مونا فرجاد، بازیگر سینما تئاتر و تلویزیون، در حساب کاربری خود در اینستاگرام از حمله مرگبار با قمه به خود و همراهانش با هدف خفتگیری خبر داد.
خانم فرجاد روز دوشنبه ۱۵ آبان ضمن انتشار عکسی از خود در بیمارستان، نوشت که شب گذشته مقابل یک رستوران مردی با کلاه مشکی و ماسک با قمه به او، خواهرش و یکی از دوستان آنها به قصد سرقت تلفن همراه حمله کرده است.
این بازیگر در ادامه گفته است: «هیچگاه برقِ لبهی قمه را که از کنار شاهرگِ گردن دوستم گذشت، فراموش نمیکنم.»
مونا فرجاد در ادامه گفته است که وقتی به بیمارستانی حوالی محل حمله مراجعه کرده، فهمیده است: «هفتهای ۲۰ بار در آن خیابان دزدی و خفتگیری میشود.»
او در ادامه افزوده است: «امروز معنای حقیقی نداشتن امنیت را حس کردم.»
همزمان با افزایش آسیبهای اجتماعی همچون خفتگیری، سرقت و قمهکشی اخبار متعددی از این حملات به چهرههای شناختهشده نیز اخیرا منتشر شده است.
در روزهای اخیر امیر نوری، بازیگر سینما و تلویزیون، از یک دستبرد شبانه به منزل خود در شامگاه ۱۱ آبان خبر داده و گفته بود سارقان «بیش یک و نیم میلیارد تومان» از اموال او، شامل گاوصندوق و مدارک مالی را به سرقت بردهاند.
زهره سلطانآبادی، همسر کیهان کلهر، نوازنده و آهنگساز مشهور ایرانی، هم هفته گذشته با انتشار پستی در صفحه شخصیاش در اینستاگرام از سرقت برخی لوازم منزلشان خبر داد.
سرقت از بازیگران سینما و تلویزیون و چهرههای معروف فوتبالی در سالهای اخیر بارها رخ داده است.
روز ۲۵ شهریور امسال لاله صبوری، بازیگر سینما و تلویزیون، هم با انتشار عکسی از خود گفته بود که به دلیل یک سرقت راهی بیمارستان و مچ دستش جراحی شده است.
روز نهم مرداد امسال هم علیرام نورایی، بازیگر سینما و تلویزیون، از خفتگیری و سرقت گردنبند طلای خود در بزرگراه همت تهران خبر داد.
اما بیش از همه اینها حمله مرگبار به خانه داریوش مهرجویی، کارگردان شناختهشده و به قتل رساندن او و همسرش در ماههای گذشته خبرساز شد.
بیشتر در این باره: تهدید قوه قضاییه به ادامه برخورد با منتقدان و رسانهها در پرونده قتل مهرجویی و محمدیفربا وجود زوایای پنهان و پیچیده این حمله مقامات انتظامی و قضایی ضمن اظهارات ضد و نقیض، بر سرقت از خانه این کارگردان اذعان کردند و از آن با عنوان یکی از انگیزه قاتل یا قاتلان نام بردهاند.
بر اساس گزارشهای رسمی آمار سرقت در ایران در سالهای گذشته افزایش قابل توجهی یافته است. اصغر جهانگیر، معاون اجتماعی قوه قضائیه، دی پارسال گفته بود که در طول پنج سال سرقت به عنوان اولین جرم کشور مطرح شده است.
محمد قنبری، رئیس پلیس آگاهی فراجا نیز چهارم اردیبهشت گفته بود که طی دو ماه، ۷۷ هزار و ۶۰۰ پرونده سرقت در سراسر کشور شناسایی و رسیدگی شده است و ۴۴ هزار سارق و ۵۳۴ «مالخر» نیز بازداشت شدند.
بسیاری از کارشناسان اینگونه آمار را با وخیمتر شدن شرایط اقتصادی و بیکاری در ایران مرتبط میدانند.