حدود ۲۰۰ نفر از فعالان مدنی و سیاسی و روزنامهنگار ایرانی با امضای بیانیهای مشترک، ضمن «تروریستی» خواندن طرح حکومت جمهوری اسلامی برای ربودن مسیح علینژاد، روزنامهنگار ایرانی ساکن آمریکا، از دولتهای جهان خواستند در این مورد از حکومت ایران پاسخ بخواهند.
امضاکنندگان این بیانیه که در میان آنها شماری از «مادران دادخواه» و نیز شمار گستردهای از فعالان مدنی و سیاسی و روزنامهنگار دیده میشود، تاکید کردهاند که حکومت ایران از سال ۱۳۵۷ تاکنون اقدام به «ترور و آدمربایی در خارج از مرزهای ایران» کرده است.
این فعالان ایرانی همچنین مماشات جامعه جهانی با جمهوری اسلامی در این زمینه را «غیرقابل اغماض» خواندهاند و افزودهاند: «عدم قاطعیت و پیگیری کشورهای ذیربط جهت پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در مقابل توطئهها و عملیات ترور برونمرزی منجر به تداوم تهدید، سرکوب و حذف اپوزیسیون در تبعید ایرانی شده است.»
بیشتر در این باره: مسیح علینژاد در گفتوگو با رادیو فردا: حکومت ایران نمیتواند صدای من را خفه کندامضا و انتشار این بیانیه واکنشی است به گزارشی که وزارت دادگستری آمریکا ۲۳ تیرماه در آن اعلام کرد یک تیم چهار نفره وابسته به دستگاه اطلاعاتی ایران تلاش کرده است مسیح علینژاد را از نیویورک برباید، ولی این برنامهریزی خنثی شده است.
این چهار شهروند اکنون در ایران به سر میبرند ولی نیلوفر بهادریفر معروف به نلی بهادریفر که اکنون ساکن کالیفرنیا است به همدستی با این افراد متهم شده است. اتهام نیلوفر بهادریفر ارائه خدمات مالی به این افراد برای این توطئه اعلام شده است. او در حال حاضر حاضر با قرار وثیقه آزاد است.
امضاکنندگان بیانیهٔ «محکومیت آدمربایی و تروریسم جمهوری اسلامی» تأکید کردهاند که طرح ربودن خانم علینژاد در خاک آمریکا بار دیگر نشان داد که حکومت ایران «از هیچ تلاشی برای ساکت کردن مخالفان خود حتی در خارج از مرزهای ایران فروگذار نمیکند».
آنان همچنین از دولتهای جهان خواستهاند با «قاطعیت و پیگیری» حکومت ایران را در این مورد و دیگر عملیات تهدیدگرانه و تروریستی علیه منتقدان، تحلیلگران و فعالان ایرانی پاسخگو کنند و حافظ امنیت مخالفان ایرانی در خاک این کشورها باشند.
پس از انتشار گزارش وزارت دادگستری آمریکا درباره طرح ربودن مسیح علینژاد، این روزنامهنگار و فعال حقوق بشر به رادیو فردا گفت حکومت ایران در هدف خود برای «خفهکردن» صدای او و مردم موفق نخواهد شد و توطئه ربودن او منجر به «تغییر مسیر» او در زندگی و فعالیتهایش نخواهد شد.
بیشتر در این باره: چطور وزارت اطلاعات، افرادی در خارج از کشور را برای اقدامات خود به خدمت میگیرد؟