کرونا در جهان؛ هشدار دبیرکل سازمان ملل نسبت به احتمال مرگ صدها هزار کودک به خاطر رکود اقتصادی

شمار مبتلایان به کرونا از مرز ۲.۱ میلیون نفر در جهان فراتر رفته و نزدیک به ۱۴۵ هزار قربانی بر جای گذاشته است؛ شماری از کشورها محدودیت‌ها و تعطیلی مشاغل را تمدید کرده‌اند و سازمان ملل متحد نیز نسبت به مرگ احتمالی هزاران کودک به خاطر وضعیت اقتصادی در طول امسال هشدار داد.

با این حال برخی کشورها از ثبات نسبی در بحران خبر داده و به نشانه‌های امیدبخش اشاره کرده‌اند.

هشدار سازمان ملل

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، روز پنج‌شنبه ۲۸ فروردین در پیامی تصویری خطاب به رهبران جهان گفت وضعیت حاکم بر اقتصاد جهانی که به دلیل همه‌گیری کرونا پدید آمده ممکن است در سال جاری میلادی «به مرگ صدها هزار کودک و فقر شدید ده‌ها میلیون تن دیگر بینجامد».

به گفته آقای گوترش، حدود ۳۶۹ میلیون کودک در ۱۴۳ کشور جهان به غذایی که در مدرسه دریافت می‌کنند وابسته‌اند و در حال حاضر به این غذا دسترسی ندارند.

وی همچنین گفت این خطر هست که بیش از ۱۱۷ میلیون کودک در جهان از دvیافت واکسن سرخک و سرخجه محروم شوند.

دبیرکل سازمان ملل با تأکید بر اینکه «رهبران کشورها باید به مقابله با تهدیدهایی که متوجه کودکان‌مان است برخیزند» گفت: «بحرانی که با وضعیت اضطراری در حوزه سلامت آغاز شد، اکنون آن‌قدر فزونی گرفته که به آزمونی مهیب بدل شده و هیچ‌کس از آن در امان نیست.»

آمریکا

در آمریکا شمار قربانیان به بیش از ۳۳ هزار تن رسیده اما برخی از ایالت‌ها از ثبات یا حتی نزولی شدن آمار خبر می‌دهند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه در نشستی که هر روز برای اطلاع‌رسانی درباره کرونا برگزار می‌کند گفت در حال بررسی برداشته شدن برخی از محدودیت‌هاست اما روند بازگشایی‌ها در برخی ایالت‌ها زودتر صورت خواهد گرفت.

آقای ترامپ همچنین اعلام کرد چند ساعت بعد نشست خبری مهمی در کاخ سفید برگزار خواهد شد تا دستورالعمل بازگشایی توضیح داده شود.

در بین ایالت‌های آمریکا، همچنان نیویورک بیشترین تعداد مبتلایان و جان‌باختگان را دارد. با این حال اندرو کومو، فرماندار نیویورک، در نشست روزانه‌اش در پنج‌شنبه گفت روند نزولی ادامه دارد و در ۲۴ ساعت اخیر شمار جان‌باختگان کمترین میزان طی ده روز اخیر بود.

فرماندار نیویورک همچنین تعطیلی مدارس و مشاغل را تا نیمه ماه مه (یک ماه دیگر) تمدید کرد.

چند خبر

در ایتالیا شمار جان‌باختگان از مرز ۲۲ هزار نفر عبور کرده اما با ثبات نسبی در آمار، برخی مقام‌های محلی به ویژه در شمال این کشور به شدت بر از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی پافشاری می‌کنند.

در اسپانیا که شمار جان‌باختگان از ۱۹ هزار تن فراتر رفته، برخی مقام‌های محلی می‌گویند احتمالا آمار اصلی بیش از این است و برآورد دقیق مرگ‌های بر اثر کرونا اکنون بسیار مشکل است.

فرانسه اعلام کرد شمار قربانیان کرونا در این کشور به حدود ۱۸ هزار تن رسیده اما آمار مرگ‌ و میر در روز پنج‌شنبه برای دومین روز پیاپی نزولی بود.

دومینیک راب، وزیر خارجه که موقتا ریاست دولت بریتانیا را برعهده دارد، روز پنج‌شنبه اعلام کرد مقررات قرنطینه در این کشور برای سه هفته دیگر تمدید می‌شود.

مالاوی، یکی از فقیرترین کشورهای آفریقا که تاکنون مرگ ۲ نفر بر اثر کرونا را گزارش کرده، سه هفته قرنطینه در این کشور اعلام کرد اما روز پنج‌شنبه هزاران دستفروش خشمگین در اعتراض به این تصمیم تظاهرات کردند.