پس از انتشار خبری به نقل از رئیس پلیس اماکن تهران مبنیبر ممنوعیت استفاده از نامهای بومی و محلی برای واحدهای صنفی در پایتخت، یک مقام وزارت ارشاد جمهوری اسلامی ایران ضمن تکذیب این اظهارات، گفت «مشکل بر سر رسمالخط است».
مجید امامی، دبیر شورای فرهنگ عمومی وزارت ارشاد، شامگاه یکشنبه ۱۴ آذر گفت خبر ممنوعیت استفاده از «نامهای محلی و غیرفارسی» برای اماکن تهران «اساسا از پایه کذب است».
مجید امامی در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا تصریح کرد که برخلاف خبر منتشر شده، هیچ مخالفتی با نامگذاری اصناف به گویشهای محلی و زبانهای غیرفارسی وجود ندارد.
این در حالی است که ساعاتی قبل از این تکذیب، خبری در رسانهها و شبکههای اجتماعی به نقل از رئیس پلیس اماکن تهران منتشر شده بود که بر اساس ابلاغیه وزارت ارشاد، استفاده از نامهای محلی ترکی، کردی، لری، و شمالی برای واحدهای صنفی پایتخت ممنوع خواهد بود.
رسانههای داخل ایران از جمله خبرگزاری مهر اوایل روز یکشنبه گزارش دادند که بر اساس ابلاغیه جدید این وزارتخانه، واحدهای صنفی در تهران فقط میتوانند «نام فارسی» انتخاب کنند و استفاده از نامهای محلی فقط در شهر و استانهای مرتبط مجاز است.
این خبر در حالی تکذیب میشود که در گذشته، مواردی از ممانعت اداره ثبت احوال از نامگذاری کودکان به نامهای ترکی در برخی مناطق تُرکنشین گزارش شده است.
این اداره بر اساس کتابچه اسامی که توسط دولت تهیه شده، فهرستی از نامهایی که والدین «مجاز» به انتخاب برای فرزندان خود هستند را معرفی و نامهایی که خارج از این فهرست باشد را «غیرمجاز» اعلام کرده و از نامگذاری کودکان به آنها خودداری میکند.