدارندگی و فشار» بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است.