نرگس محمدی مسئولان قوه قضائیه را به آزار بی‌حد و حصر «زندانی بیمار» متهم کرد

ناهید تقوی، زندانی سیاسی دوتابعیتی، مهرماه ۱۳۹۹ توسط اطلاعات سپاه پاسداران در تهران بازداشت شد و ۲۲۰ روز را در سلول انفرادی گذراند

این فعال حقوق بشر در پیامی از زندان اوین در مورد وضعیت سلامتی ناهید تقوی،‌ زندانی سیاسی دوتابعیتی، نوشته است که مسئولان قوه قضائیه جمهوری اسلامی، «زندانیِ بیمار را تا نهایت مرز ممکن، تا مرز از دست دادن سلامتی، آزار و محرومیت می‌دهند».

در این پیام که روز یکشنبه ۱۴ خرداد در صفحه اینستاگرام خانم محمدی منتشر شد، آمده است: ناهید تقوی ۶۸ ساله، «دوباره درگیر خشک شدن انگشتان دست و درد شدید در گردن، کمر و دستانش» شده و «درد را به وضوح در چهره‌اش می‌توان دید».

خانم محمدی تصریح کرده که علی‌رغم دستور پزشکی قانونی وابسته به قوه قضائیه مبنی بر اینکه خانم تقوی نباید در محیط پُر استرس باشد، «هر دوبار پس از تزریق بسیار دشوار و دردناک کورتون به مفاصل از روی تخت بیمارستان یک راست به روی تخت زندان» منتقل شده است.

این فعال حقوق بشر زندانی در اوین افزوده: «نبود نور، هوا، ‌فضا برای تحرک، غذای بی‌کیفیت، فشار ممتد بازجویی و محرومیت از مراقبت‌های پزشکی و امکانات بهداشتی» باعث شده تا وضعیت دیسک کمر، گردن،‌ فشار خون و دیابت ناهید تقوی حادتر شود.

ناهید تقوی ۶۸ ساله و مهندس معمار بازنشسته، زندانی دوتابعیتی ایرانی-آلمانی است که مهر ۱۳۹۹ توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و بعد از ۲۲۰ روز حبس در سلول انفرادی و بازجویی، از سوی دادگاه انقلاب به ۱۰ سال و هشت ماه زندان محکوم شد.

«مشارکت در اداره گروه غیرقانونی» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» از اتهام‌های انتسابی در پروندۀ خانم تقوی عنوان شده است.

خبرگزاری فرانسه پیشتر به نقل از جامعه بین‌المللی حقوق بشر در آلمان، دلیل بازداشت خانم تقوی را «فعالیت دیرینه او در زمینه دفاع از حقوق بشر در ایران به خصوص حقوق زنان و دفاع از آزادی بیان» عنوان کرده بود.

جمهوری اسلامی متهم است که با بازداشت غیرقانونی یا «گروگان‌گیری» اتباع کشورهای خارجی از جمله شهروندان دوتابعیتی، برای عملی کردن خواسته‌های خود به دولت‌های خارجی فشار وارد می‌کند.

اخیراً در جریان مبادلۀ چهار شهروند اروپایی که در ایران زندانی بودند با اسدالله اسدی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی، دولت بلژیک اعلام کرد که بر پایۀ آمار رسمی هم‌اکنون ۲۲ شهروند اروپایی دیگر در زندان‌های جمهوری اسلامی در بازداشت هستند.

خبرگزاری فرانسه اما به نقل از دولت فرانسه، این رقم را بیش از ۳۰ شهروند اتحادیه اروپا گزارش کرده است که با اتهام‌های انتسابی امنیتی مانند «جاسوسی» از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی در بازداشت به‌سر می‌برند.

بیشتر در این باره: خانواده ناهید تقوی: قوه قضاییه می‌گوید چون آلمانی است آزادش نمی‌کنیم