ناسا: ارتباط ویدئویی با اعماق فضا برای اولین‌بار امکان‌پذیر شد

کاوشگر سایکی (سمت راست تصویر) عازم یک کمربند سیارکی دوردست است

ناسا، سازمان فضایی آمریکا، اعلام کرد که موفق شده است برای نخستین‌بار تصویری ویدئویی را از یک فضاپیمای خود که در اعماق فضا در سفر است به زمین بفرستد.

این موفقیت، از این پس ارسال بسته‌های سنگین اطلاعاتی، نظیر فیلم و ویدئو را برای مأموریت‌های پیچیده‌ای مانند سفر انسان به مریخ امکان‌پذیر می‌کند.

ویدئوی ناسا از کاوشگر «سایکی» (Psyche) که برای اکتشاف یک شیء مرموز فلزی، عازم کمربند اصلی سیارک‌های بین مریخ و مشتری است، به زمین فرستاده شده است. سایکی در زمان ارسال ویدئو، با ما فاصله‌ای ۸۰ برابر فاصله زمین و ماه داشته است.

ناسا روز دوشنبه اعلام کرد این ویدئوی آزمایشی که از بازی یک گربه به نام «تِیتِرز» گرفته شده، از طریق یک سامانه ارتباطی که با لیزری بسیار پیشرفته کار می‌کند، از فاصله ۳۱ میلیون کیلومتری فرستاده شده و تلسکوپ هِیل در کالیفرنیا آن را با کیفیتی بالا دریافت کرده است.

تلسکوپ هیل، واقع در در رصدخانه پالومارِ مؤسسه فناوری کَل‌تِک در سن‌دیگو، سپس تصاویر دریافتی را به آزمایشگاه پیشران جت ناسا در جنوب کالیفرنیا فرستاده است.

مأموریت‌های فضایی تاکنون تنها با امواج رادیویی با زمین تماس می‌گرفتند و آزمایش ارتباطات از طریق لیزر، از محدوده بین ماه و زمین فراتر نرفته بود.

رساندن پرتوهای لیزر بین فواصل دوردست نیاز به هدف‌گیری بسیار دقیق و محاسبه‌های پیچیده‌ای دارد که تغییر مکان فضاپیما و کره زمین را در حین ارسال داده‌ها به‌درستی اندازه‌گیری کند.

ارتباطات فضایی با پرتوهای لیزری، قدرت انتقال داده‌ها را تا صد برابر نسبت به امواج رادیویی افزایش می‌دهد.

با استفاده از خبرگزاری فرانسه و ناسا؛ پ.پ / ب.ب