یک عضو شورای شهر تهران از «فرسودگی ۶۷ درصد» از اتوبوسهای موجود در این شهر خبر داد.
افشین حبیبزاده روز جمعه ۲۴ شهریور این خبر را در صفحه شخصی خود در توئیتر منتشر کرد، و افزود که علاوه بر این٬ ۱۷ درصد دیگر از اتوبوسهای موجود در شهر تهران هم «در آستانه فرسودگی» قرار دارند.
این خبر همزمان با آغاز به کار محمدعلی نجفی٬ شهردار جدید تهران اعلام میشود.
ششم اردیبهشتماه امسال نیز مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از فرسودگی «نیمی» از ناوگان اتوبوسرانی این شهر خبر داده بود.
پیمان سنندجی در گفتوگو با خبرگزاری مهر افزوده بود که این اتوبوسهای فرسوده٬ «موجب آلودگی هوا و آلودگیهایی نظیر آلودگی صوتی، بصری و غیره میشوند که هرچه سریعتر باید نوساز شوند».
به گفته او، بر اساس مصوبه هیات وزیران در سال ۹۰ «عمر مفید اتوبوسها٬ هشت سال تعیین شده که بر این اساس نیمی از ناوگان شرکت واحد یعنی بیش از سه هزار دستگاه اتوبوس فرسوده هستند».
آقای سنندجی٬ اتوبوسهای مورد نیاز تهران را «حدود هشت هزار و ۲۵۳ دستگاه» اعلام کرده و افزوده بود که «این میزان در پایان برنامه پنج ساله٬ یعنی سال ۹۷ باید ۹ هزار ۵۳ دستگاه باشد».
این گزارش حاکی از آن است که بر اساس برنامه جامع حمل و نقل در افق ۱۴۰۴، ناوگان شرکت اتوبوسرانی تهران باید دارای ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس باشد تا بتواند سهم ۲۹ درصدی در جابجایی مسافران را به صورت موفقیتآمیز تحقق بخشد.
به گفته این مقام مسئول٬ در حال حاضر شرکت واحد اتوبوسرانی علاوه بر فرسودگی نیمی از اتوبوسهایش٬ با ۲۴ درصد کمبود ناوگان هم مواجه است.
مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی همچنین اضافه کرده بود که بر اساس مصوبه هیات وزیران در سال ۸۵ سهم دولت در نوسازی اتوبوسها و خرید اتوبوسهای جدید ۸۲.۵ درصد و سهم شهرداریها ۱۷.۵ درصد است.
او در عین حال گفته بود که از سال ۱۳۸۹ تا کنون «هیچگونه اتوبوسی از محل اعتبارات سالیانه دولت به شرکت واحد تحویل داده نشده و نوسازی ناوگان صرفاً محدود به خرید مستقیم شهرداری بوده است».
سال ۹۵ وبسایت «تهرانمدیا» در گزارشی نوشته بود که «دولتها» به تعهد قانونی خود در نوسازی حمل و نقل شهری از جمله اتوبوسها عمل نمیکنند و مقصر اصلی فرسودگی حمل و نقل شهری آنها هستند.