مستند رادیویی «زندگی سانسورشده من» با تمرکز بر زندگی شبنم طلوعی بازیگر سرشناس ایرانی، برنده نشان نقرهای جشنواره معتبر رادیویی نیویورک شد.
این مستند رادیویی ساخته فهیمه خضر حیدری و بخشی از مجموعه «زندگی سانسورشده من» است که محدودیتها و ممنوعیتهایی را که ایرانیان در زندگی روزانه و حرفهای خود با آن مواجه میشوند بازتاب میدهد.
شبنم طلوعی، چهره شناختهشده سینما و تئاتر ایران، با وجود درخشش در این عرصه به دلیل هویت و اعتقادات مذهبی خود در ایران تحت محدودیت، ممنوعیت و حذف بود و نهایتاً برای ادامه فعالیتهای خود ناچار از ترک ایران شد. خانم طلوعی به خانوادهای بهایی تعلق دارد.
بیشتر در این باره: «قصه جوجه اردک زشت غلط است»Your browser doesn’t support HTML5
او در این مستند رادیویی توضیح میدهد که حذف و مهاجرت اجباری چنان بر شانههای او سنگینی میکرد که حتی به پرتاب کردن خود زیر عبورِ سریع و بیپروای متروی پاریس فکر کرده بود.
خانم طلوعی گرچه از کشور و جامعه خود حذف شد، اما توانست جایی دیگر در جهان کار خود را از سر بگیرد و دوباره بر صحنه بدرخشد؛ اما آن طور که در این مستند رادیویی توصیف شده، دور از «دریچه ممنوعِ خانه» و بی هراسِ گزمهگانِ سانسور و سرکوب.
فهمیه خضر حیدری تهیه کننده این مستند رادیویی، از برنامهسازان رادیوفرداست که در سالهای اخیر علاوه بر مجله هفتگی جامعه با تمرکز بر چالشها و مسائل اجتماعی، ساخت مجموعه برنامه تابو را در کارنامه خود دارد.
در مجموعه مستند رادیویی «زندگی سانسورشده من»، او به سراغ چهرههایی رفته است که به دلیل باورها یا سبک زندگی خود، در ایران با محدودیتها و آزارهای مختلفی روبهرو شدهاند که امکان رشد، درخشش و اساساً فعالیت آزادانه را از آنها سلب کرده است.
محدودیتهایی ناشی از قوانین و ضوابط حاکم در جمهوری اسلامی که زندگی روزانه و حرفهای شهروندان را هدف گرفته است، اما گاه تغییر جغرافیا به این شهروندان کمک کرده تا علاوه بر دنبال کردن آزادانه انتخابهای خود، حتی در زمینههای مورد علاقه خود بدرخشند و اثرگذار باشند.
اولین قسمت از این مستند رادیویی به زندگی سانسورشده شایا گلدوست، زن تراجنسیتی ایرانی اختصاص داشت که اکنون در ونکوور کانادا زندگی میکند.
بیشتر در این باره: «خیابانهای شهر تونل وحشت بود»Your browser doesn’t support HTML5