۱۹۳ نماینده مجلس خواستار «تغییرات حداکثری» در کابینه روحانی شدند

حسن روحانی در یکی از جلسات مجلس شورای اسلامی.

۱۹۳ نماینده مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، خواستار «تغییر حداکثری» در کابینه دولت دوازدهم شدند.

این نامه پس از اظهارات محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، مبنی بر بررسی تغییراتی در رأس چند وزارتخانه از سوی رئیس‌جمهوری، تغییر رئیس بانک مرکزی و گمانه‌زنی‌ها مبنی بر تغییرات زودهنگام وزیران اقتصادی با توجه به نوسانات بازار ارز و طلا در ایران نوشته شده است.

همزمان با افزایش نگرانی‌ها درباره وضعیت اقتصادی ایران به دلیل نزدیک شدن به زمان بازگشت تحریم‌ها در مهرماه و نیز تلاش آمریکا برای به صفر رساندن فروش نفت خام ایران، ولی‌الله سیف از ریاست بانک مرکزی کنار گذاشته و عبدالناصر همتی جایگزین وی شد.

۱۹۳ نماینده مجلس در نامه خود نوشته‌اند که تغییر رئیس کل بانک مرکزی «به عنوان نقطه شروع اصلاحات خوب است، ولی معطوف کردن تغییرات به یک مورد، پاک کردن صورت مسئله است».

این نمایندگان خطاب به آقای روحانی افزوده‌اند که «شرایط کنونی اقتصادی تغییرات حداکثری را می‌طلبد و خیر و صلاح کشور در تغییر حداکثری کابینه است».

پیش از این نیز محمد حسینی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به برکناری ولی‌الله سیف، از این اقدام دولت استقبال کرده و گفته بود: «منتظر تحولات در سایر وزارتخانه‌های اقتصادی هستیم».

وی از روحانی درخواست کرده بود که «سریع‌تر در وزارتخانه‌های صمت، اقتصاد، کار و رفاه» نیز تحولاتی ایجاد کند و باتوجه به نزدیک بودن زمان بازگشت تحریم‌ها علیه ایران، اضافه کرد که «در شرایط کنونیِ جنگ اقتصادی امکان آزمون و خطا نداریم».

محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه، نیز که در روزهای اخیر گفته بود «آماده» کناره‌گیری از دولت است، اما نتوانسته حسن روحانی را برای موافقت با استعفایش از مسئولیت‌هایش «قانع» کند از موافقت رئیس‌جمهوری ایران با استعفای وی از سخنگویی دولت خبر داده است.

آقای نوبخت در توئیتر خود نوشته که با توجه به «شرایط جدید» از روحانی خواسته اجازه دهد همه «توان خود» را صرف کمک به وی در حوزه برنامه و بودجه کند و مقام سخنگویی دولت را به فرد دیگری بسپارد.

باشگاه خبرنگاران جوان، بر اساس اخبار غیر رسمی از جایگزینی «اسحاق جهانگیری» به جای نوبخت خبر داده است.

مخالفان و منتقدان دولت روحانی بارها بر ضرورت «جوان‌گرایی» در کابینه وی تاکید کرده‌اند. از جمله حسن نوروزی، نماینده رباط کریم در مجلس، کابینه روحانی را «حزبی و رفاقتی» نامیده و افزوده وی علاوه بر «ترمیم کابینه»، باید «جوان‌گرایی را پیشه‌ کند.

آن‌طور که خبرگزاری فارس نوشته،‌ در روزهای گذشته شماری از نمایندگان مجلس در نامه‌ای به حسن روحانی، به وی هشدار دادند: «در صورتی که در روزهای آینده کابینه اقتصادی خود را برای بهتر شدن اوضاع اقتصادی مردم ترمیم نکنید به استیضاح‌کنندگان خواهیم پیوست».

در پی بالا گرفتن مشکلات اقتصادی دولت و به دنبال آن مشکلات معیشتی مردم، طرح سوال نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیس‌جمهوری ایران روز چهارشنبه نیز رسمیت یافت.

به گفته علی لاریجانی، رئیس مجلس، با اعلام وصول این طرح، اکنون حسن روحانی «موظف است ظرف مدت حداکثر یک ماه در مجلس حضور پیدا کند و به سوالات مطروحه پاسخ دهد».

در تازه‌ترین نماز جمعه شهر تهران نیز کاظم صدیقی، خطیب جمعه تهران از دولت خواست تا هرچه سریعتر کابینه خود را ترمیم کند و «مسئولان» را متهم کرد که به گفته وی، «جهادی عمل نکردند و انگیزه‌ای نداشتند» و «تنها اتلاف فرصت‌ها کردند تا اینکه کار به اینجا رسید».

طی ماه‌های گذشته تحولات سریع و نامنتظره‌ای در بازار ارز و طلای ایران رخ داده و کار آن قدر بالا گرفت که در هفته جاری قیمت هر دلار آمریکا برای اولین بار در تاریخ پنج رقمی شد و به ۱۲ هزار تومان نیز رسید.

افزایش نرخ ارز بر سایر بازارهای ایران از جمله مسکن، خودرو، سکه و طلا و نیز مواد خوراکی نیز تاثیر گذاشته و به نارضایتی‌ها در ایران دامن زده است.

منابع: میزان، ایسنا، وکیل ملت، باشگاه خبرنگاران جوان، فارس و رادیو فردا؛ ب.ب/ک.ر