روزنامه‌نگار روس و افشاگر نقض حقوق بشر در چچن هدف حمله افراد مسلح قرار گرفت

یلنا میلاچینا پیشتر به ‌ویژه با تحقیقاتش درباره اعدام‌های غیرقانونی در چچن، خشم مقام‌های این جمهوری را برانگیخت

روزنامه مستقل نوایا گازتا روز چهارشنبه اعلام کرد که یلنا میلاچینا، روزنامه‌نگار روس، پس از آن که در جمهوری چچن مورد ضرب و جرح شدید قرار گرفت، به بیمارستانی در مسکو منتقل شده است.

خانم میلاچینا روزنامه‌نگار روزنامه مستقل «نوایا گازتا» است که برای پوشش یک محاکمه به چچن رفته بود. وکیلی که او را همراهی می‌کرد نیز مورد حمله قرار گرفت.

سازمان غیردولتی مموریال که در زمینه دفاع از حقوق بشر در روسیه فعال است، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «انگشتان یلنا میلاچینا شکسته است و هر از چند گاهی از هوش می‌رود. تمام بدن او کبود شده است.»

چچن یکی از جمهوری‌های فدراسیون روسیه است که در منطقه قفقاز قرار دارد و خبرنگاران و فعالان مدنی به صورت مکرر در آن مورد حمله قرار می‌گیرند.

بیشتر در این باره: ازسرگیری تحقیقات در مورد قتل روزنامه‌نگار منتقد پوتین

این روزنامه‌نگار که در زمینه چچن تحقیق می‌کند، با انتشار ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی درباره آنچه بر سرش آمده توضیح داد.

او گفت: «آنان [ضاربان] آمدند، راننده تاکسی ما را بیرون کردند، سرمان را پایین بردند، دستان من را بستند، به زانو درآوردند و اسلحه روی سرمان گذاشتند.»

بر اساس عکس‌های منتشر شده توسط نوایا گازتا، میلاچینا، نشسته روی تخت بیمارستان، هر دو دستش را پانسمان شده، صورتش بر اثر ضربات متورم شده و با اسپری ماده سبز رنگی مشابه آنچه در حمله‌ها به مخالفان کرملین در سال‌های اخیر استفاده می‌شود، به او پاشیده شده است.

رمضان قدیروف، رهبر چچن، که مرتبا از سوی سازمان‌های غیردولتی به نقض جدی حقوق بشر در جمهوری خود متهم می‌شود، مدعی شده که ابعاد «این ماجرا کاملاً روشن خواهد شد».

به گزارش مموریال، خودرویی که این روزنامه‌نگار و وکیل همراهش در آن بودند در مسیر فرودگاه به مرکز چچن مورد حمله «مردان مسلح» قرار گرفت.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، با بیان اینکه ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه از این حمله مطلع شده است.

سازمان گزارشگران بدون مرز حمله به این روزنامه‌نگار را «تجاوز وحشیانه» خواند و و عفو بین‌الملل «اقدام شنیع خشونت‌آمیز» علیه این خبرنگار را محکوم کرد.

یلنا میلاچینا پیشتر به ‌ویژه با تحقیقاتش درباره اعدام‌های غیرقانونی در چچن، خشم مقام‌های این جمهوری را برانگیخته بود.

بیشتر در این باره: قدیرف از مسکو خواست استفاده از سلاح اتمی کوچک را «در نظر بگیرد»

به گزارش روزنامه نوایا گازتا، در فوریه سال گذشته، پس از تهدیدهای قدیروف که میلاچینا را «تروریست» خواند، این روزنامه‌نگار مجبور شد به طور موقت روسیه را ترک کند.

نوایا گازتا یکی از معدود رسانه‌های مستقل در روسیه است که سردبیر آن، دیمیتری موراتوف، در سال ۲۰۲۱ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

گزارش‌های حقوق بشری این روزنامه، از جمله گزارش‌ها درباره نقض حقوق بشر در چچن، تاکنون به قیمت جان چند روزنامه‌نگار آن تمام شده است.

از جمله این موارد، قتل آنا پولیتکوفسکایا روزنامه‌نگار مشهور این روزنامه است که در سال ۲۰۰۶ به قتل رسید.

این روزنامه‌نگار ۲۵ ساله که یکی از منتقدان سرسخت سیاست‌های روسیه در جمهوری چچن بود، هنگام بازگشت از یک نشست خبری در یکی از خیابان‌های مرکزی مسکو به ضرب گلوله کشته شدند.

بر اساس گزارش‌های خبرگزاری فرانسه و رادیو فردا؛ م.ت/ب.ب