مطهری خواستار دفاع از خود در برابر «اتهامات» صداوسیما در ماجرای «دختر آبی» شد

علی مطهری در این برنامه به «نشر اکاذیب» متهم شد

چند روز پس از درگذشت سحر خدایاری معروف به «دختر آبی» و در پی افزایش فشارهای آشکار و پنهان بر چهره‌های مشهور برای عقب‌نشینی از موضع اعتراضی خود، علی مطهری، نماینده مجلس، روز جمعه، ۲۲ شهریور، در نامه‌ای به رئیس صداوسیما خواستار دفاع از خود در تلویزیون شد.

آقای مطهری در این نامه با اشاره متهم شدن خودش در یک برنامه زنده تلویزیونی به «نشر اکاذیب درباره فوت مرحومه سحر خدایاری به‌ قصد کسب رأی»، اظهار امیدواری کرد که درخواستش به سرنوشت درخواست اکبر هاشمی رفسنجانی بعد از مناظره انتخابات سال ۸۸ دچار نشود.

سحر خدایاری از هواداران باشگاه استقلال بود که ۱۱ شهریورماه امسال، در اعتراض به تشکیل پرونده قضایی به‌خاطر ورود به ورزشگاه آزادی، مقابل یکی از دادسراهای تهران خودسوزی کرد و سپس در بیمارستان درگذشت.

آقای مطهری ازجمله کسانی است که از صدور حکم حبس برای «دختر آبی» انتقاد کرده و سپس توضیح داد که حکم حبس صادر نشده ولی «این خبر قطعی است که در مراجعه سحر به دادگاه، شخص غیرمسئولی به او گفته به شش ماه حبس محکوم شده‌ای».

در برنامه مورد اشاره علی مطهری که شامگاه پنج‌شنبه، ۲۱ شهریور، از شبکه سوم سیما پخش شد، محسن مهدیان، یکی از کارشناسان حضوری برنامه، و محمدمهدی توکلی، مهمان تلفنی برنامه، از موضع‌گیری علی مطهری و برخی معترضان دیگر انتقاد کردند و آقای توکلی گفت که «در فضای مجازی اینطور وانمود شد که شش ماه حبس صادر شده و ایشان خودسوزی کرده. حتی نماینده‌های مجلس این مسئله را دامن زدند که نشر اکاذیب است».

روز گذشته خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه، نیز علی مطهری را متهم کرد که در موضع‌گیری‌اش درباره خودسوزی سحر خدایاری، «دروغ ضدانقلاب» را تکرار کرده است، با این حال محمد فراهانی، سردبیر این خبرگزاری تأیید کرد که هنگام مراجعه سحر خدایاری به دادگاه، به او گفته شده بود: «اگر دادگاه برگزار و جرمی برای شما احراز گردد، حداکثر مجازات قانونی آن شش ماه حبس است.»

سحر خدایاری و پدرش


مقام‌های قضایی و رسانه‌های حکومتی در چند روز گذشته تلاش‌های گسترده‌ای برای توضیح این پرونده انجام داده‌اند و به‌خصوص با استفاده از سخنان پدر «دختر آبی» تلاش کرده‌اند با استفاده از عنوان «دروغ دختر آبی» بگویند که سحر خدایاری «دچار بیماری روحی و روانی» بوده و «خودسوزی او ربطی به رفتنش به استادیوم آزادی نداشته است».

با این حال به نظر می‌رسد اقدام جمهوری اسلامی به توضیح پرونده محدود نمانده و فشارها برای عقب‌نشینی برخی چهره‌های مشهور نیز ادامه دارد.

علی کریمی، یکی از فوتبالیست‌های سرشناسی است که در صفحه اینستاگرام خود خواستار بایکوت ورزشگاه‌ها در اعتراض به مرگ سحر خدایاری شده بود. اما خبرگزاری تسنیم، روز پنج‌شنبه، به‌ نقل از او اعلام کرد که تصمیم او برای نرفتن به ورزشگاه از قبل بوده و هیچ‌کس را به این کار دعوت نکرده است.

صبا کمالی، بازیگر سینما و تلویزیون، نیز که پستی در اینستاگرام خود در حمایت از دختر آبی منتشر کرده بود، پس از آن که خبرگزاری فارس نوشته او را «توهین» به امام سوم شیعیان خواند، آن را حذف کرد. با این حال جلیل محبی، دبیر «ستاد احیای امر به معروف و نهی منکر»، در توییتر، با اشاره به ماده‌ای از قانون مجازات اسلامی در مورد «متهم به سبّ» او را «مجرم» اعلام کرد.

با این اوصاف، احتمال این‌ که ماجرای « دختر آبی» در روزهای آینده ابعاد گسترده‌تری پیدا کند، بعید به نظر نمی‌رسد.

منابع: خبرگزاری‌های ایلنا، فارس، تسنیم، خبرآنلاین، توییتر، رادیوفردا/ ر. ش./ ف. دو.