رئیس خانه معدن ایران با اشاره به تعطیلی معادن زغالسنگ به دلیل ایمنسازی دیرهنگام درباره از دست رفتن منابع انسانی در این بخش هشدار داد.
محمدرضا بهرامن، روز چهارشنبه سیام آبانماه در یک نشست خبری گفت که راهکار ایجاد ایمنی، تعطیل کردن معادن زغالسنگ نیست و این تصمیم را غیرکارشناسی و غیرفنی دانست.
او گفت که ضامن ایمنی کارگران نظارت جدی بر رعایت اصول ایمنی و تجهیزات روز است و تعطیلی معادن زغال سنگ موجب از دست رفتن ۴۰ درصد منابع انسانی را در این بخش میشود.
یک ماه پیش احمد میدری، وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ایران در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی خبر داد که از ۱۰۱ معدن ایران، ۶۲ معدن فاقد استانداردهای لازم تشخیص داده شدهاند و وزارت تعاون از دستگاه قضایی خواسته تا از این تعداد هفت معدن تعطیل شود.
دستور توقف فعالیتهای معدنی برخی معادن به دلیل «ایمنسازی» در شرایطی است که معدنکاران در ایران سالهاست با حوادث مختلف در معادن غیر استاندارد دست و پنجه میکنند و گاهی جان خود را از دست میدهند.
بیشتر در این باره: عملیات نجات در معدن طبس به پایان رسید؛ ۵۲ کارگر جان خود را از دست دادنداما پس از حادثه مرگبار معدن زغالسنگ معدنجو در طبس که ۳۱ شهریورماه روی داد و ۵۲ کشته و ۲۲ مجروح به دنبال داشت، دادستانی استان گلستان دستور «ایمنسازی» معادن این استان را صادر کرد.
پنج روز بعد در نشست هیئت دولت محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهوردستور تعطیلی معادن غیر استاندارد را صادر کرد و گزارشهایی از ادامهدار شدن توقف فعالیتهای برخی از معادن دیگر نیز منتشر شد.
از جمله معدن زمستانیورت غربی در استان گلستان که از ابتدای آبانماه به مدت دو هفته برای ایمنسازی تعطیل شد اما پس از ایمنسازی نیز فعالیتهای این معدن از سوی مدیرعامل شرکت شمال شرق به دلیل «مشکلات مالی در پرداخت مطالبات کارگران» متوقف شد. با توقف فعالیتهای این واحد معدنی حدود ۴۰۰ کارگر بیکار شدند.
بیشتر در این باره: ایمنسازی دیرهنگام معادن ایران؛ ۴۰۰ معدنچی «زمستانیورت» بیکار شدندوزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران میگوید که در سال دست کم یک هزار و ۲۰۰ نفر در ایران جان خود را در اثر حوادث ناشی از کار از دست میدهند اما به دلیل غیراستاندارد بودن معادن، خطر از دست دادن جان و پیشآمدن حادثه در معادن زغالسنگ از همه کارگاههای اقتصادی بیشتر است.
محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران نیز گفته است یکی از پرحادثهترین و مشکلدارترین معادن در دنیا، معادن زغالسنگ است و ایران در در این حوزه از فناوری روز دنیا عقب است.
با این وجود هادی حمیدیان، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان مازندران چندی پیش اعلام کرد در برخی اسـتانها مسـئولان محلی ورود میکنند و با وجود تعطیلی معادن با حکم مقام قضائی، بـه دلایلی چون مشکل معیشتی، بیکاری، موضوعات امنیتی و موارد دیگر معادن را با همان شرایط قبل بازگشایی میکنند.