مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات گفته است مایکل وایت، زندانی آمریکایی، «به دلیل تشدید بیماری و دلایل انسانی از ایران اخراج شد».
اظهارات این مقام امنیتی روز شنبه ۱۷ خرداد در وبسایت وزارت اطلاعات ایران منتشر شده، اما در این گزارش نام این مقام امنیتی اعلام نشده است.
این نخستین بار است که یک مقام دولت ایران بحث «اخراج» مایکل وایت را مطرح میکند.
مایکل وایت، شهروند آمریکایی که بیش از دو سال پیش در ایران بازداشت شد، روز پنجشنبه ۱۵ خرداد آزاد و از ایران خارج شد.
پس از آزادی آقای وایت، وزارت امور خارجه سوئیس اعلام کرد که در «مذاکرات» مربوط به آزادی مایکل وایت «نقش» ایفا کرده است.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، هم تأیید کرده بود که بیل ریچاردسون، فرماندار سابق ایالت نیو مکزیکو، با ظریف درباره آزادی وایت، دیدار و مذاکره کردهاند.
بیشتر در این باره: وزارت خارجه ایران خبر دیدار فرماندار سابق آمریکایی و ظریف را تأیید کردمدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات همچنین با تکرار اتهام «جاسوسی» علیه مایکل وایت گفته است چون فوت این فرد به علت بیماری میتوانست یک «بمب خبری» علیه حکومت ایران باشد، این زندانی آزاد شد.
وزارت اطلاعات ایران همچنین برایان هوک، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور ایران، را متهم کرده است که قصد «حداکثر بهرهبرداری سیاسی» از بیماری آقای وایت را داشته است.
این مقام امنیتی به بیماری مایکل وایت اشاره نکرده، ولی پیش از این گزارشهایی درباره احتمال ابتلای این زندانی به کرونا منتشر شده بود.
آزادی مایکل وایت «ارتباطی به مذاکره با آمریکا ندارد»
مدیرکل ضدجاسوسی وزارت اطلاعات ایران همچنین با اشاره به سخنان رئيسجمهور آمریکا درباره مایکل وایت گفته است آزادی این فرد ارتباطی به بحث مذاکره با آمریکا ندارد و ترامپ میخواهد «از هر موضوع بیربط و کوچکی به عنوان بستر مذاکره با ایران بهرهبرداری حداکثری نماید».
دونالد ترامپ روز پنجشنبه با اشاره به اینکه آزادی مایکل وایت نشان داد دستیابی به یک توافق ممکن است، از حکومت ایران خواست برای توافق، منتظر نتیجه انتخابات نماند.
او در چند توئیت از ایران برای آزادی مایکل وایت تشکر کرد و خطاب به مقامهای جمهوری اسلامی گفت: «من در انتخابات برنده میشوم، شما اکنون به توافق بهتری میرسید».
پیش از این، محمدباقر قالیباف، رئيس مجلس، و محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، هم با اشاره به توئیتهای دونالد ترامپ با بحث مذاکره با آمریکا مخالفت کرده بودند.