پس از آنکه قوه قضاییه از پذیرفتهشدن فرجامخواهی محمد قبادلو، معترض محکوم به اعدام، در موضوع قصاص نفس در دیوان عالی کشور خبر داد، یکی از وکلای او اعلام کرد دیوان عالی هنوز فرجامخواهی در مورد حکم اعدام قبادلو بهاتهام «افساد فیالارض» را نپذیرفته است.
مهدخت دامغانپور، یکی از وکلای انتخابی محمد قبادلو، دوشنبه سوم بهمن با اعلام اینکه پذیرش فرجامخواهی در مورد پرونده اتهام قتل بوده، اما «در موضوع افساد فی الارض تاکنون چهار بار اعاده دادرسی را از طریق سیستم خودکاربری وکلا ثبت کردهایم که هر بار دیوان از ثبت و پذیرش امتناع کرده است».
این وکیل دادگستری با بیان اینکه فرجامخواهی پذیرفتهشده مربوط به رأی دادگاه کیفری بوده، بار دیگر تأکید کرد که «خواستار پذیرش اعاده دادرسی در پرونده افساد فیالارض با حکم اعدام که توسط دادگاه انقلاب صادر شده برای محمد هستیم».
محمد قبادلو متولد ۱۳۷۹ از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری است که بهاتهام «محاربه» و «افساد فیالارض» و با ادعای قتل یک مأمور پلیس و مجروحکردن پنج مأمور دیگر از طریق زیرگرفتن آنها با خودرو سواری به اعدام محکوم شده است.
این در حالی است که امیر رئیسیان، دیگر وکیل انتخابی محمد قبادلو، پس از محاکمه او که بدون حضور وکیل انتخابی انجام شد، اتهامات منتسب به او را رد کرد.
آقای رئیسیان علاوه بر برخی مدارک پزشکی مربوط به مأمور فوتشده، ویدئویی را هم از سخنرانی مراسم رسمی تشییع او منتشر کرد که در آن روایت کشتهشدن این مأمور با آنچه در پرونده محمد قبادلو ذکر شده، تناقض دارد.
آقای رئیسیان همچنین با انتشار تصویر یک نامه قضایی که در آن بر «رسیدگی به قید فوریت» و پیگیری برای «تسریع در صدور حکم بدوی و تجدیدنظر» در این پرونده تأکید شده، نوشته بود شاید دلیل این همه شتاب در محاکمه بدون حضور وکیل «این مکاتبه باشد که تکلیف را از ابتدا تا انتهای پرونده مشخص کرده است».
بر اساس گزارش سازمان حقوق بشر ایران دستکم ۱۰۹ نفر از معترضان بازداشتشده در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی» با خطر اجرا یا صدور حکم اعدام روبهرو هستند.
این آمار جدا از چهار معترضی است که جمهوری اسلامی آنان را بهاتهام «افساد فیالارض و محاربه» و بدون دسترسی به وکیل و دادرسی عادلانه اعدام کرد؛ محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمدمهدی کرمی و محمد حسینی.