انتقاد تند نماینده مهاباد در صحن مجلس از شلیک تیر جنگی به مردم

جلال محمودزاده می‌گوید در اعتراضات مردمی مهاباد و شهرهای کردنشین ۱۳ نفر بر اساس آمار رسمی، و بر اساس آمار غیر رسمی ۱۰۵ نفر کشته شده‌اند

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی می‌گوید رئیس‌جمهوری و وزیر کشور باید پاسخگو باشند و پیگیری کنند چه کسی تیر جنگی به مردم شلیک کرده است.

جلال محمودزاده در جریان جلسه علنی روز یکشنبه ششم آذر مجلس و در تذکری به ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، و احمد وحیدی، وزیر کشور، گفت: در اعتراضات مردمی مهاباد و شهرهای کردنشین ۱۳ نفر بر اساس آمار رسمی، و بر اساس آمار غیر رسمی ۱۰۵ نفر کشته شده‌اند.

به‌گفته او،‌ به‌جای پیگیری و احقاق حق و حقوق مردم مناطق کردنشین در دستگاه قضایی، در همان دستگاه قضایی علیه من نماینده که پیگیر این ماجراها بودم، شکایت شده است.

آقای محمودزاده پیشتر در روز دوم آذر، ضمن انتشار عکس شکایت دادستان عمومی و انقلاب از وی، از احضار چند باره خود در روزهای گذشته خبر داده بود.

در متن شکایت از نماینده مهاباد از جمله موارد اتهامی «نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی» عنوان شده است.

آقای محمودزاده در جلسه روز یکشنبه مجلس در ادامه تصریح کرد «لشکرکشی و امنیتی کردن مهاباد و شهرهای کردنشین، دستگیری شهروندان عادی، هجوم شبانه به منازل مسکونی، تخریب وسایل مردم، نوشتن شعار روی دیوارهای داخلی ساختمان‌ها، چک کردن وسایل شخصی مردم و ایجاد ایست‌های بازرسی متعدد ورودی شهرهای کردنشین مانند اوایل انقلاب، چه مفهومی دارد؟»

جلال محمودزاده از معدود نمایندگان مجلس شورای اسلامی است که در روزهای اخیر سرکوب خونین اعتراضات مردمی در شهرهای کُردنشین را محکوم و در این باره اطلاع‌رسانی کرده است.

مهاباد از جمله شهرهای کردنشین ایران است که پس از کشته شدن مهسا امینی صحنه حضور گسترده معترضان بوده است.

بیشتر در این باره: شکایت دادستان انقلاب از نماینده مهاباد به دلیل حمایت از «مردم داغدیده»

فضای این شهر به‌ویژه در روزهای پایانی آبان با استقرار گسترده یگان‌های ویژه با تجهیزات و تسلیحات، امنیتی‌تر شد و شماری از قربانیان این شهر حین حضور در مراسم جان‌باختگان پیشین توسط نیروهای حکومتی کشته شدند.

«شبکه حقوق بشر کردستان» شمار شهروندان کُرد کشته‌شده در اعتراضات سراسری را تا روز چهارم آذر ۱۰۴ نفر اعلام کرده است.

بر اساس گزارش این سازمان، ۱۱ نفر از این کشته‌شدگان، کودک بوده‌اند و بیشترین آمار با ۴۱ نفر به استان آذربایجان غربی تعلق دارد.

آقای محمودزاده خطاب به وزیر کشور گفت: «شخص جنابعالی به عنوان رئیس شورای امنیت کشور باید پاسخگوی این وضعیت باشید و برای چندمین بار درخواست داریم کسانی که به مردم تیر جنگی شلیک کردند را شناسایی و به دادگاه معرفی کنید».

او همچنین از «مانع‌تراشی» محمدصالح جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس برای طرح سوالش از احمد وحیدی در رابطه با کشته شدن کولبران در کردستان خبر داد و گفت: «آقای جوکار به بنده می‌گوید سوال شما را به صحن نمی‌فرستم. وقتی می‌گویم چرا، می‌گوید برو به رئیس (محمدباقر قالیباف) شکایت کن».

آقای جوکار در واکنش به اظهارات نماینده مهاباد در مجلس گفت: «این کشور متعلق به مردم است؛ چرا نمی‌گذارید آرامش به مردم برسد و ایجاد دغدغه خاطر برای مردم می‌کنید؟»

او اظهارات آقای محمودزاده را «دمیدن، در آتش اغتشاشات و خشونت و فتنه» عنوان کرد و گفت نباید در داخل مجلس شورای اسلامی بیاییم به هر صورتی مسئله‌ای را طرح کنیم و «فتنه» برپا کنیم و نگذاریم مردم به آرامش برسند.

مقام‌های جموری اسلامی همواره مدعی هستند که نیروهای امنیتی و انتظامی برای برخورد با معترضان اسلحه ندارند و گلوله‌ای از سوی آن‌ها شلیک نشده است، این در حالی است که گزارش‌ها و فیلم‌های زیادی از لحظات شلیک نیروهای امنیتی و لباس‌شخصی‌های وابسته به آن‌ها به معترضان منتشر شده است.

با استفاده از گزارش‌ خبرگزاری‌های ایران و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر