مدیر عامل جمعیت هلال احمر خوزستان روز جمعه، ششم خرداد آخرین آمار کشتهشدگان حادثه فروریختن برج متروپل در آبادان را ۲۴ نفر و شمار مصدومان این حادثه را ۴۸ نفر اعلام کرد.
وحید شعبانی در ادامه گفت که «شرایط ناپایدار سازهها ضریب خطر وقوع حوادث ثانویه را در منطقه بالا برده و عملیات آواربرداری را با پیچیدگی و سختی مواجه کرده است.»
این اظهارات همزمان با آن مطرح میشود که احمد وحیدی، وزیر کشور روز پنجشنبه، چهار روز پس از وقوع حادثه فروریختن برج متروپل، از انتقال «امکانات و تجهیزات حفاری جدیدتر» به آبادان خبر داده است.
آقای وحیدی همچنین در حاشیه جلسهای، در جمع خبرنگاران، این حادثه را «جنایت» خوانده خواستار «اشد مجازات» برای مسببین شد.
این در حالی است که با وجود اعلام تأیید هویت جسد حسین عبدالباقی، متهم اصلی و مالک و پیمانکار ساختمان متروپل آبادان از سوی دادستان خوزستان، شبهات فراوانی دربارهٔ مرگ او مطرح شده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خوزستان روز پنجشنبه، پنجم خرداد، گفت که هویت جسد حسین عبدالباقی، متهم اصلی و مالک و پیمانکار ساختمان متروپل آبادان، از طریق بررسی ژنتیک (دیانای) توسط پزشکی قانونی تایید شده است.
صادق جعفری چگنی افزود که پیش از این نیز جسد توسط خانواده متوفی شناسایی و اداره تشخیص هویت پلیس آگاهی استان از طریق انگشتنگاری، هویت وی را تایید کرده بود.
حسین عبدالباقی که سازنده و مالک این برج است، متهم شده که با چراغ سبز مسئولان شهری و زد و بند با مقامات، اقدام به ساختوساز خارج از ضوابط قانونی کرده است. مقامهای قضایی استان گفتهاند که شهردار فعلی و دو شهردار قبلی آبادان بازداشت شدهاند.
در سه روز گذشته گزارشهای ضدونقیضی در مورد سرنوشت آقای عبدالباقی منتشر شده است و برخی کاربران شبکههای اجتماعی گفتهاند که او زنده است.
شامگاه چهارشنبه نیز معترضان به حادثه فروریزی ساختمان متروپل در آبادان، شعار «عبدالباقی نمرده/دروغه، دروغه» سر دادند.
بیشتر در این باره: راهپیمایی گسترده در آبادان با شعار «ما اشتباه کردیم که انقلاب کردیم»بخشهای زیادی از برج بزرگ متروپل روز دوم خرداد فرو ریخت و گزارشها حاکی است که احتمال میرود دهها نفر نیز هنوز زیر آوار باشند.
تا امروز جمعه، مسئولان در گفتوگو با خبرگزاریهای داخلی از ارائه آمار و تخمین تعداد افرادی که زیر آوار ماندهاند خودداری میکنند.
پیرحسین کولیوند، رئیس جمعیت هلال احمر، درباره گزارشهایی پیرامون محبوس بودن ۵۰ نفر زیر آوار گفته است: «هیچ کسی نمیتواند این اعداد را تأیید یا رد کند».
برخی کاربران گفتهاند که بوی اجساد از محل حادثه به مشام میرسد.
دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیز روز پنجشنبه در اطلاعیهای با هشدار نسبت به خطرناک بودن انتشار مواد به کار رفته در مصالح ساختمانی پس از تخریب برای سلامتی، از مردم آبادان خواست از محل حادثه متروپل دوری کنند.
به گفته مسئولان این دانشگاه، «مواد به کار رفته در مصالح ساختمانی از مواد کاملاً بیخطر تا سرطانزا هستند که در هنگام ساخت با روشهایی بیخطر میشوند ولی در هنگام تخریب در فضا منتشر میشوند و میتوانند سلامت افراد را تهدید کند».
همچنین روز پنجشنبه هیات سه نفره کارشناسی شامل مشاور معاون اول رئیسجمهوری، رئیس مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی و معاون عمرانی وزارت کشور با حضور در آبادان، از محل ساختمان تخریب شده متروپل بازدید کردند.
گزارشها حاکی است که جو آبادان به شدت امنیتی است و اخلال و محدودیت شدیدی بر اینترنت اعمال شده است.