مدیرعامل خانه سینما با اشاره به مشکلات در مسیر تغییر اساسنامه این نهاد صنفی، اعلام کرد که وزارت فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی تلاش میکند خانه سینما را «تحت کنترل» خود درآورد.
مرضیه برومند که ۱۳ اسفند پارسال مدیرعامل خانه سینما شد، به خبرگزاری ایلنا گفت قرار بود اساسنامهای «بسیار کامل و جامع» نوشته شود و گروهی هفت نفره برای نگارش آن مشغول به کار شدند.
به گفته خانم برومند، اما «مشکلاتی پدید آمد» که باعث شد این کار ناتمام بماند و اساسنامه دوباره دچار «تحول» شد.
او به صراحت گفته است وزارت ارشاد میخواهد اساسنامه خانه سینما به شکلی نوشته شود که «همهچیز تحت کنترل آنها» باشد اما مدیران خانه سینما معتقدند این یک نهاد صنفی است و باید به استقلال برسد.
مدیرعامل خانه سینما همچنین خواستار تشکیل «نظام سازمان سینمایی» مشابه نظام مهندسی و نظام پزشکی شد و افزود تا زمانی که این اتفاق رخ دهد، صنفهای سینمایی در ثبت وزارت کار باقی میمانند.
مرضیه برومند همچنین از این که حرفۀ سینما «در هیچ نهادی تعریف نشده» انتقاد کرد و گفت به عنوان مثال سازمان تأمین اجتماعی با «مناسبات» این شغل آشنا نیست و مشکلاتی برای اعضای خانه سینما وجود دارد.
تلاش برای تغییر اساسنامه خانه سینما در دولت دوم محمود احمدینژاد باعث شد تا مسئولان وقت وزارت ارشاد این نهاد صنفی را به دلیل اقدام «غیرقانونی» تعطیل کنند.
در دولت حسن روحانی و به دنبال بازگشایی خانه سینما، صنفهای مختلف این نهاد مجبور شدند از زیرمجموعه وزارت ارشاد خارج شوند و در وزارت کار خود را ثبت کنند.
با این حال درون برخی صنفهای سینمایی اختلافهایی در این زمینه وجود دارد و به عنوان مثال، کارگردانان سینمای مستند دو صنف موازی دارند که یکی در وزارت کار ثبت شده و با عنوان انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند فعالیت میکند و دیگری با نام انجمن مستندسازان به کار ادامه میدهد.