حمله به کشتی نروژی در دریای سرخ؛ مقامات آمریکایی: حمله از طرف قلمرو حوثی‌ها بود

یک کشتی باری توسط قایق‌های حوثی‌ها در دریای سرخ محاصره شده است. این عکس متعلق به ماه نوامبر گذشته است

یک کشتی متعلق به نروژ روز دوشنبه ۲۷ آذر در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت و مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که منشاء این حمله از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در خاک یمن بود.

تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را برعهده نگرفته، اما مقام‌های آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، به رویترز گفتند که کشتی ام/وی سوان آتلانتیک (M/V Swan Atlantic) مورد حمله پرتابه‌های متعددی قرار گرفت که از قلمرو تحت کنترل حوثی‌ها شلیک شده بود.

مالک این کشتی نیز گفت که شیء ناشناسی به آن اصابت کرد اما هیچ یک از خدمه آسیب ندیدند.

این در حالی است که اویستین الگان، مدیر اجرایی شرکت اینونتور که مالک این کشتی است، در گفت‌وگو با رویترز افزود که مخزن آب کشتی در این حمله آسیب دیده، اما همه سیستم‌های کشتی به طور عادی کار می‌کنند.

ساعاتی قبل از آن، دو نهاد امنیتی دریایی اعلام کردند که انفجاری در روز دوشنبه در یک مسیر دریایی در سواحل یمن رخ داده است.

این مسیر دریایی در هفته‌های اخیر، صحنه حملات متعدد علیه تردد کشتی‌های تجاری بوده و شبه‌نظامیان حوثی یمن که تحت حمایت جمهوری اسلامی هستند، مسئولیت این حملات را بر عهده گرفتند.

سازمان عملیات بازرگانی دریایی بریتانیا روز دوشنبه هشداری را در مورد «انفجار احتمالی» در نزدیکی یک کشتی در حال عبور از تنگه راهبردی باب المندب، صادر کرده است.

این تنگه شاخ آفریقا را از شبه جزیره عربستان جدا می‌کند و محل عبور بسیاری از کشتی‌های تجاری است.

همزمان آژانس آمبری اعلام کرد: «یک کاپیتان گزارش داد که انفجاری در دو مایلی کشتی او که در حال عبور بود روی داده است.»

این حادثه همزمان با سفر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به منطقه رخ داده که قرار است در این سفر به ویژه به امنیت دریایی منطقه پرداخته شود.

بر اساس بیانیه‌ای که از سوی وزارت دفاع آمریکا منتشر شده، او روز دوشنبه در بحرین درباره تلاش‌های ایالات متحده برای گرد هم آوردن ائتلاف‌های چندجانبه گفت‌وگو خواهد کرد.

هدف از این ائتلاف پاسخ به تجاوزات دریایی است که ترابری دریایی و اقتصاد جهانی را تهدید می‌کند.

حوثی‌های یمن یک رشته حملات پهپادی و موشکی به کشتی‌ها در دریای سرخ انجام داده‌اند و می‌گویند که به این حملات در همبستگی با فلسطینی‌های نوار غزه ادامه خواهند داد.

به دنبال این حملات، چهار شرکت بزرگ کشتیرانی، از جمله دو شرکت بزرگ جهان، تصمیم گرفتند عبور از تنگه باب المندب را که چهل درصد تجارت بین‌المللی از آن می‌گذرد، متوقف کنند.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری‌ فرانسه، رویترز و رادیو فردا؛ م.ت / پ.پ