مون جهاین، رئیسجمهوری کره جنوبی، صبح پنچشنبه ۲۶ مرداد ماه وقوع جنگ در شبهجزیره کره را رد کرده و گفته ایالات متحده پذیرفتهاست بدون رضایت کره جنوبی دست به هیچ اقدام نظامی علیه کره شمالی نزند.
آقای مون، در جلسهای مطبوعاتی در ارتباط با صدمین روز کاری دولت خود تاکید کرده «با اطمینان» میگوید «دیگر هرگز در شبهجزیره کره جنگی در نخواهد گرفت».
اشاره او به جنگ پیشین در شبهجزیره کره است که در سالهای ۱۹۵۰-۱۹۵۳ رخ داد و با نزدیک به دو و نیم میلیون کشته و زخمی غیرنظامی، یکی از گستردهترین و بدترین رویاروییهای نظامی معاصر به شمار میرود. جنگ شبهجزیره به جدایی دو کره انجامید و دو کشور هنوز نه رابطهای دارند و نه به توافق صلح دست یافتهاند.
مون جهاین، چه در زمان کارزار انتخابات ریاستجمهوری کره جنوبی و چه پیش از آن از چهرههای هوادار مذاکره با پیونگیانگ به شمار میرفت. او اما دوره سختی را آغاز کردهاست، به ویژه که در ماههای گذشته پیونگیانگ آزمایشهای نظامی قابلتوجهی، از جمله در ارتباط با موشکهای قارهپیما، انجام داد. در روزهای گذشته تنشهای لفظی و هشدار و تهدید به حمله نظامی از طرف ایالات متحده و کره شمالی نیز بالا گرفت.
کره شمالی تا کنون تلاشهای دولت فعلی کره جنوبی برای انجام برخی مذاکرات نظامی را «فاقد جدیت» توصیف، و رد کردهاست. با این وجود چین، متحد سیاسی پیونگیانگ که خود به تحریمهای شورای امنیت علیه کره شمالی رای مثبت داده، نیز خواستار برپایی مذاکراتی میان طرفها است.
سخنان رئیسجمهوری کره جنوبی ساعاتی پس از آن است که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در واکنش به گزارشهای منتشرشده از طرف کره شمالی مبنی بر تصمیم رهبر آن کشور برای تعویق طرح «حمله به گوام»، گفت این تصمیم «عاقلانه» بود. طی روزهای گذشته از شدت تنشهای لفظی بین دو کشور کاسته شدهاست.
مون جهاین، روز پنجشنبه اعلام کرد واشینگتن و دونالد ترامپ «توافق کردهاند بدون در نظر گرفتن اینکه قصد دارند چه نوع تصمیمی بگیرند، آن را با سئول در میان بگذارند».
مون میگوید ایالات متحده قصد دارد بیشترین فشارهای ممکن را با استفاده از تحریمهای اخیرا تصویبشده در شورای امنیت سازمان ملل بر پیونگیانگ وارد کند.
بیستم مرداد ماه سئول که با نگرانی به رخدادها مینگرد اعلام کرده بود در گفتوگوی مشاوران امنیت روسای جمهوری آمریکا و کره جنوبی، دو طرف توافق کردهاند در مورد «تمامی» اقدامات احتمالی در قبال کره شمالی، «پیشاپیش و شفاف» گفتوگو کنند.
از سوی دیگر، ژاپن، دیگر متحد منطقهای آمریکا، پیشتر اعلام کرده بود توکیو از سیاست واشینگتن در پیوند با «حفظ همه گزینهها» حمایت میکند.