مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران میگوید پس از اجرای طرح دارویار، مطالبات داروخانهها از شرکتهای بیمه پنج برابر شده و تعداد چکهای برگشتی داروخانهها بهشدت افزایش پیدا کرده است.
بر اساس طرح «دارویار» که از سوی وزارت بهداشت در تیر ۱۴۰۱ ارائه شد، «یارانه داروها به انتهای زنجیره منتقل میشود و این یارانه از طریق بیمهها به مصرفکننده نهایی تخصیص مییابد».
با وجود افزایش ناگهانی قیمت داروها در پی اجرای این طرح در سال گذشته و هشدار مجلس، مقامات وزارت بهداشت ایران همچنان اصرار دارند که اجرای این طرح به نفع شهروندان است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، پالنا، هادی احمدی روز دوشنبه ۱۵ خرداد ضمن انتقاد از عدم تخصیص مابهالتفاوت ارز دارو به داروخانهها از سوی سازمان برنامه و بودجه گفت که طبق اعلام رئیس این سازمان از ابتدای مهر قرار بوده است که یارانه دارو در اختیار داروخانهها قرار گیرد اما تاکنون، یعنی اواسط ماه آبان، هیچ پولی به حساب داروخانهها واریز نشده است.
به گفته آقای احمدی «از ماه تیر امسال هم هیچ پولی به داروخانهها پرداخت نشده است و سازمانهای بیمهگر میگویند این مسئله به ما ارتباطی ندارد و باید سازمان هدفمندی یارانهها این پول را پرداخت کند.»
به گفته مدیر روابط عمومی انجمن داروسازان ایران اگر در پرداخت ما به التفاوت ارز به داروخانهها تأخیر بیفتد، داروخانهها دیگر توان خرید دارو ندارند و همین موضوع موجب افزایش شدید چکهای برگشتی داروخانهها شده است و به همین دلیل داروخانهها نمیتوانند هیچ خرید و فروشی داشته باشند.
این اظهارات چند روز پس از آن مطرح میشود که رئیس انجمن داروسازان ایران در نامهای به سازمانهای تأمین اجتماعی ایران، بیمه تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و بیمه سلامت اعلام کرده بود که عدم پرداخت «صورتحسابهای تیر، مرداد و شهریور سال ۱۴۰۱» از سوی بیمههای درمانی، ادامه ارائه خدمات از طریق طرح «دارویار» را به بنبست کشانده است.